H προπόνηση και η διατροφή της Δώρας Παντελή

Πώς παραμένει σε εξαιρετική φόρμα η εντυπωσιακή sportcaster και αναλύτρια αγώνων μπάσκετ.

Γράφει: Esquire Editors 08 Σεπτεμβρίου 2021

Μπορεί να γνωρίζεις τη Δώρα Παντέλη ως sportcaster και αναλύτρια αγώνων μπάσκετ, ενώ έχει υπάρξει και η ίδια για πολλά χρόνια επαγγελματίας αθλήτρια του μπάσκετ. Τα παραπάνω, όμως, είναι μόνο ένα κομμάτι από το "βιογραφικό" της και το βάζω σε εισαγωγικά, γιατί δεν αφορά μόνο τις σπουδές, αλλά περιλαμβάνει τα βήματα και τη νοοτροπία που την έκαναν τη γυναίκα που είναι σήμερα. Η ίδια μίλησε στο Shape και την Ελένη Δασκαλάκη, αποκαλύπτοντας πολλά για τη fitness ρουτίνα της - και όχι μόνο για αυτή.

Φωτογραφίες: Αποστόλης Κουκουσάς, Make up: Θάνος Μόλος

Διαβάζοντας το βιογραφικό σου, διαπίστωσα ότι κατέχεις πτυχία σε διάφορους τομείς. Μίλησέ μου για τη διαδρομή σου αυτή και πώς τελικά σε κέρδισε το sportiocasting; 

Με κέρδισε ουσιαστικά ο αθλητισμός αλλά και η ενασχόλησή μου με όλα τα άλλα έχει την ίδια αφετηρία. Όταν ξεκίνησα τις σπουδές μου στις ΗΠΑ με υποτροφία, λόγω του μπάσκετ, είχα στόχο την ιατρική, επειδή ήμουν πολύ επιρρεπής στους τραυματισμούς.

> Διάβασε ακόμη: Hannah Waddingham, έχεις την προσοχή μας

Ωστόσο, ενώ ξεκίνησα με την προϊατρική, τη δεύτερη χρονιά, και καθώς το πρόγραμμά μου ήταν πολύ απαιτητικό, άλλαξα τομέα και πήρα πτυχίο στη λογοτεχνία και στον παγκόσμιο πολιτισμό. Ο αθλητισμός είναι σκληρός, έχει κούραση, έχει ανταγωνισμό. Γι’ αυτό και στις σπουδές μου τελικά ασχολήθηκα με άλλους τομείς, όπως η ζωγραφική και το θέατρο, οι οποίοι καλύπτουν την ευαίσθητη πτυχή μου.

H προπόνηση και η διατροφή της Δώρας Παντελή

Είσαι σε ενυπωσιακή φυσική κατάσταση. Ποια είναι η αγαπημένη σου προπόνηση;

Έχω τρέλα με τη γυμναστική, δεν έχει περάσει μέρα στη ζωή μου χωρίς να ασκηθώ. Προτιμώ να γυμνάζομαι στο σπίτι μόνη μου, με τα λάστιχα και τα βάρη μου και να ακολουθώ το δικό μου πρόγραμμα, αλλά γενικά νομίζω ότι έχω κάνει τα πάντα, από μπάσκετ, τένις και ποδόσφαιρο μέχρι μια γυμναστική που ξεκίνησα πρόσφατα και μου αρέσει πολύ, την καλλισθενική προπόνηση. Επίσης, κάνω Pilates, που θεωρώ ότι με έχει βοηθήσει ώστε να είναι πιο υγιές το σώμα μου.

> Διάβασε ακόμη: Diana Gomez, η νέα μούσα του La Casa de Papel

Πιστεύω ότι δεν υπάρχει μόνο μία γυμναστική που μας ταιριάζει, είμαι πάντα υπέρ του να δοκιμάζουμε διαφορετικά πράγματα και να μην κάνουμε υπερβολές. Ιδανικά, λίγο απ’ όλα και λίγο κάθε μέρα θα μας κάνει πολύ μεγάλη διαφορά στη ζωή μας.

Στερείσαι κάτι διατροφικά; 

Όταν έκανα πρωταθλητισμό, διαπίστωσα ότι είχα γίνει εμμονική με τη διατροφή μου. Από τη μία πλευρά, έκανα ένα άθλημα που θεωρείται ανδρικό, που έπρεπε να έχω παραπάνω κιλά για να είμαι δυνατή, από την άλλη, ως κορίτσι που αγαπώ τη θηλυκή μου πλευρά, με ενοχλούσε που έβλεπα τον εαυτό μου με περισσότερο βάρος από αυτό που ήθελα για μένα. Έτσι, έκανα δίαιτες, προσπαθούσα να στερούμαι πράγματα. 

Η συνέχεια στο Shape.gr

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.