Ο Chris Evans και η ρουτίνα του πιο σέξι άντρα στον κόσμο

Μια καθημερινή από το αυστηρό διατροφικό -και όχι μόνο- πρόγραμμα του Chris Evans.

Ο Chris Evans είναι πια και επίσημα ο πιο σέξι άνδρας στον κόσμο. Η επιλογή του περιοδικού People τον έφερε ξανά στο προσκήνιο, αν και δεν το χρειαζόταν ιδιαίτερα και σήμερα όλοι ασχολούνται ξανά με τον αγαπημένο Captain America. Τότε αρκούσε να μπει σε ένα μηχάνημα για δύο λεπτά και να κάνει μερικές ενέσεις για να αποκτήσει το σώμα ενός υπερήρωα, στην πραγματική ζωή όμως, η ρουτίνα του Chris Evans βασίζεται σε πολλή άσκηση και ειδική διατροφή.

Γιατί πολύ απλά δεν είναι εύκολο να μπεις στη στολή του Captain America και να μοιάζεις όπως ο Evans, όσες ψηφιακές τροποποιήσεις κι αν έχουν γίνει. "Η εκπαίδευση και το φαγητό ήταν σκατά. Το να μπω στο ρόλο του Captain America δεν ήταν εύκολο", δήλωσε ο Chris Evans σε πρόσφατη συνέντευξή του. 

Πράγματι, όπως έχουμε δει και σε άλλες περιπτώσεις το να είσαι σούπερ ήρωας δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, και οι σωματικές αλλαγές στις οποίες πρέπει να υποβληθούν οι ηθοποιοί, όπως ο Christian Bale ή ο Chris Hemsworth, απαιτούν πολύ έντονες δίαιτες και προπονήσεις.

Πώς έγινε όμως ο Chris Evans, ο πιο σέξι άνδρας στον κόσμο; Αυτά είναι τα 10 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τη διατροφική -και όχι μόνο- ρουτίνα του Chris Evans.

Έπρεπε να κερδίσει αντί να χάσει

Το φυσιολογικό πράγμα όταν βγαίνεις χωρίς μπλούζα μπροστά στην κάμερα είναι να οριοθετείς και να χάνεις βάρος με ένα επιθετικό διατροφικό πρόγραμμα, αλλά στην περίπτωση του Evans τα πράγματα ήταν κάπως διαφορετικά: έπρεπε να πάρει βάρος."Έχω πολύ γρήγορο μεταβολισμό, και για μένα η απώλεια βάρους είναι αβίαστη, αλλά το να γίνω πιο δυνατός αφορούσε το να τρώω περισσότερο και ήταν ανελέητο".

Κοτόπουλο και μαύρο ρύζι

Ο ηθοποιός έχει εξηγήσει ότι είχε μια αδιάσπαστη ρουτίνα για κάθε μέρα της εβδομάδας, κατά την οποία το στήθος κοτόπουλου και το μαύρο ρύζι γίνονταν οι καλύτεροι φίλοι του σε βαθμό που δεν ήθελε να τα βλέπει μόλις τελείωναν οι επαγγελματικές υποχρεώσεις του.

Άρση Βαρών

Ο γυμναστής του εξομολογήθηκε ότι οι περισσότερες ασκήσεις δεν είχαν ιδιαίτερη φαντασία ή μυστήριο: πολλές άρσεις θανάτου και πιέσεις πάγκου, ιδανικές για να αναδείξουν το στήθος που απαιτεί ο Captain America. Τα pull-ups ήταν επίσης σε ξεχωριστή θέση στο εν λόγω πρόγραμμα γυμναστικής.

Μιλάμε για πολλά βάρη

Οι προπονήσεις του σταρ για τέτοιου είδους ρόλους βασίζονται συνήθως σε πολλές επαναλήψεις και όχι σε μεγάλο βάρος. Ωστόσο, ο Evans και ο γυμναστής του επέλεξαν το αντίθετο, μια εξαντλητική προπόνηση με πολλά βάρη που έκανε τον ηθοποιό να μισήσει το γυμναστήριο για λίγο καιρό.

Η σωστή ξεκούραση

Το πρόγραμμα του Chris Evans βασιζόταν στη διαίρεση της εβδομάδας σε μυϊκές ομάδες και αποτελούνταν από προπονήσεις για την πλάτη και τα πόδια. Το πρόγραμμα του Evans, σύμφωνα με το Super Hero Jacked, περιλάμβανε προπόνηση για 5 συνεχόμενες ημέρες και ξεκούραση το σαββατοκύριακο.

Φρούτα

Ο γυμναστής του Evans του επέτρεπε να τρώει συγκεκριμένα φρούτα με χαμηλές θερμίδες, όπως τα βατόμουρα και τα μήλα, τα οποία είναι εύκολο να καταναλώσεις ακόμη κι αν είσαι πολυάσχολος.

Έξι γεύματα την ημέρα

Δεν είναι ασυνήθιστο πριν από διαγωνισμούς (ή στην προκειμένη περίπτωση μια ταινία) οι σταρ να ξεκινούν ένα πρόγραμμα γευμάτων έξι ή επτά γευμάτων την ημέρα. Στην περίπτωση του Captain America, ήταν έξι, εκ των οποίων τα δύο καταναλώνονταν πριν και μετά την προπόνηση.

Συμπληρώματα

Αν βαρέθηκες το κοτόπουλο, μάθε ότι του επιτρέπονταν κάποια ροφήματα και ενεργειακά ποτά, ώστε να ελέγχει τη διατροφή του.

Υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες

Εκτός από το ότι μισούσε το στήθος κοτόπουλου, ο Evans χρειάστηκε να αυξήσει την πρόσληψη πρωτεϊνών από λιπαρά ψάρια.

Κάτω οι υδατάνθρακες

Περιόρισε τους υδατάνθρακες όσο το δυνατόν περισσότερο. Πέρα από καστανό ρύζι και φρούτα, τίποτα άλλο δεν ήταν αποδεκτό.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.

Διαγωνισμός | Κέρδισε μία διπλή πρόσκληση για την Avant Premiere του The Fall Guy

20 τυχεροί-ες θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση για την πρεμιέρα του The Fall Guy με τον Ryan Gosling.

Καμία έκπληξη, σύντομα θα δούμε καλλιστεία τεχνητής νοημοσύνης

Τα καλλιστεία ομορφιάς τεχνητής νοημοσύνης "Miss AI" μάλλον είναι και τα μοναδικά που ίσως να έχουν θέση ακόμα στην εποχή μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος