Αν έχεις αμφιβολίες για εκείνον τον τρίτο καφέ που σκέφτεσαι να παραγγείλεις, καλύτερα να τις ξεχάσεις. Άλλος ένας φρέντο -ή ένας φραπέ αν είσαι αδιόρθωτα παραδοσιακός- θα σε βοηθήσει πρώτον να ξυπνήσεις και δεύτερον, όσο κι αν δυσκολεύεσαι να το πιστέψεις, να ζήσεις περισσότερο.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε έρευνα που διενεργήθηκε σε περισσότερους από 500 χιλιάδες Ευρωπαίους και δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό JAMA. Σύμφωνα με τα όσα λένε οι ερευνητές δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τη ζωή μας ανεξάρτητα με τις ποσότητες καφέ που καταναλώνουμε -κρύο ή ζεστό, στιγμιαίο ή φίλτρου ή ακόμα και ντεκαφεϊνέ- αφού συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο: οι άνθρωποι που είτε πίνουν μία κούπα καφέ, είτε οχτώ (!) κούπες καφέ έχουν λιγότερες πιθανότητες να φύγουν από τον μάταιο τούτο κόσμο στα επόμενα 10 χρόνια.

Mια κούπα καφέ μειώνει τον κίνδυνο θανάτου κατά 8%

Μάλιστα για να ακριβολογούμε μια κούπα καφέ μειώνει τον κίνδυνο θανάτου κατά 8%, ενώ αν κάποιος καταναλώνει περισσότερες από πέντε τότε μειώνει το ποσοστό του κατά 16%. Αν, βέβαια, το παρακάνει και φτάσει στις οχτώ κούπες και πάνω, τότε μοιραία η απόδοση πέφτει στο 14%. Αν και μεταξύ μας τώρα, μέχρι πρότινος, αν γνωρίζαμε κάποιον εθισμένο σε τέτοιο βαθμό, δε θα του δίναμε και πολλές πιθανότητες να μακροημερεύσει.

"Η έρευνα μας δίνει ακόμη περισσότερα στοιχεία για το πώς ο καφές μπορεί να αποτελεί μέρος μια ισορροπημένης διατροφής ενώ παράλληλα διώχνει τους φόβους που έτρεφαν για την υγεία τους οι λάτρεις του" δήλωσε χαρακτηριστικά Dr. Erikka Loftfield, υπεύθυνη της έρευνας, στο περιοδικό Time.

Και μπορεί όλο αυτό να ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, όμως δεν βρίσκουμε κανέναν λόγο για να μην το πιστέψουμε. Ίσα ίσα, ήδη μπήκε στα καλά νέα της ημέρας.