Κι αν τρως υπερβολικά πολλές ντομάτες;

Οι παρενέργειες της υπερβολικής κατανάλωσης.

Γράφει: Esquire Editors 15 Σεπτεμβρίου 2021

Τα οφέλη της ντομάτας για την υγεία δεν χρειάζονται συστάσεις. Το ζουμερό αυτό κόκκινο φρούτο, χρησιμοποιείται σε πολλές κουζίνες σε όλο τον κόσμο. Πέρα από αυτό, χρησιμοποιείται επίσης ως μέρος των θεραπειών ομορφιάς και της αφαίρεσης του μαυρίσματος κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Οι ντομάτες αναγνωρίζονται επίσης για τις ισχυρές αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες και πιστεύεται ότι έχουν προστατευτικές δυνάμεις ενάντια στις επικίνδυνες υπεριώδεις ακτινοβολίες του ήλιου. Οι ντομάτες μπορούν να προσθέσουν γεύση στο φαγητό και να κάνουν το δέρμα πιο απαλό και ελαστικό.

Αποτελούν βασική τροφή σε όλο τον κόσμο, αλλά ακόμη και αυτές έχουν ορισμένες παρενέργειες που απλά δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει. Όπως επαναλαμβάνουν συχνά οι μεγαλύτεροι "η υπερβολή σε οτιδήποτε είναι κακή": Οι ντομάτες μπορεί να έχουν επικίνδυνες επιπτώσεις στην υγεία όταν καταναλώνονται σε υπερβολικό βαθμό. Από πεπτικά προβλήματα μέχρι διάρροια, προβλήματα στα νεφρά, ακόμα και πόνους στο σώμα, η υπερβολική κατανάλωση ντομάτας μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στο σώμα.

Μερικές παρενέργειες από την υπερβολική κατανάλωση

1. Οξύτητα: Οι ντομάτες έχουν μηλικό οξύ και κιτρικό οξύ, τα οποία κάνουν το στομάχι υπερβολικά όξινο. Η κατανάλωση πολλών ντοματών μπορεί να προκαλέσει έγκαυμα στην καρδιά ή παλινδρόμηση οξέος λόγω της παραγωγής υπερβολικού γαστρικού οξέος στο στομάχι. Οι άνθρωποι που υποφέρουν συχνά από πεπτικό στρες ή έχουν συμπτώματα γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης ίσως να πρέπει να είναι προσεκτικοί με τις ντομάτες.

2. Αλλεργίες: Οι ντομάτες περιέχουν μια ένωση που ονομάζεται ισταμίνη, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε δερματικά εξανθήματα ή αλλεργίες. Για τα άτομα που είναι αλλεργικά στις ντομάτες, η κατανάλωσή τους μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά συμπτώματα όπως πρήξιμο του στόματος, της γλώσσας και του προσώπου, φτέρνισμα, ερεθισμό του λαιμού κ.λπ.

Η συνέχεια στο Shape.gr

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος