Η fitness ρουτίνα του Robert Downey Jr. για όσους βαριούνται τη γυμναστική

Ο celebrity trainer Dr. Brad Bose κατάφερε να κάνει τον Robert Downey Jr. να μη βαριέται στιγμή στο γυμναστήριο.

Όταν ο Robert Downey Jr. έπρεπε να ακολουθήσει ένα πρόγραμμα προπόνησης για τις ανάγκες του Iron Man 2 ήταν στη φάση που θεωρούσε κάθε είδος γυμναστικής κανινικό βασανιστήριο και βαριόταν να σηκώσει ακόμα και το πιο ελαφρύ βαράκι. Κι όμως, με τη βοήθεια του celebrity trainer Dr. Brad Bose, κατάφερε να αποκτήσει σώμα υπερήρωα βάζοντας επτά κιλά όγκο και μάλιστα σε τρεις μόλις μήνες, χωρίς να κουραστεί

Το αχτύπητο δίδυμο προπονητή-ηθοποιού

Ο προπονητής είχε ήδη δουλέψει με τον Robert Downey Jr. για τον πρώτο Iron Man, προσθέτοντας τότε 10 κιλά όγκο στο σώμα του ηθοποιού μέσα σε 10 μήνες, αν και σε καμία περίπτωση δεν τον έφτασε στο επίπεδο ενός Hulk ή ενός Thor

Μετά συνεργάστηκαν ξανά για τον Sherlock Holmes όπου o Downey Jr. κράτησε το αθλητικό του φιζίκ και έχασε βάρος δουλεύοντας με δύο μηχανήματα, το Perfect Storm και το Ab Coaster, που έκαναν την αερόβια προπόνηση και την προπόνηση με τα βάρη ευκολότερη για εκείνον. Επίσης, προπονήθηκε και στο kung fu, με ειδικό δάσκαλο.

Μετά από όλα αυτά, λογικό το να ένιωθε κουρασμένος με τη γυμναστική και να βαριόταν τη ζωή του όταν ήρθε η ώρα του Iron Man 2. Δεν μπορούσε με τίποτα να βρει το παραμικρό κίνητρο για να γυμναστεί, οπότε ο προπονητής του έπρεπε να βρει έναν τρόπο να κάνει τη γυμναστική πιο δελεαστική και ευχάριστη.

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο

Ο Dr. Brad Bose, λοιπόν, σχεδίασε μία εναλλακτική μέθοδο γυμναστικής, την οποία μπούσταρε με μία διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνη. Για την ακρίβεια, δεν υπήρχε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα προπόνησης, αλλά ακολούθησαν μία μη-συμβατική μέθοδο για να πάρει ο ηθοποιός γρήγορα όγκο και μύες.

Έτσι, ο Robert Downey Jr. βρέθηκε να προπονείται με ένα μογγολικό εργαλείο που μοιάζει με ραβδί γυρίζοντάς το γύρω από το κεφάλι του, αλλά και με τον "ανανά", μία εξειδικευμένη δονούμενη πλατφόρμα που γυμνάζει τον κορμό και τα πόδια.

Στις προπονήσεις χρησιμοποίησαν επίσης speedboardλάστιχα φορτηγών, σωλήνες γεμισμένους με άμμο και νερό, καλάμια μπαμπού και έλκηθρα γυμναστικής. Τέλος, στα προγράμματα με τα βάρη άλλαζαν συνεχώς τις ασκήσεις έτσι ώστε να μην αρχίσει να βαριέται ο ηθοποιός. Όλα αυτά τον έκαναν να μοιάζει με εργάτης ή οικοδόμος.

> Διάβασε ακόμα: H σωματική μεταμόρφωση του Chris Evans

Τι να κάνεις αν βαριέσαι τη γυμναστική

Ο Bose συμβουλεύει όσους βαριούνται τη γυμναστική να κάνουν 10 λεπτά αεροβικής άσκησης ως "διάλειμμα" ανάμεσα στις προπονήσεις με τα βάρη. Επίσης, στις προπονήσεις ενδυνάμωσης, κάθε φορά να κάνουν διαφορετικές ασκήσεις και με διαφορετική σειρά για να μην ρουτινιάζουν. Τέλος, να αλλάζουν συχνά το είδος της αεροβικής προπόνησης που κάνουν (π.χ. στατικό ποδήλατο, διάδρομο, ελλειπτικό μηχάνημα) ακόμα και από προπόνηση σε προπόνηση.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Pierce Brosnan και Helen Mirren μόλις υπέκυψαν στο Netflix

Η πλατφόρμα απέκτησε τη μεταφορά του μυθιστορήματος The Thursday Murder Club και οι δύο ηθοποιοί θα πρωταγωνιστήσουν.

5 επιστημονικοί λόγοι που δε μπορείς να διαχειριστείς τον θυμό

Γιατί, δε μαθαίνουν όλοι να εκφράζουν τα συναισθήματά τους και το θυμό τους με υγιείς τρόπους...

H Anne Hathaway είναι πλέον αγνώριστη

Η αλλαγή στην εμφάνισή της που δεν περίμενε κανείς.