Εσύ μπορείς να τα βγάλεις πέρα με την προπόνηση του The Rock;

Όχι, δεν έγινε τυχαία ο πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός του Χόλιγουντ.

Ο Dwayne Johnson δεν έχει βγάλει τυχαία τα λεφτά του. Αυτό είναι βέβαιο. Η διάρκειά του, όλα αυτά τα χρόνια είναι επική και η δουλειά που ρίχνει στο σώμα του, επίσης. Σε αντίθεση με τους άλλους διάσημους, ωστόσο, μπορούμε συχνά πυκνά να μάθουμε πράγματα για το πώς διατηρείται σε φόρμα, καθώς ο The Rock "μεταδίδει" την προπόνησή του μέσω Instagram. 

Ο πρωταγωνιστής του Black Adam δημοσίευσε πρόσφατα ένα βίντεο με μερικά ιδιαίτερα σκληρά σετ στο Iron Paradise, το σπιτικό του γυμναστήριο. Χάρη στο βίντεο (και τις οδηγίες του στη λεζάντα της ανάρτησης) μάθαμε λίγα περισσότερα για τις μεθόδους που χρησιμοποιεί για να γίνει ένας πραγματικός υπερήρωας. Μάλιστα, μας προκάλεσε κιόλας να κάνουμε την ίδια προπόνηση. 

Η προπόνηση του The Rock

Ο Johnson έγραψε ότι το σούπερ σετ στήθους-πλάτης αποτελούνταν από οκτώ ασκήσεις συνολικά, με τέσσερις σταθμούς που ο καθένας περιείχε δύο ασκήσεις. Τις κινήσεις αυτές τις εκτελούσε back-to-back σε υπερσύνολα -αλλά η συγκεκριμένη προσέγγισή του είναι κάτι που αξίζει να δώσουμε λίγη προσοχή. 

Αντί να σηκώσει τα πιο βαριά βάρη που μπορεί να χειριστεί και να βγάλει μερικές επαναλήψεις, ο Johnson είχε διαφορετικό στόχο. Αυτός ήταν να πετύχει έναν μεγάλο αριθμό επαναλήψεων με ένα μέτριο βάρος - ναι, τα 75 κιλά προφανώς θεωρούνται "μέτρια" αν είσαι ο The Rock - και στη συνέχεια να προσαρμόσει τον ρυθμό της τελευταίας επανάληψης ώστε να δώσει έμφαση στον χρόνο υπό τάση για να αποκομίσει πραγματικά τα οφέλη της μυϊκής ανάπτυξης από το σετ. 

Ο Johnson προπονείται συχνά με αυτόν τον τρόπο. Ο προπονητής του, Dave Rienzi έχει αναφέρει ότι συνήθως προγραμματίζει στο παρελθόν μέτρια βάρη σε υψηλές επαναλήψεις. "Το να κάνεις σετ 20 επαναλήψεων με μέτριο έως μέτρια βαρύ βάρος είναι εξαιρετικά προκλητικό και κάνει πραγματικά πολύ αίμα να διοχετεύεται στους μυς", δήλωσε πρόσφατα.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Συμπτώσεις και επιχειρηματικά λάθη που έγραψαν ιστορία

Τραφελαφικές καταστάσεις που διδάσκουν ότι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του επιχειρηματία είναι να μη φοβάται τα λάθη (του).

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι κανόνες του Bernard Arnault για να γίνεις πλούσιος

Μαθήματα ζωής από έναν εκ των πλουσιότερων ανθρώπων στον πλανήτη.

Γραφει Ραφαελλα Ραλλη

Το κλειδί της ευτυχίας σύμφωνα με το Harvard

Τι ακριβώς σημαίνει στην πράξη το να είσαι αντι-εύθραυστος και πώς μπορείς να 'ανθίζεις' παρά τις αντιξοότητες.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Άρσεις θανάτου για σήμερα και αύριο και τώρα

Μερικοί βασικοί λόγοι που πρέπει να τις προσθέσεις οπωσδήποτε στην καθημερινότητά σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος