Τριμμένη σε κρίθινο ντάκο, στη χωριάτικη σαλάτα ή μαζί στο φουρνιστό μπριάμ, η φέτα είναι ένα από τα τυριά που αγαπάμε το καλοκαίρι. Και αν σε προβληματίζει η περιεκτικότητά της σε χοληστερίνη και αλάτι (133 mg και 1.674 mg αντίστοιχα ανά φλιτζάνι), σου έχουμε και καλά νέα. Η αντίστοιχη ποσότητα φέτας σου προσφέρει και πολλά θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό σου και τα οφέλη της είναι πολλά.
Κάνει λοιπόν να τρώω φέτα; Ναι, και τα οφέλη της είναι πολλά.
Συστατικά
14 γρ. πρωτεΐνη
1,3 mg ριβοφλαβίνη ή το 74% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης
2,5 mcg βιταμίνη Β12 ή 42% της ΣΗΠ
739 mg ασβέστιο ή 74% ΣΗΠ
506 mg φώσφορο ή 51% ΣΗΠ
Από: Shape.gr