Πόσο κρέας πρέπει να τρως και ποια είναι τα διατροφικά οφέλη του κρέατος; 'Το κρέας είναι εξαιρετική πηγή ψευδαργύρου και σιδήρου σε μορφή που μπορεί εύκολα να απορροφηθεί' εξηγεί η διατροφολόγος Αμαλία Γιωτοπούλου. 'Το κρέας, τα ψάρια και τα πουλερικά, όλα παίζουν έναν σημαντικό ρόλο σε μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή. Έχουν μεγάλες ποσότητες πρωτεΐνης που απορροφάται εύκολα και χρησιμοποιείται από τον οργανισμό για ανάπτυξη και επανόρθωση'.

Το κρέας είναι, επίσης, σημαντική πηγή θρεπτικών συστατικών, όπως φώσφορος, μαγνήσιο, σελήνιο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, συμπεριλαμβανομένων των Β2 (ριβοφλαβίνη), Β3 (νιασίνη), Β5 (παντοθενικό οξύ), Β6 (πυριδοξίνη) και Β12 (κοβαλαμίνη).

Η συνέχεια στο Shape.gr

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.