Υπάρχουν κάποιες "κακές" τροφές που προσπαθούμε να αποφεύγουμε όταν κάνουμε δίαιτα, στην πραγματικότητα, όμως, μπορεί να μας βοηθήσουν να χάσουμε βάρος. Η Σοφία Κόντη, κλινική διαιτολόγος- διατροφολόγος (healthnutritionbalance.gr), μας λέει ποιες είναι αυτές και εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο συμβάλλουν σε μια ισορροπημένη διατροφή.
Οι τροφές που (κακώς) αποφεύγουμε όταν κάνουμε υγιεινή διατροφή
Αυγό
Είναι πολύ θρεπτικό, ενώ δικαίως καταλαμβάνει την πρωτιά ίσως της πιο αμφιλεγόμενης τροφής. Οι τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι ένα αβγό την ημέρα είναι ασφαλές και θρεπτικό, ενώ η κατανάλωσή του καθημερινά μπορεί να αυξήσει την απώλεια βάρους. Αυτό οφείλεται στην αυξημένη περιεκτικότητα πρωτεΐνης στο αβγό, η οποία προκαλεί έντονο αίσθημα κορεσμού. Μάλιστα, ένα πρωινό με βάση το αβγό καθυστερεί την πείνα περισσότερο από ένα πρωινό με βάση το αλεύρι.
Σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nutrition Research διαπιστώθηκε ότι άντρες που έτρωγαν αβγά το πρωί χόρταιναν ευκολότερα, είχαν χαμηλότερα επίπεδα στο αίμα των ορμονών της πείνας, όπως η γκρελίνη, και χρειάζονταν μικρότερη μερίδα στο μεσημεριανό σε σχέση μ’ εκείνους που δεν το συμπεριλάμβαναν στο πρωινό τους.
Η συνέχεια στο Shape.gr