Τα apps που θα σε κρατήσουν fit (και) φέτος

Μεταμόρφωσε το κινητό σου σε personal trainer τσέπης και προπονήσου σαν τον Thor.

Esquire Team
Γράφει: Τίμος Σαλαμές 13 Ιανουαρίου 2022

Κάποτε, το κινητό στο γυμναστήριο μας χρησίμευε για να αποφεύγουμε το eye contact με τους συναθλούμενούς μας, να δείξουμε σε όποιον έψαχνε για ψιλή κουβεντούλα το ότι είμαστε απασχολημένοι, να ακούσουμε τη μουσική μας ή να χαζέψουμε την ώρα του διαλείμματος (και να το επεκτείνουμε). Πλέον, λειτουργεί και ως προσωπικός γυμναστής, χάρη στα fitness apps που μπορούμε να κατεβάσουμε σε αυτό. Επειδή, όμως, δεν είναι όλα αξιόπιστα, το βρετανικό Esquire έκανε μία σχετική έρευνα και κατέληξε σε αυτά που όντως είναι χρήσιμα - ξεχωρίσαμε τα 10 καλύτερα.

Headspace, για να είσαι ζεν

Τα apps που θα σε κρατήσουν fit (και) φέτοςHeadspace

Καθοδηγούμενες συνεδρίες διαλογισμού και ένα section αφιερωμένο στον ύπνο -με ηχητικά περιβάλλοντα, μουσική, καταπραϋντικά 'sleepcasts' και ήχους ανέμων- μειώνουν τα επίπεδα stress που βιώνεις και βελτιώνουν την ποιότητα του ύπνου σου, κάτι που εξαργυρώνεται στο γυμναστήριο.

Seven, για γρήγορες προπονήσεις

SEVENSeven

Το συγκεκριμένμο app είναι γεμάτο με 7λεπτα προγράμματα προπόνησης, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να τα εκτελείς 7 μέρες την εβδομάδα. Όλα βασίζονται στη χρήση του βάρους του σώματος. Η premium εκδοχή του app, μάλιστα, σου προσφέρει έναν personal trainer για να σε καθοδηγεί στις πάνω από 200 ασκήσεις που περιλαμβάνει.

MapMyRun, για να νιώθεις ότι συμμετέχεις σε μια κοινότητα

MAPMYRUNMapmyrun

Με αυτό το app της Under Armour μπορείς να συνδεθείς με φίλους και συν-δρομείς σου για να κρατάτε επαφή σχετικά με την πρόοδό σας και να εμψυχώνετε ο ένας τον άλλο ή με άλλους χρήστες, για την οργάνωση συναντήσεων. Είναι εύκολο, αξιόπιστο και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και για άλλες αθλητικές δραστηριότητες, πέραν του τρεξίματος.

FiiT, για premium εμπειρίες fitness

FiiTFiiT

To FiiT είναι το Netflix των fitness apps και μπορεί να περιγραφεί ως μια πλατφόρμα που φιλοξενεί βίντεο με προπονήσεις υψηλής έντασης των οποίων ηγούνται celebrity personal trainers.

> Διάβασε ακόμα: Tο επίσημο training app του Βρετανικού Στρατού

Μπορείς να τα streamάρεις από οπουδήποτε αλλά και να συνδέσεις το κινητό σου με ένα chest strap για να παρακολουθείς την απόδοσή σου και να θέτεις προσωπικούς στόχους.

Centr, για να χτίσεις μύες σαν του Thor

CENTRCentr

Αν θες να γίνεις σαν τον Thor τότε προπονήσου, φάε και ζήσε σαν τον Thor, με τη βοήθεια του app του Chris Hemsworth το οποίο αναπτύχθηκε από την ομάδα των προπονητών, διατροφολόγων και λοιπών ειδικών υγείας που τον έχουν αναλάβει.

Freeletics, για να γυμνάζεσαι με το βάρος του σώματός σου

FREELETICSFreeletics

Ασκήσου χωρίς 'βαρύ' εξοπλισμό και διάλεξε εύκολα το πρόγραμμα που σου ταιριάζει από τα πάνω από 900 διαθέσιμα, φιλτράροντάς τα ανάλογα με τη διάρκεια που θέλεις να αφιερώσεις στη γυμναστική σου, τις μυικές ομάδες που θέλεις να γυμνάσεις και τους στόχους σου.

Alo Moves, για γιόγκα 

ALO MOVESAlo Moves

Το brand ένδυσης για γιόγκα Alo έχει το μάλλον καλύτερο fitness app αν σε ενδιαφέρει η γιόγκα. Περιέχει πάνω από 2.000 βίντεο για να επιλέξεις την τάξη που σου ταιριάζει ανάλογα με το στυλ, το επίπεδο δυσκολίας, τον χρόνο και τον εκπαιδευτή.

MyFitnessPal, για να σχεδιάζεις τα γεύματα και να διαχειρίζεσαι το βάρος σου 

MYFITNESSPALMyFitnessPal

Όπως συνηθίζουν να λένε οι personal trainers, η φυσική κατάσταση κάποιου καθορίζεται κατά 20% από την άσκηση και κατά 80% από τη διατροφή.

> Διάβασε ακόμα: Η ψυχική υγεία στην εποχή των apps

Με το MyFitnessPal μπορείς να καταγράφεις τα γεύματα που τρως κατά τη διάρκεια της ημέρας και να υπολογίζεις το σύνολο των θερμίδων τους σε σχέση με τον ημερήσιο στόχο σου, που έχει υπολογιστεί ανάλογα με το ιδανικό βάρος στο οποίο θέλεις να φτάσεις.

TruBe, το Uber των personal trainers

TRUBETruBe

Το TruBe σε συνδέει με personal trainers και λοιπούς επαγγελματίες από τον χώρο του fitness που βρίσκονται κοντά σου. Αν και στην Ελλάδα το app σου παρέχει τη δυνατότητα μόνο της virual προπόνησης, οι χρήστες του στη Βρετανία μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να βρουν κάποιον να τους αναλάβει IRL ή να προγραμματίσουν μια προπόνηση της τελευταίας στιγμής στο σπίτι, το πάρκο ή ένα γυμναστήριο. Μάλιστα, υπάρχει αξιολόγηση για κάθε επαγγελματία. 

Les Mills, για να φέρνεις το γυμναστήριο στο σπίτι σου

LES MILLSLes Mills

Φιλοξενεί περισσότερες από 800 online και on demand προπονήσεις που διαρκούν από 15 λεπτά έως 1 ώρα, έτσι ώστε να μπορείς να γυμναστείς ό,τι ώρα θέλεις και να νιώθεις τμήμα μιας παγκόσμιας κοινότητας.

 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η νέα δίαιτα του Orlando Bloom περιλαμβάνει (και) δηλητήριο βατράχου

Ο δημοφιλής ηθοποιός μόλις αποκάλυψε ότι στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για το Orlando Bloom: To the Edge έκανε ακραία πράγματα - και όχι μόνο στη διατροφή του.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Καλώς ήρθες ηλεκτρική Ferrari

Όσα γνωρίζουμε για το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο της ιταλικής εταιρείας που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2025.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Πώς θα αντιμετωπίσεις την τενοντίτιδα ώμου, αν παίζεις τένις

Όλα όσα γνωρίζουμε για την πρόληψη και την θεραπεία της ασθένειας.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος