Η ωμοφαγική δίαιτα δεν είναι κάτι καινούριο. Υπάρχει εδώ και αιώνες, όμως τα
τελευταία χρόνια έχει κερδίσει μεγάλη δημοφιλία. Οι υποστηρικτές στην ωμοφαγία πιστεύουν ότι η κατανάλωση κυρίως ωμών τροφών είναι ιδανική για την ανθρώπινη υγεία και έχει πολλά οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας βάρους και της καλύτερης συνολικής υγείας. Ωστόσο, οι ειδικοί στον τομέα της υγείας προειδοποιούν ότι η κατανάλωση κυρίως ωμών τροφών μπορεί να οδηγήσει και σε αρνητικές συνέπειες για την υγεία.

Τι είναι η ωμοφαγική δίαιτα; 

Η ωμοφαγική δίαιτα αποτελείται κυρίως ή πλήρως από ωμά και μη επεξεργασμένα τρόφιμα. Ένα τρόφιμο θεωρείται ωμό αν δεν έχει θερμανθεί ποτέ πάνω από τους 40-48°C. Δεν πρέπει, επίσης, να παστεριώνεται, να υποβάλλεται σε επεξεργασία με φυτοφάρμακα ή σε άλλη επεξεργασία με οποιονδήποτε τρόπο. Αντίθετα, η συγκεκριμένη διατροφή επιτρέπει πολλές εναλλακτικές μεθόδους προετοιμασίας, όπως χυμός, ανάμειξη, αφυδάτωση και μούλιασμα. Παρόμοια με τον βιγκανισμό, η δίαιτα με ωμές τροφές είναι συνήθως φυτική και αποτελείται κυρίως από φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και σπόρους.

Η συνέχεια στο Shape.gr