Stop the press, κυκλοφορεί χάπι για το hangover

Είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο όσον αφορά στην αποδοτικότητά του, ωστόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεκίνησε να πωλείται.

Υπάρχει και διατίθεται ήδη προς πώληση στο Ηνωμένο Βασίλειο. Παράγεται από τη σουηδική εταιρεία Myrkl και το σύνθημά της είναι "το χάπι πριν από την κατανάλωση αλκοόλ που λειτουργεί", δηλαδή ένα χάπι που πρέπει να λαμβάνεται μεταξύ μίας και δώδεκα ωρών πριν από την κατανάλωση αλκοόλ, το οποίο μειώνει το επίπεδο του αλκοόλ που εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος και φυσικά τις επιπτώσεις του. Ένα χάπι για το hangover.

Το προβιοτικό συμπλήρωμα περιέχει δύο εντερικά βακτήρια που παράγονται από ζυμωμένα πίτουρα ρυζιού. Αυτά τα βακτήρια διασπούν με φυσικό τρόπο το αλκοόλ σε νερό και διοξείδιο του άνθρακα. Μια ανθεκτική στα οξέα κάψουλα προστατεύει τα βακτήρια από τα φυσικά οξέα του στομάχου, ώστε να μπορούν να φτάσουν στο έντερο, όπου το μεγαλύτερο μέρος της αλκοόλης απορροφάται στην κυκλοφορία του αίματος.

> Διάβασε ακόμη: Οι πιο γνωστοί μύθοι για το ποτό

Ναι, αλλά τι λέει η επιστήμη;

Τα στοιχεία για το Myrkl βασίζονται σε μία μόνο δημοσιευμένη ερευνητική μελέτη. 24 υγιείς νέοι λευκοί ενήλικες κλήθηκαν να λαμβάνουν δύο δισκία Myrkl ή εικονικά χάπια κάθε μέρα για επτά ημέρες. Στη συνέχεια, τους δόθηκε μικρή ποσότητα αλκοόλ (μεταξύ 50 και 90 ml) ανάλογα με το βάρος τους. Τα επίπεδα αλκοόλ στο αίμα τους ελέγχονταν για τις επόμενες δύο ώρες. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι εντός των πρώτων 60 λεπτών, η ποσότητα αλκοόλ στο αίμα ήταν 70 τοις εκατό χαμηλότερη σε όσους έλαβαν το Myrkl σε σύγκριση με το εικονικό χάπι.

Υπάρχουν όμως αρκετά προβλήματα

Πρώτον, οι ερευνητές ανέφεραν τα αποτελέσματα μόνο για 14 από τα 24 άτομα, επειδή δέκα είχαν εξαρχής χαμηλότερα επίπεδα αλκοόλ στο αίμα. Δεύτερον, τα αποτελέσματα διέφεραν μεταξύ των ατόμων, γεγονός που μειώνει την ακρίβεια της μελέτης. Και τρίτον, οι ερευνητές δοκίμασαν επτά ημέρες θεραπείας πριν από ένα μόνο ποτό αλκοόλ, αλλά η εταιρεία συνιστά μόνο δύο χάπια μία έως 12 ώρες πριν από την κατανάλωση οποιασδήποτε ποσότητας.

Και τι γίνεται αν δεν είσαι άνδρας, αν δεν είσαι ενήλικας και απόλυτα υγιής; Υπάρχουν πολλά ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα. Είναι επίσης γνωστό ότι το αλκοόλ απορροφάται με διαφορετικό τρόπο ανάλογα με το βάρος, το φύλο, τη σωματική δραστηριότητα και την κατανάλωση τροφής, ή αν λαμβάνετε άλλα φάρμακα και έχετε εντερικές παθήσεις.

Εν ολίγοις, το Myrkl βρίσκεται ακόμη σε πειραματικό στάδιο και ίσως θα πρέπει να βασιστεί κανείς ακόμη στις παλιές μεθόδους, όπως το να πίνει λιγότερο.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.

Ο θάνατος του Αλέξανδρου Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Μοναχογιός και διάδοχος του μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση. Ο θάνατός του σε αεροπορικό δυστύχημα, σε ηλικία 25 ετών, εξύφανε πάμπολλες ιστορίες συνωμοσίας.

Καμία έκπληξη, ο Kanye West ετοιμάζεται να μπει στη βιομηχανία του πορνό

Από ό,τι φαίνεται έχει αφήσει πίσω του τη "θρησκευτική φάση" που περνούσε.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Μία ξεχωριστή Range Rover εμπειρία

Το εμβληματικό brand του σύμπαντος των 4 τροχών παρουσίασε το ​​πρώτο Range Rover House στην Ελλάδα.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

3 πράγματα που μπορείς να κάνεις στο LinkedIn για να βρεις δουλειά πιο εύκολα

Οι ειδικοί στην αγορά εργασίας προτείνουν μερικά εύκολα βήματα που μπορείς να κάνεις μέσω του LinkedIn για να βελτιστοποιήσεις τις πιθανότητές σου.

Γραφει Παυλος Κρουστης