Πώς να ασκείσαι, χωρίς να προπονείσαι

Τα καλύτερα κόλπα για να γυμνάζεσαι χωρίς να το καταλαβαίνεις, ακόμα και όταν δεν έχεις χρόνο για γυμναστήριο.

Είναι δυνατό το να γυμνάζεσαι χωρίς να κάνεις γυμναστική; Κατά μία έννοια, ναι. Κι αυτό είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό αν έχεις αποφασίσει να βάλεις την άσκηση στη ζωή σου πολύ πρόσφατα ή αν δεν έχεις χρόνο για να γραφτείς σε κάποιο γυμναστήριο, καθώς, εκμεταλλευόμενος κάποιες καταστάσεις της καθημερινότητάς σου, μπορείς να διατηρηθείς σε φόρμα. 

Τα μυστικά των personal trainers

Πολλοί personal trainers που έχουν πραγματικά βαρεθεί να ακούν από τους πολυάσχολους πελάτες τους το ίδιο παράπονο-δικαιολογία του ότι δεν έχουν αρκετό χρόνο για να γυμναστούν, έχουν καταλήξει σε κάποια tips, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν τον οποιονδήποτε να 'κινηθεί', χωρίς καν να το συνειδητοποιεί.

Εννοείται ότι με αυτά τα tips δεν πρόκειται ούτε να κάνεις κοιλιακούς ούτε μπράτσα από ατσάλι ικανά να σκίσουν στα δύο τα μανίκια των T-shirts σου. Παρόλα αυτά, θα σε κάνουν να βελτιώσεις την υγεία σου.

Τα πιο σημαντικά tips

Σίγουρα θα έχεις ακούσει το ότι σου κάνει καλό το να χρησιμοποιείς τις σκάλες αντί να παίρνεις το ασανσέρ. Υπάρχουν όμως και άλλα κόλπα που μπορείς να τα εντάξεις στην καθημερινή σου ζωή, ως 'ολιγόλεπτα διαλείμματα ελαφριάς άσκησης'.

Πώς να ασκείσαι, χωρίς να προπονείσαι iStock

Ένα από αυτά είναι το να παρκάρεις το αυτοκίνητό σου λίγο πιο μακριά από το σπίτι σου, για να τελειώνεις κάθε διαδρομή προς το γραφείο ή το σπίτι σου με τα πόδια. Έτσι, θα βάλεις το περπάτημα, έστω για λίγα λεπτά κάθε μέρα, στην ημερήσια διάταξη, χωρίς να χρειαστεί να βρεις χρόνο ειδικά γι' αυτό.

> Διάβασε ακόμα: Προπονήσεις που καίνε λίπος και σε κάνουν εξυπνότερο

Ένας άλλος τρόπος για να γυμναστείς χωρίς να το καταλάβεις είναι το να το παίξεις τουρίστας στην ίδια σου την πόλη - την οποία πολύ πιθανώς να μη τη γνωρίζεις τόσο καλά όσο νομίζεις.

Μάλιστα, μπορείς να αρχίσεις την περιπλάνηση είτε μόνος σου, είτε μαζί με κάποιους φίλους ή μέλη της οικογένειάς σου, ανάλογα με το αν είσαι τύπος που του αρέσει να περνάει καλά μόνος του ή με παρέα. Περιδιαβαίνοντας την πόλη σου με τα πόδια ή με το ποδήλατο θα διασκεδάσεις, θα ανακαλύψεις νέα μέρη, θα κάψεις θερμίδες και θα γυμναστείς πολύ περισσότερο απ' όσο φαντάζεσαι.

> Διάβασε ακόμα: Εξαντλητικό γυμναστήριο ή χαλαρή σάουνα υπέρυθρης ακτινοβολίας;

Τέλος, μπορείς να εκμεταλλευτείς το διάλλειμα που κάνεις στη δουλειά σου, έτσι ώστε να περπατήσεις για λίγο στο ύπαιθρο. Αν παίρνεις μαζί σου ταπεράκι, μπορείς να εντοπίσεις ένα κοντινό παρκάκι για να περπατήσεις μέχρι εκεί και να κάτσεις να φας, ενώ αν τρως απ' έξω, να βρεις ένα ρεστοράν στο οποίο για να φτάσεις θα πρέπει να περπατήσεις λίγο. Μάλιστα, ο φρέσκος αέρας που θα σε χτυπήσει, θα σε βοηθήσει και να ξελαμπικάρεις.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης