Καίγοντας τρελές θερμίδες με προπόνηση στα χιόνια

Πέντε τρόποι για να συνδυάσεις άψογα καλοπέραση στο βουνό και προπόνηση.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 13 Ιανουαρίου 2022

Προπόνηση στο χιόνι λοιπόν. Πριν ξεκινήσεις να διαβάζεις αυτό το κείμενο, βολέψου αναπαυτικά και φτιάξε ένα νοητό κάδρο με χιονισμένες πλαγιές. Εσύ, βρίσκεσαι σε μια απ’ αυτές κάνοντας σλάλομ πάνω σε ένα ζευγάρι πέδιλα του σκι ή σε ένα snowboard. Μείνε για λίγα δευτερόλεπτα σ’ αυτή την εικόνα. Δεν είναι εκατό φορές καλύτερο θέαμα από το να βρισκόσουν κάτω από τον πάγκο, καταδικασμένος να μετράς βασανιστικές επαναλήψεις;

Προσπάθησε κατόπιν νιώσεις την υπέροχη η αίσθηση του φρέσκου οξυγόνου που μπαίνει στα πνευμόνια σου συγκριτικά με εκείνο τον αέρα που αναπνέεις τις ώρες αιχμής στο γυμναστήριο - διακόσιες φορές καλύτερη αίσθηση.

> Διάβασε ακόμη: Κάποιες ξεχασμένες ασκήσεις που ίσως πρέπει να επιστρέψουν

Άκου τώρα και τον ειδικό, ώστε να πειστείς για ποιους λόγους αξίζει να πας αυτό το Σαββατοκύριακο σε ένα χιονοδρομικό: "Ο χρόνος που αφιερώνεις σε δραστηριότητες στη φύση γίνεται πολύ πιο ευχάριστος χάρη στη μεγαλύτερη ποσότητα ενδορφινών που παράγει ο εγκέφαλος", λέει ο Wayne Westcott, Ph.D., CSCS, καθηγητής φυσικής αγωγής στο Quincy College της Μασαχουσέτης.

"Και ακριβώς επειδή η εγκεφαλική/συναισθηματική εμπειρία είναι πολύ απολαυστική, σε βοηθά να παραμένεις περισσότερη ώρα ασκούμενος", τονίζει ο ειδικός.

> Διάβασε ακόμη: Tα fitness trends του 2022

Πριν αρχίσεις να σκέφτεσαι ότι ένα μόνο Σαββατοκύριακο σου μένει μέσα στη βδομάδα για να προπονηθείς χωρίς το άγχος του χρόνου στο γυμναστήριο, άκου τι άλλο λέει ο ειδικός: "Υπάρχουν ένα σωρό μελέτες που αποδεικνύουν ότι με μια προπόνηση στη χιονισμένη φύση, μπορείς να αποκομίσεις πολλά περισσότερα οφέλη για το σώμα και τη συνολική υγεία σου από ό,τι σε έναν κλειστό χώρο".

Σκι και snowboard

Ανάλογα με το επίπεδο ικανότητάς σου να κουμαντάρεις τα πέδιλα του σκι ή τη σανίδα, μπορείς να πορευθείς όσο γρήγορα ή αργά, όσο ριψοκίνδυνα ή χαλαρά θέλεις να κατέβεις την πίστα.

Καίγοντας τρελές θερμίδες με προπόνηση στα χιόνια

"Με το snowboard μπορείς να κάψεις μέχρι και 400 θερμίδες ανά ώρα", λέει ο Noam Tamir, πιστοποιημένος προπονητής χειμερινών αθλημάτων και συνεχίζει: "Το άλλο θετικό είναι ότι ο πυρήνας του κορμού σου, τα πόδια και οι γλουτοί γυμνάζονται το ίδιο αποδοτικά όσο με μια συνεδρία CrossFit, ενώ η ικανότητα ευλυγισίας τόσο της σπονδυλικής σου στήλης όσο και των κάτω άκρων φτάνει σχεδόν στο ιδανικό".

Η συνέχεια στο gr.AskMen.com

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.