Πώς να μείνεις σε φόρμα σύμφωνα με τον προπονητή του David Beckham

O Gunnar Peterson είναι ένας από τους πιο διάσημους personal trainers του κόσμου και έχει πολλά να σου μάθει.

Ο Gunnar Peterson δεν είναι ένας τυχαίος γυμναστής αλλά ο personal trainer του David Beckham και ο επικεφαλής όλων των προγραμμάτων προπόνησης της εταιρείας F45 Training. Επίσης, είναι ο άνθρωπος που έχει βοηθήσει μια σειρά από celebrities πρώτης γραμμής, από τον Tom Brady μέχρι την Khloe Kardashian, να χάσουν βάρος και να παραμείνουν σε φόρμα. Οπότε, τα fitness tips που έχει να σου δώσει για να είσαι πάντα fit, αδύνατος και υγιής, θα πρέπει να τα κάνεις ευαγγέλιο. Ας τα δούμε ένα προς ένα.

Προπονήσου για να είσαι fit

Είναι σημαντικό το να προπονείσαι για να είσαι σε καλή φυσική κατάσταση. Μάλιστα, καθώς οι περισσότεροι άντρες δεν θέλουν πια να είναι 'τεράστιοι' αλλά απλώς αδύνατοι, κάνε ό,τι τέρπει την ψυχή σου, π.χ. ποδήλατο ή windsurf, αλλά προσπάθησε να γίνεσαι όλο και πιο καλός σε αυτό.

Πώς να μείνεις σε φόρμα σύμφωνα με τον προπονητή του David Beckham Getty Images

Να είσαι πάντα συνεπής 

Πρέπει να είσαι συνεπής στην προπόνησή σου, στο τι τρως, αλλά και στους χρόνους της ξεκούρασης και αποθεραπείας σου.

Σήκωνε βάρη για να γίνει η ζωή σου πιο εύκολη

Για να χάσεις βάρος και να είσαι fit, πάντως, πρέπει να σηκώνεις βάρη. Μην ανησυχείς ότι θα 'φουσκώσεις'. Απλώς σήκωνε βάρη. Να θυμάσαι ότι μετά από μία προπόνηση με βάρη καις θερμίδες με πιο γρήγορο ρυθμό απ' ό,τι μετά από όσες θα έκαιγες αν έκανες αεροβική γυμναστική.

> Διάβασε ακόμα: Πώς θα είσαι πάντοτε σε φόρμα, σύμφωνα με τον David Beckham

Σήκωνε βάρη για να βελτιώσεις τον μεταβολισμό σου

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην 'άρση βαρών' αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνεις υπερβολές. Αρκεί μια επιβάρυνση που απλώς θα σου δίνει μία κάποια μικρή πρόκληση, ασχέτως του αν αυτή προέρχεται π.χ. από έναν ελαστικό ιμάντα (αν δεν θέλεις να σηκώνεις βάρη υπάρχει και αυτή η λύση) ή από ένα ζευγάρι αλτήρες.                         

Βάλε προτεραιότητες

Ό,τι γυμναστική κι αν κάνεις, πρέπει να την έχεις ως προτεραιότητα γιατί σε βοηθάει να βγάζεις όλο το υπόλοιπο πρόγραμμα της ημέρας σου πιο εύκολα. Επίσης, είναι προτιμότερο να γυμνάζεσαι 20 λεπτά την ημέρα κάθε ημέρα παρά 1 ώρα δύο φορές την εβδομάδα, ειδικά όσο μεγαλώνεις, για να μην διακινδυνεύεις πιθανούς τραυματισμούς.

Μην τα παρατάς

Όλοι οι διάσημοι που γνωρίζει ο Gunnar Peterson, από τον Tom Brady και τον Mike Tyson μέχρι τον Sylvester Stallone και την Khloe Kardashian, όλοι τους, έχουν φτάσει εκεί που έχουν φτάσει επειδή δεν τα παρατούν ποτέ. Σε αυτό, μπορείς να τους μιμηθείς.

Μην κοιτάς τι κάνουν οι celebrities

Το ότι κάτι λειτουργεί στο σώμα ενός celebrity που θαυμάζεις δεν σημαίνει πως θα λειτουργήσει και στο δικό σου. Κοινώς, το πρόγραμμα προπόνησης που ακολουθείς θα πρέπει να είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σου, κάτι που μάλλον θα προκύψει έπειτα από πολλούς πειραματισμούς, π.χ. με τις επαναλήψεις, τα διαλείμματα και τα σετ.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι πρέπει να κάνεις για να έχεις τύχη στη ζωή σου, σύμφωνα με το TikTok

Παραδόξως, κάποιες από αυτές τις συμβουλές παύλα πρακτικές, βγάζουν νόημα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τι σχέση έχει ο Tony Soprano με τον LeBron James

O James Gandolfini είχε υποδυθεί ξανά τον θρυλικό ήρωα σε ένα μικρό βίντεο που έχει όλες τις απαντήσεις.

Γραφει Παυλος Κρουστης