Αν θέλεις να αυξήσεις τη γονιμότητά σου, πιες μπύρα. Αυτό φαίνεται να υποστηρίζει μια πρόσφατη έρευνα του νοσοκομείου Policlinico του Μιλάνου, η οποία μάλιστα τονίζει πως μία μπύρα την ημέρα βοηθά στην παραγωγή περισσότερου και καλύτερης ποιότητας σπέρματος. 

Στην έρευνα συμμετείχαν 323 άντρες, στους οποίους χορηγούνταν εβδομαδιαίως μπύρα, για 1 μήνα. Συγκεκριμένα, χωρίστηκαν σε τρία γκρουπ: στο πρώτο έπιναν από 1-3 μπύρες την εβδομάδα, στο δεύτερο κατανάλωναν 4-7 μπύρες/ εβδομάδα και στο τελευταίο πάνω από 8/ εβδομάδα. 

Οι άντρες στα δύο γκρουπ με την μεγαλύτερη κατανάλωση παρουσίασαν υψηλότερη συγκέντρωση σπέρματος σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας σε σχέση με τους υπόλοιπους. Επιπροσθέτως, αυτοί που έπιναν από 4-7 μπύρες είχαν και καλύτερη ποιότητα σπέρματος. Για να προχωρήσουν ακόμη περισσότερο, οι ερευνητές εξέτασαν και δείγματα από 39 άντρες, οι οποίοι συνήθιζαν να πίνουν πάνω από 14 μπύρες την εβδομάδα, χωρίς ωστόσο να παρουσιαστεί κάποια στατιστική ή κλινική βελτίωση στο γενετικό υλικό που παρήγαγαν.  

Η μεγαλύτερη παραγωγή αλλά και η βελτίωση της ποιότητας του σπέρματος σχετίζεται με την ουσία ξανθοχουμόλη (Xn), που μπορεί να βρεθεί στον λυκίσκο και έχει προστατευτικές για τα σπερματοζωάρια ιδιότητες. Το συμπέρασμα; Η ελεγχόμενη πρόληψη αλκοόλ και συγκεκριμένα μπύρας έχει θετική επίδραση στο σπέρμα. 

Ας πιούμε σε αυτό λοιπόν.