Γυμναστική προσώπου για να δείχνεις νεότερος

Ο πιο έξυπνος και οικονομικός τρόπος για να μη χάσεις ποτέ τη "φρεσκάδα" σου, είναι η γυμναστική προσώπου.

Η γήρανση  του δέρματος είναι κάτι που έρχεται με το χρόνο αναπόφευκτα σε κάθε άνθρωπο, ασχέτως που στις γυναίκες θεωρείται "ατέλεια", ενώ στους άνδρες "γοητεία". Αυτή την αδικία θα τη συζητήσουμε σε επόμενο επεισόδιο, ωστόσο όσο γοητευτικό και αν θεωρείται να έχεις ρυτίδες "σοφίας" γύρω από τα μάτια ή στο μέτωπο, άλλο τόσο καλό είναι να περιποιείσαι τον εαυτό σου προκειμένου να μεγαλώνεις με τον πιο αρμονικό τρόπο. Το θετικό είναι πως δε χρειάζεται να καταφύγεις σε επίπονες μεθόδους και πανάκριβες επισκέψεις σε γιατρούς προκειμένου να διατηρήσεις τη "φρεσκάδα" σου, αρκεί να κάνεις γυμναστική προσώπου.

Τα οφέλη είναι πολλά, μεταξύ των οποίων, ο χρόνος που θα αφιερώσεις για να προσέξεις τον εαυτό σου- κάτι που οι άνδρες αγνοούν συστηματικά. Ναι, αξίζει να αφιερώσεις 10-15 λεπτά της μέρας σου και να δώσεις λίγη "αγάπη" σε εσένα, τα αποτελέσματα -σίγουρα- θα σε δικαιώσουν.

Όσο για τα πιο πρακτικά οφέλη που θα αποκομίσεις από τη γυμναστική προσώπου, η λείανση του δέρματος, η εξομάλυνση των χαρακτηριστικών, οι λιγότερο αισθητές ρυτίδες και η μείωση των μαύρων κύκλων είναι μερικά από εκείνα που θα σου αποδείξουν τι μπορεί να επιτευχθεί με τις σωστές κινήσεις και, φυσικά, με επιμονή.

Πώς λειτουργεί η γυμναστική προσώπου

Οι κινήσεις της γυμναστικής προσώπου τονώνουν τους μύες και έτσι ορίζουν τη γραμμή του σαγονιού και τα ζυγωματικά, αλλά διεγείρουν επίσης τη μικροκυκλοφορία, ενισχύοντας έτσι την παραγωγή κολλαγόνου, ενώ βοηθούν επίσης στη μείωση των επιφανειακών ρυτίδων. Αυτή η τακτική δε μπορεί να αντικαταστήσει την ενυδάτωση, την υγιεινή διατροφή και τις 8 ώρες ύπνου την ημέρα, αλλά ταιριάζει απόλυτα σε αυτό το πρόγραμμα για να πετύχεις ταχύτερα αποτελέσματα.

Οι ασκήσεις

Πρέπει να ακολουθούμε τις μυϊκές μας ζώνες και κάθε κίνηση πρέπει να βασίζεται σε ελαφριά αλλά συνεχή πίεση: η αίσθηση πρέπει να είναι ακριβώς αυτή της κίνησης και της αφύπνισης των μυών. Μπορείς να ξεκινήσεις με στοιχειώδεις ασκήσεις, όπως αυτή για το περίγραμμα των ματιών, κατά μήκος της οποίας κάνουμε κυκλικές κινήσεις πρώτα προς τους κροτάφους, στη συνέχεια κινούμαστε προς το εσωτερικό του ματιού και από εκεί συνεχίζουμε προς τα φρύδια και πηγαίνουμε στο μέτωπο, ακολουθώντας το μυ, πιέζοντας ακόμη και μέσα από τα μαλλιά προς το κέντρο του κεφαλιού.

Αυτό θα βοηθήσει στη μείωση των υγρών και των ρυτίδων. Για να χαλαρώσεις τις ρυτίδες του μετώπου, από την άλλη πλευρά, με τις άκρες των δακτύλων, ακουμπώντας την παλάμη στη γραμμή των μαλλιών, κάνε μασάζ με κάθετες και σε σχήμα Χ κινήσεις. Το να κάνεις γκριμάτσες και υπερβολικές εκφράσεις είναι επίσης μια εξαιρετική αναζωογονητική άσκηση. Για μια ολοκληρωμένη προπόνηση, δοκίμασε τις εφαρμογές face gym ή face yoga, με πραγματικά προγράμματα που μπορείς να ακολουθήσεις.
 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

H Billie Eilish λεέι ότι θα έπρεπε να έχει διδακτορικό στον αυνανισμό

"Βασικά μιλάω για το σεξ κάθε φορά που έχω την ευκαιρία".

H Ferrari αλλάζει όνομα

Ύστερα από συμφωνία εκατομμυρίων με τεχνολογικό κολοσσό.

Γραφει TopGear

Είδαμε την πρώτη τηλεόραση MicroLED που κατέφθασε στην Ελλάδα

Οι νέες τηλεοράσεις και soundbars της Samsung είναι πραγματικά πρωτοποριακές και εντός θα βρεις όλες τις πληροφορίες.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η νέα δίαιτα του Orlando Bloom περιλαμβάνει (και) δηλητήριο βατράχου

Ο δημοφιλής ηθοποιός μόλις αποκάλυψε ότι στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για το Orlando Bloom: To the Edge έκανε ακραία πράγματα - και όχι μόνο στη διατροφή του.

Γραφει Γιαννης Σπανος