Ασκήσεις πυελικού εδάφους, το κλειδί για την ανδρική σεξουαλική υγεία

Οι ασκήσεις Kegel συνιστώνται ιδιαίτερα για την ενίσχυση του ανδρικού πυελικού εδάφους.

Το ανδρικό πυελικό έδαφος είναι ένα σύνολο μυών και ιστών που υποστηρίζουν τα πυελικά όργανα, όπως η ουροδόχος κύστη και το ορθό. Αν και συχνά περνά απαρατήρητο, παίζει καθοριστικό ρόλο στη σεξουαλική υγεία και τη συνολική ευεξία των ανδρών. Οι ασκήσεις Kegel, γνωστές κυρίως για τα οφέλη τους στις γυναίκες, συνιστώνται επίσης ιδιαίτερα για την ενίσχυση του ανδρικού πυελικού εδάφους.

Οι ασκήσεις Kegel προέκυψαν τη δεκαετία του 1940 από τον γιατρό Arnold Kegel ως ένας τρόπος πρόληψης της ακράτειας ούρων και βελτίωσης του οργασμού στις γυναίκες μετά τον τοκετό. Ωστόσο, πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι οι ασκήσεις αυτές μπορούν να είναι εξαιρετικά ευεργετικές και για τους άνδρες.

Ένα από τα σημαντικότερα οφέλη των ασκήσεων Kegel για τους άνδρες είναι η ικανότητά τους να βελτιώνουν τη στυτική λειτουργία και τον έλεγχο της εκσπερμάτισης. Με την ενδυνάμωση των μυών του πυελικού εδάφους, μπορεί να αυξηθεί η ροή του αίματος στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, γεγονός που μπορεί να διευκολύνει τη στύση και να βελτιώσει τον έλεγχο της εκσπερμάτισης.

Εκτός από τη βελτίωση της σεξουαλικής υγείας , οι ασκήσεις Kegel μπορεί επίσης να έχουν γενικά οφέλη για την υγεία. Η ενδυνάμωση του πυελικού εδάφους μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη προβλημάτων όπως η ακράτεια ούρων και η στυτική δυσλειτουργία στο μέλλον.

Πώς γίνονται όμως οι ασκήσεις Kegel;

Για να εκτελέσεις τις ασκήσεις Kegel, απλά συσπάς τους μύες του πυελικού σας εδάφους, σαν να προσπαθείς να σταματήσεις τη ροή των ούρων, και κρατάς  τη σύσπαση για μερικά δευτερόλεπτα πριν χαλαρώσεις. Συνιστάται να κάνεις τουλάχιστον τρία σετ των οκτώ επαναλήψεων την ημέρα για βέλτιστα αποτελέσματα.

Εκτός από τις ασκήσεις Kegel, τα σεξουαλικά παιχνίδια μπορούν επίσης να ενσωματωθούν στην εκπαίδευση του πυελικού εδάφους. Προϊόντα όπως τα butt plugs , οι μπάλες Ταϊλάνδης και άλλες συσκευές δόνησης μπορούν να βοηθήσουν στην αποτελεσματικότερη ενδυνάμωση των μυών και να βελτιώσουν τη σύνδεση νου-σώματος στην οικειότητα.

Η φροντίδα του ανδρικού πυελικού εδάφους μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στη σεξουαλική υγεία και την ποιότητα ζωής των ανδρών. Οι ασκήσεις Kegel είναι ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος για την ενίσχυση αυτών των μυών και τη βελτίωση της απόδοσης στο κρεβάτι. Τι περιμένετε για να αρχίσετε να φροντίζετε το πυελικό σας έδαφος;

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αποχώρηση 'βόμβα' του Adrian Newey από τη Red Bull

Σε κατάσταση αποσύνθεσης βρίσκεται η Red Bull καθώς όπως όλα δείχνουν ο Adrian Newey έχει ήδη αποφασίσει να αποχωρήσει στο τέλος της τρέχουσας περιόδου.

Γραφει TopGear

Προπόνηση για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή

Επιστήμονες κατέληξαν στη μακροβιοτική προπόνηση που θα ωφελήσει τόσο την ποιότητα όσο και τη διάρκεια της ζωής σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μια φορά κι έναν καιρό, ο κόσμος μας δημιουργήθηκε

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον γερμανό μαθηματικό και αστρονόμο Johannes Kepler, που διατύπωσε τη σχετική θεωρία.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μια ματιά στην ολοκαίνουργια και άκρως εντυπωσιακή Porsche Cayenne GTS

Η Porsche συμπληρώνει τη σειρά μοντέλων της Cayenne, η οποία ανανεώθηκε ριζικά το 2023, με τα νέα, ασύγκριτα δυναμικά μοντέλα GTS.

Οι Pet Shop Boys βρίσκουν 'απογοητευτική' τη μουσική της Taylor Swift

O Neil Tennant είπε αυτό που σκεφτόμαστε κι εμείς, καιρό τώρα.

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα