Stop the press, κυκλοφορεί χάπι για το hangover

Είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο όσον αφορά στην αποδοτικότητά του, ωστόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεκίνησε να πωλείται.

Υπάρχει και διατίθεται ήδη προς πώληση στο Ηνωμένο Βασίλειο. Παράγεται από τη σουηδική εταιρεία Myrkl και το σύνθημά της είναι "το χάπι πριν από την κατανάλωση αλκοόλ που λειτουργεί", δηλαδή ένα χάπι που πρέπει να λαμβάνεται μεταξύ μίας και δώδεκα ωρών πριν από την κατανάλωση αλκοόλ, το οποίο μειώνει το επίπεδο του αλκοόλ που εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος και φυσικά τις επιπτώσεις του. Ένα χάπι για το hangover.

Το προβιοτικό συμπλήρωμα περιέχει δύο εντερικά βακτήρια που παράγονται από ζυμωμένα πίτουρα ρυζιού. Αυτά τα βακτήρια διασπούν με φυσικό τρόπο το αλκοόλ σε νερό και διοξείδιο του άνθρακα. Μια ανθεκτική στα οξέα κάψουλα προστατεύει τα βακτήρια από τα φυσικά οξέα του στομάχου, ώστε να μπορούν να φτάσουν στο έντερο, όπου το μεγαλύτερο μέρος της αλκοόλης απορροφάται στην κυκλοφορία του αίματος.

> Διάβασε ακόμη: Οι πιο γνωστοί μύθοι για το ποτό

Ναι, αλλά τι λέει η επιστήμη;

Τα στοιχεία για το Myrkl βασίζονται σε μία μόνο δημοσιευμένη ερευνητική μελέτη. 24 υγιείς νέοι λευκοί ενήλικες κλήθηκαν να λαμβάνουν δύο δισκία Myrkl ή εικονικά χάπια κάθε μέρα για επτά ημέρες. Στη συνέχεια, τους δόθηκε μικρή ποσότητα αλκοόλ (μεταξύ 50 και 90 ml) ανάλογα με το βάρος τους. Τα επίπεδα αλκοόλ στο αίμα τους ελέγχονταν για τις επόμενες δύο ώρες. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι εντός των πρώτων 60 λεπτών, η ποσότητα αλκοόλ στο αίμα ήταν 70 τοις εκατό χαμηλότερη σε όσους έλαβαν το Myrkl σε σύγκριση με το εικονικό χάπι.

Υπάρχουν όμως αρκετά προβλήματα

Πρώτον, οι ερευνητές ανέφεραν τα αποτελέσματα μόνο για 14 από τα 24 άτομα, επειδή δέκα είχαν εξαρχής χαμηλότερα επίπεδα αλκοόλ στο αίμα. Δεύτερον, τα αποτελέσματα διέφεραν μεταξύ των ατόμων, γεγονός που μειώνει την ακρίβεια της μελέτης. Και τρίτον, οι ερευνητές δοκίμασαν επτά ημέρες θεραπείας πριν από ένα μόνο ποτό αλκοόλ, αλλά η εταιρεία συνιστά μόνο δύο χάπια μία έως 12 ώρες πριν από την κατανάλωση οποιασδήποτε ποσότητας.

Και τι γίνεται αν δεν είσαι άνδρας, αν δεν είσαι ενήλικας και απόλυτα υγιής; Υπάρχουν πολλά ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα. Είναι επίσης γνωστό ότι το αλκοόλ απορροφάται με διαφορετικό τρόπο ανάλογα με το βάρος, το φύλο, τη σωματική δραστηριότητα και την κατανάλωση τροφής, ή αν λαμβάνετε άλλα φάρμακα και έχετε εντερικές παθήσεις.

Εν ολίγοις, το Myrkl βρίσκεται ακόμη σε πειραματικό στάδιο και ίσως θα πρέπει να βασιστεί κανείς ακόμη στις παλιές μεθόδους, όπως το να πίνει λιγότερο.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πούρα με τη σφραγίδα των Metallica

Το M81 ή αλλιώς το πούρο των Metallica είναι "σκοτεινό, τολμηρό, πλούσιο και ισχυρό με σαγηνευτικές νότες εσπρέσο και μαύρης σοκολάτας".

Γραφει Γιαννης Σπανος

Το Honda ZR-V έρχεται στην Ευρώπη το 2023

Θα είναι ένα από τα τρία SUV της Honda που θα έρθουν στην Ευρώπη το 2023, εκ των οποίων το ένα θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό.

Γραφει TopGear

Να πώς κατασκευάζεται ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Σε αυτό το εξαιρετικό timelapse video βλέπουμε σε 3 λεπτά πώς κατασκευάζεται στις εγκατάστασεις της Magna/ Steyr το ηλεκτρικό αυτοκίνητο Fisker Ocean.

Γραφει TopGear

Κι αν ο Bruce Lee πέθανε από υπερκατανάλωση νερού;

Σύμφωνα με νέα έρευνα, η υπερβολική ενυδάτωση υπήρξε μοιραία για τη ζωή του σινεστάρ των πολεμικών τεχνών.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Μερικές αλλαγές ακόμα για το Twitter του Elon Musk

Κρυπτογραφημένα DM, βιντεομηνύματα και ηχητικά μηνύματα με τη σφραγίδα ενός υπαλλήλου που είχε εκδιωχθεί από το Twitter.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Πώς βρέθηκε ο Joe DiMaggio στο Mrs. Robinson των Simon & Garfunkel

O Joe DiMaggio γεννήθηκε σαν σήμερα στις 25 Νοεμβρίου, κατέκτησε τα πάντα με τους Γιάνκις, την πιο ποθητή γυναίκα όλων των εποχών και... τα charts των ΗΠΑ.

Γραφει Γιαννης Σπανος