Εσύ μπορείς να τα βγάλεις πέρα με την προπόνηση του The Rock;

Όχι, δεν έγινε τυχαία ο πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός του Χόλιγουντ.

Ο Dwayne Johnson δεν έχει βγάλει τυχαία τα λεφτά του. Αυτό είναι βέβαιο. Η διάρκειά του, όλα αυτά τα χρόνια είναι επική και η δουλειά που ρίχνει στο σώμα του, επίσης. Σε αντίθεση με τους άλλους διάσημους, ωστόσο, μπορούμε συχνά πυκνά να μάθουμε πράγματα για το πώς διατηρείται σε φόρμα, καθώς ο The Rock "μεταδίδει" την προπόνησή του μέσω Instagram. 

Ο πρωταγωνιστής του Black Adam δημοσίευσε πρόσφατα ένα βίντεο με μερικά ιδιαίτερα σκληρά σετ στο Iron Paradise, το σπιτικό του γυμναστήριο. Χάρη στο βίντεο (και τις οδηγίες του στη λεζάντα της ανάρτησης) μάθαμε λίγα περισσότερα για τις μεθόδους που χρησιμοποιεί για να γίνει ένας πραγματικός υπερήρωας. Μάλιστα, μας προκάλεσε κιόλας να κάνουμε την ίδια προπόνηση. 

Η προπόνηση του The Rock

Ο Johnson έγραψε ότι το σούπερ σετ στήθους-πλάτης αποτελούνταν από οκτώ ασκήσεις συνολικά, με τέσσερις σταθμούς που ο καθένας περιείχε δύο ασκήσεις. Τις κινήσεις αυτές τις εκτελούσε back-to-back σε υπερσύνολα -αλλά η συγκεκριμένη προσέγγισή του είναι κάτι που αξίζει να δώσουμε λίγη προσοχή. 

Αντί να σηκώσει τα πιο βαριά βάρη που μπορεί να χειριστεί και να βγάλει μερικές επαναλήψεις, ο Johnson είχε διαφορετικό στόχο. Αυτός ήταν να πετύχει έναν μεγάλο αριθμό επαναλήψεων με ένα μέτριο βάρος - ναι, τα 75 κιλά προφανώς θεωρούνται "μέτρια" αν είσαι ο The Rock - και στη συνέχεια να προσαρμόσει τον ρυθμό της τελευταίας επανάληψης ώστε να δώσει έμφαση στον χρόνο υπό τάση για να αποκομίσει πραγματικά τα οφέλη της μυϊκής ανάπτυξης από το σετ. 

Ο Johnson προπονείται συχνά με αυτόν τον τρόπο. Ο προπονητής του, Dave Rienzi έχει αναφέρει ότι συνήθως προγραμματίζει στο παρελθόν μέτρια βάρη σε υψηλές επαναλήψεις. "Το να κάνεις σετ 20 επαναλήψεων με μέτριο έως μέτρια βαρύ βάρος είναι εξαιρετικά προκλητικό και κάνει πραγματικά πολύ αίμα να διοχετεύεται στους μυς", δήλωσε πρόσφατα.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.