Τους καλοκαιρινούς μήνες το γλύκισμα που οι περισσότεροι λατρεύουμε να απολαμβάνουμε μετά από ένα γεύμα, νωρίς το απόγευμα ή δίπλα στη θάλασσα και κάτω από τον καυτό ήλιο, δεν είναι άλλο από το παγωτό. Η ανάλαφρη και δροσερή υφή του παίρνει μακριά κάθε έντονη λιγούρα, όμως η κατανάλωση του οφείλει να γίνεται με μέτρο, αφού εκτός από τη σιλουέτα σου, το παγωτό βλάπτει και την υγεία σου όταν ο έλεγχος ξεφεύγει.

Ακόμα και τα παγωτά με την ένδειξη "χωρίς" ή "light" δε σημαίνει πως είναι πιο υγιεινά επειδή ίσως να περιέχουν λιγότερες θερμίδες από άλλα. Και αυτό γιατί, τα περισσότερα παγωτά χαμηλών θερμίδων παρασκευάζονται με γαλακτοκομικά χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, τεχνητά γλυκαντικά ή άλλων εναλλακτικών ειδών γάλατος και ζάχαρης, τα οποία σαφώς έχουν υποστεί σημαντική επεξεργασία.

Η τελευταία έχει συνδεθεί, έπειτα από διάφορες μελέτες, με μελλοντική αύξηση βάρους ή διάφορες άλλες διατροφικές παρενέργειες που επηρεάζουν την υγεία του στομάχου. Για να αποφύγεις τα παραπάνω, αλλά και να επιλέξεις το πιο "υγιεινό" παγωτό που θα βρεις στην αγορά, αρκεί να ακολουθήσεις τις παρακάτω υποδείξεις στην επιλογή σου:

Πώς θα επιλέξεις το πιο υγιεινό παγωτό;

Το σημαντικότερο όλων στην επιλογή ενός φαινομενικά "υγιεινού" προϊόντος, στην προκειμένη περίπτωση του παγωτού, είναι να διαβάζεις προσεκτικά την ετικέτα που το συνοδεύει συνοψίζοντας την επιλογή σου στα εξής:

1 Λίστα συστατικών: Ρίξε μια ματιά στα συστατικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή του εν λόγω γλυκίσματος. Συνήθως οι μεγάλες λίστες συστατικών υποδηλώνουν ότι το προϊόν έχει υποστεί υψηλή επεξεργασία και σαφώς δεν είναι υγιεινό.

Η συνέχεια στο Shape.gr

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.