Περιτομή με λέιζερ, μία σύγχρονη μέθοδος

Η ιδανική λύση για λειτουργικότητα και περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Γράφει: Esquire Editors 08 Σεπτεμβρίου 2023

Η περιτομή είναι η επέμβαση στην οποία υποβάλλεται ο άνδρας που παρουσιάζει φίμωση. Η περιτομή με λέιζερ αποτελεί μια ιδανική λύση, προκειμένου ο άνδρας να αποκτήσει την αυτοπεποίθηση και λειτουργικότητα που χρειάζεται.

Ο Ανδρολόγος – Ουρολόγος Δρ. Α. Λέκας, σημειώνει πως η φίμωση είναι η αδυναμία αποκάλυψης της βαλάνου (κεφαλή του πέους), λόγω στένωσης ακροποσθίας (το προστατευτικό κάλυμμα δέρματος που περιβάλλει την βάλανο). Ως εκ τούτου, η ακροποσθία δεν γίνεται να τραβηχτεί προς τα πίσω, με αποτέλεσμα να είναι επώδυνη η αποκάλυψη της βαλάνου. Όπως γίνεται αντιληπτό η κατάσταση αυτή έχει επιπτώσεις τόσο στη σεξουαλική ζωή του άνδρα, όσο και στην τοπική υγιεινή, η οποία είναι πλημμελής.

Για ποιους λόγους γίνεται η περιτομή με λέιζερ;

Η περιτομή με λέιζερ μπορεί να γίνει είτε για παθολογικούς λόγους είτε για μη παθολογικούς.

Όσον αφορά παθολογικά αίτια, ο Δρ. Α. Λέκας τα συνοψίζει ως εξής:

  • Φίμωση και παραφίμωση
  • Βραχύς χαλινός
  • Υποτροπιάζουσα βαλανοποσθίτιδα
  • Τραυματισμός (πόσθης)
  • Πλεονάζουσα πόσθη (περίσσεια δέρματος)
  • Δύσμορφη και με ουλές πόσθη

Μπορεί ωστόσο κάποιος άνδρας να θελήσει να υποβληθεί σε περιτομή με λέιζερ και για μη ιατρικούς λόγους. Για παράδειγμα:

  • Λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων
  • Αισθητικοί λόγοι
  • Καλύτερη υγιεινή
  • Ιδιοσυγκρασιακοί λόγοι

Πώς γίνεται η περιτομή με λέιζερ;

Η επέμβαση πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία στη βάση του πέους. Η περιτομή με λέιζερ μπορεί να γίνει είτε με ολική είτε με μερική αφαίρεση του δέρματος γύρω από τη βάλανο. Αυτό όμως είναι κάτι που καθορίζει πάντοτε ο ιατρός, εφόσον έχει προηγηθεί εξέταση και αξιολόγηση του εκάστοτε περιστατικού.

Σε κάθε περίπτωση λαμβάνονται εκ των προτέρων υπόψιν οι ιδιαιτερότητες του πέους, η βαρύτητα της κατάστασης και φυσικά οι επιθυμία του ασθενή. Με τη χρήση λέιζερ (laser) o ιατρός θα αφαιρέσει το πλεονάζον ή παθολογικό μέρος δέρματος και έπειτα θα προβεί στην πλαστική αποκατάσταση της ακροποσθίας. Αυτό επιτυγχάνεται είτε μέσω της ολικής περιτομής, είτε μέσω της κοσμητικής περιτομής. Η περιτομή με λέιζερ ολοκληρώνεται με ειδική επίδεση του πέους και χορήγηση ήπιων αναλγητικών.

Γιατί να προτιμήσω περιτομή με λέιζερ;

Ο πρώτος και βασικότερος λόγος είναι διότι το λέιζερ αποτελεί μια σύγχρονη και εξελιγμένη προσέγγιση της περιτομής. Προσφέρει άμεσα αποτελέσματα που στόχο έχουν την αποτελεσματική αποκατάσταση του προβλήματος. Επιπλέον πλεονεκτήματα της περιτομής με λέιζερ περιλαμβάνουν τα εξής:

  • Εγγυημένο και άμεσο αποτέλεσμα
  • Ελάχιστη μόνο αιμορραγία
  • Μικρή διάρκεια χειρουργείου
  • Ανώδυνη γιατί γίνεται με τοπική αναισθησία
  • Άριστο αισθητικό αποτέλεσμα
  • Σύντομη αποθεραπεία

Ποιά είναι τα οφέλη της περιτομής;

Η περιτομή δύναται να προσφέρει μια σειρά από οφέλη στον άνδρα αλλά και στον / στην παρτενέρ του. Για παράδειγμα:

  • Μειωμένος κίνδυνος ουρολοίμωξης
  • Μειωμένος κίνδυνος ορισμένων σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων στους άνδρες
  • Μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του πέους εάν αντιμετωπιστεί για φίμωση αλλά και καρκίνου του προστάτη
  • Μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και HIV (στις γυναίκες συντρόφους)
  • Πρόληψη της βαλανίτιδας (φλεγμονή της βαλάνου) και της βαλανοποσθίτιδας (φλεγμονή της βαλάνου και της ακροποσθίας)
  • Πρόληψη της φίμωσης (αδυναμία ανάσυρσης της ακροποσθίας) και της παραφίμωσης (αδυναμία επαναφοράς της ακροποσθίας στην αρχική της θέση)
  • Διευκολύνει επίσης την υγιεινή του πέους

Τι να περιμένω μετά την περιτομή με λέιζερ;

Τις επόμενες ώρες και ημέρες μετά την επέμβαση, πιθανότατα θα εμφανιστεί οίδημα και μώλωπες πάνω και γύρω από το πέος. Αυτό είναι αναμενόμενο. Συστήνονται τα επιθέματα πάγου στη βουβωνική χώρα για 10 έως 20 λεπτά, κάθε δύο ώρες. Φροντίστε να βάλετε ένα λεπτό κομμάτι ύφασμα ανάμεσα στον πάγο και το δέρμα.

Τις πρώτες ημέρες της ανάρρωσης, είναι σημαντικό οι επίδεσμοι γύρω από το πέος να παραμένουν καθαροί, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος μόλυνσης. Τη δεύτερη ή την τρίτη ημέρα από την επέμβαση ακολουθεί επανέλεγχος από τον ιατρό και αντικατάσταση επιδέσμων.

Η ανάρρωση από την περιτομή των ενηλίκων διαρκεί συνήθως δύο έως τρεις εβδομάδες. Ενδεχομένως να χρειαστεί και άδεια από την εργασία. Αυτό εξαρτάται από τον ασθενή και τη φύση της δουλειάς. Η επιστροφή στην καθιερωμένη σωματική δραστηριότητα γίνεται κατόπιν άδειας του ιατρού. Η αποχή από τη σεξουαλική επαφή και τον αυνανισμό συστήνεται μέχρι την πλήρη επούλωση, ώστε να αποφευχθούν μολύνσεις.

*Ευχαριστούμε τον εξειδικευμένο Ανδρολόγο - Ουρολόγο Δρα. Α. Λέκα για τις πληροφορίες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πού και σε ποια ακίνητα επενδύουν οι εκατομμυριούχοι στη χώρα μας

Οι ξένοι επενδυτές καθώς και οι Έλληνες ομογενείς που αναζητούν κατοικίες στην Ελλάδα προέρχονται συνήθως από Ευρωπαϊκές χώρες.

Ένας οδηγός για να σχεδιάσεις το Πασχαλινό σου ταξίδι στην Ελλάδα

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού.

Η ιστορία της Lamborghini

Μία ημέρα σαν τη σημερινή, το 1916, ερχόταν στη ζωή ο Ferruccio Lamborghini. Και αυτή είναι η ιστορία του εμβληματικού brand που δημιούργησε.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι είναι η δίαιτα BRAT και γιατί αξίζει μία ευκαιρία

Πώς θα ακολουθήσεις τη δίαιτα που θα ηρεμήσει τον οργανισμό σου από τη διάρροια και τους εμετούς.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα χόμπι που δείχνουν ότι είμαστε εξυπνότεροι από το μέσο όρο

Η επιστήμη μίλησε: Είμαστε ευφυέστεροι από τους υπόλοιπους ανάλογα με το πώς περνάμε τον ελεύθερό μας χρόνο.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H τεχνητή νοημοσύνη βοηθά την Amazon να γλιτώσει 500.000 τόνους συσκευασίας

O κολοσσός του λιανεμπορίου εγκαινίασε το 2019 το δικό της μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να μειώσει τα απορρίμματα συσκευασίας