Οι νέες τάσεις του personal training

H Fitness Consultant Ιωάννα Λαουμτζή σου αναλύει έναν νέο τρόπο άσκησης, μέσω της online προπόνησης.

Η επιστροφή στην κανονικότητα γίνεται πλέον με αργά και σταδιακά βήματα και η αισιόδοξη πλευρά είναι ότι η πανδημία, μας άφησε ορισμένες καλές συνήθειες. Τις μέρες της καραντίνας, η ανάγκη να ασχοληθούμε με τον εαυτό μας αυξήθηκε και οδήγησε πολλούς στις online προπονήσεις μέσα από την άνεση του σπιτιού τους και στο διαδικτυακό personal training. Παρά τις δυσκολίες του, αυτό το μοντέλο άσκησης, βρήκε αρκετούς υποστηρικτές προσφέροντας το πλεονέκτημα της ευελιξίας, ειδικά για όσους και όσες έχουν μια έντονη καθημερινότητα με μεγάλη πίεση χρόνου.

Τι είναι το Hybrid Personal Training 

Μπορεί οι χώροι γυμναστικής να είναι πλέον ανοιχτοί, όμως η ανάγκη για ευέλικτες προπονήσεις, προσαρμοσμένες στις ανάγκες μιας δύσκολης καθημερινότητας, παρέμεινε.

> Διάβασε ακόμη: Πώς μπορείς να χάσεις λίπος ενώ χτίζεις μύες

Τη λύση δίνει το νέο μοντέλο άσκησης, Hybrid Personal Training που δίνει την επιλογή στον καθένα να παρακολουθεί προπονήσεις είτε στο χώρο του γυμναστηρίου, είτε στην άνεση του χώρου του online ή ακόμα και το συνδυασμό των δύο προηγούμενων.

Ο ασκούμενος/-η επιλέγει ανάλογα με τις δυνατότητες και τις ανάγκες του, όταν, όπως και όπου ακριβώς επιθυμεί να ασκηθεί. 

Fitness Consulting 

Για όσους δε θέλουν ακόμα και μετά τη πανδημία να αποχωριστούν το "προσωπικό” τους γυμναστήριο στο σπίτι, υπάρχουν προτάσεις που θα βελτιώσουν την εμπειρία της άσκησης και θα φέρουν άμεσα αποτελέσματα. Είναι σημαντικό να υπάρχει ένας έμπειρος trainer που θα εξετάσει τις ανάγκες του ασκούμενου και θα δώσει τις σωστές κατευθυντήριες οδηγίες για την κατάλληλη διαμόρφωση του χώρου.

Οι νέες τάσεις του personal training

Ένα από τα σημαντικότερα tips είναι να διαχωριστεί ο χώρος άσκησης από το υπόλοιπο σπίτι, ακόμα και αν τα τετραγωνικά είναι περιορισμένα. 

YouTube Smart Workouts 

Η δύναμη της τεχνολογίας είναι πλέον αδιαμφισβήτητη και μας παρέχει τα κατάλληλα εργαλεία για να επιτευχθεί το Hybrid μοντέλο άσκησης. Τα Youtube Smart Workouts, προσφέρουν ευελιξία εξασφαλίζοντας περισσότερα οφέλη αφού παρέχουν την καθοδήγηση των έμπειρων trainers χωρίς τους περιορισμούς του χώρου και του χρόνου.

Ακόμα και για τους πιο σκεπτικούς που θεωρούν ότι τα online workouts δεν είναι προσωποποιημένα, η απάντηση έρχεται από την πληθώρα των video που προσφέρονται πλέον και θα καλύψουν τις περισσότερες ανάγκες, δωρεάν ή με ένα πολύ μικρό κόστος. Το πρώτο και πολύ σημαντικό βήμα για μια αποτελεσματική online προπόνηση είναι να υπάρχει μια βασική γνώση τεχνικής ασκήσεων, ώστε να αποφεύγονται τυχόν τραυματισμοί. Το επόμενο βήμα, είναι η επιλογή του κατάλληλου trainer.

> Διάβασε ακόμη: Ασφαλής επιστροφή στο γυμναστήριο, σε απλά βήματα

Είναι σημαντικό το πρόγραμμα άσκησης να είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες του ασκούμενου και να μπορεί να ακολουθηθεί εύκολα. Ένας καλός trainer παρέχει συνεχή ανατροφοδότηση και δίνει πάντα ξεκάθαρες οδηγίες, εξασφαλίζοντας άμεσα πολύ θετικά αποτελέσματα.  

 


Info

ΙΩΑΝΝΑ ΛΑΟΥΜΤΖΗ PERSONAL TRAINER

Η Ιωάννα Λαουμτζή είναι Fitness Consultant και Founder του IL Exclusive Fitness/ Personal Training  Gym.

Facebook: IL Exclusive Fitness
Instagram: il_ioanna_laoumtzi
Youtube: Ioanna Laoumtzi

www.ioannalaoumtzi.gr 

 

 

 

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

To 'ράλι' των κρυπτονομισμάτων

Μπορεί το Ethereum να πιάσει την τιμή του Bitcoin;

Τρικ από έναν κορυφαίο trainer για περισσότερα push-ups

Πώς να βελτιώσεις τις επιδόσεις σου στα push-ups, όποια κι αν είναι η φυσική σου κατάσταση.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Όταν ο Steve Jobs παρουσίαζε το πρώτο iMac το 1998

Ο ιστορικός λόγος του Steve Jobs αποκτά νέο νόημα στη μεταπανδημική εποχή του quiet quitting.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Να γιατί έχει τόση πέραση το OnlyFans

Σύμφωνα με μια έρευνα, φαίνεται πως η δημοφιλής υπηρεσία είναι ανάμεσα στις κορυφαίες για παράλληλο εισόδημα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος έπεσε θύμα διάρρηξης

Το μεγάλο χρηματικό ποσό που απέσπασαν οι διαρρήκτες από τη μονοκατοικία του.