Η προπόνηση του Karim Benzema και η απόκτηση σώματος πρωταθλητή

H σωματική του μεταμόρφωση, τη χρονιά που η Ρεάλ Μαδρίτης τον χρειάζεται περισσότερο από ποτέ.

Υπάρχει ιδρώτας και υπάρχει πολυτέλεια. Ο Karim Benzema, που αυτή την περίοδο πέρα από τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις έχει να αντιμετωπίσει και τις δικαστικές περιπέτειες της υπόθεσης με τον Mathieu Valbuena, ποστάρει συχνά στο λογαριασμό του στο Instagram κάτι από την προπόνησή του, εκτός από τη Lamborghini του.

Περισσότεροι μύες, περισσότερη αντοχή

Ο Γαλλο-αλγερινός κεντρικός επιθετικός της Ρεάλ αποφάσισε να γεμίσει το σώμα του με περισσότερους μυς και αντοχή, ακολουθώντας ένα σκληρό αλλά μελετημένο πρόγραμμα, αντάξιο των υψηλών  απαιτήσεων που έχει από αυτόν η ομάδα του.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Karim Benzema (@karimbenzema) on

Όλα είναι θέμα υψηλού ρυθμού και πολλών επαναλήψεων. Σ’ αυτό τον στόχο, τον καθοδηγεί o φίλος του Omar Tayara, πρώην Ολυμπιονίκης στο τρίαθλο, έχοντας δημιουργήσει ένα αυστηρό χρονοδιάγραμμα προπονήσεων, χωρίς όμως να του στερεί τις καθημερινές απολαύσεις της ζωής.

"Αποφασίσαμε από κοινού να δημοσιοποιήσουμε τις στιγμές προπόνησης στο Instagram, με σκοπό να δώσουμε στον κόσμο να καταλάβει ότι ο Karim μπορεί να γίνει το πρότυπο για κάθε αθλητή, που θέλει να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο πρωταθλητισμού", λέει ο Tayara. Και ο Benzema, το κατάφερε την κατάλληλη στιγμή της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

Από αυτές τις προπονήσεις, τεράστιο όφελος αποκομίζει, φυσικά, και η Ρεάλ Μαδρίτης. Μετά την αποχώρηση του Cristiano Ronaldo, η αναγέννηση του Benzema είναι μια ευλογία.

Εκτός από το γεγονός ότι ο κορυφαίος striker σκοράρει ανελλιπώς, αποτελεί και τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη της ομάδας, κάνοντας το Μπερναμπέου να παραληρεί από ενθουσιασμό και ανακούφιση κάθε φορά που το χρυσό "εννιάρι" έχει τη μπάλα στα πόδια.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Karim Benzema (@karimbenzema) on

"Ένα εννιάρι με ψυχή και για τους υπόλοιπους δέκα", γράφουν οι ισπανικές εφημερίδες. Είναι ο μοναδικός παίχτης που ακολουθεί διπλές προπονήσεις καθημερινά, μία με την ομάδα και μία μόνος του στο γυμναστήριο.

Ακόμη και όταν βρίσκεται εκτός έδρας με την αποστολή της Ρεάλ, εκείνος θα επισκεφθεί το γυμναστήριο του ξενοδοχείου τουλάχιστον δυο φορές πριν την ημέρα του ματς, τις ώρες που οι υπόλοιποι συμπαίκτες του σκοτώνουν το χρόνο τους με τις παιχνιδομηχανές. Όπως ο ίδιος έχει δηλώσει "πίσω από κάθε ταλέντο κρύβεται σκληρή δουλειά".

Ο Benzema μεταμόρφωσε το σώμα του τα τελευταία χρόνια για έναν σαφή στόχο: να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη μυϊκή δύναμη και αντοχή. Μετά από μια σειρά επιστημονικών μετρήσεων που έκανε ο Omar Tayara στον Benzema στην αρχή του προγράμματος, βρήκε ότι το σώμα του έπρεπε να χάσει κάμποσο λίπος και οι μυς του να αποκτήσουν μεγαλύτερη νευρομυϊκή συναρμογή.

"Τώρα αντιδρά καλύτερα στα ερεθίσματα που του δημιουργούν οι συνθήκες ενός ματς. Είναι πολύ ταχύτερος από πριν και οι κινήσεις του απέκτησαν πολλαπλάσια εκρηκτικότητα με μεγάλη διάρκεια. Έχει μεταμορφωθεί σε ένα μυρμήγκι, ικανό να σηκώσει είκοσι φορές το σωματικό του βάρος, αλλά σε μια ποδοσφαιρική έκδοση", λέει ο Tayara.

Όσο κι αν αυτό το μυρμήγκι αμείβεται με πολλά εκατομμύρια ευρώ μηνιαίως, εντούτοις είναι μια ενδιαφέρουσα παρομοίωση. Ο Benzema δουλεύει το σώμα του με την ίδια λογική: δυο ρουτίνες την ημέρα με βάρη, τρέξιμο στο διάδρομο και στο δρόμο, λειτουργικές ασκήσεις, ειδικό πρόγραμμα διατάσεων και κατάλληλη διατροφή, με τη  βοήθεια όχι μόνο του Tayara, αλλά και δυο ακόμη προπονητών: του Gregory Choplin, πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο Muay Thai και νυν personal trainer και του Antonio Pintus, βασικού γυμναστή της Ρεάλ, έναν από τους σημαντικότερους συντελεστές των επιτυχιών του ισπανικού συλλόγου τα τελευταία τρία χρόνια.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Karim Benzema (@karimbenzema) on

Το Crossfit και οι πολεμικές τέχνες αποτελούν για τον Benzema το καθημερινό πρωινό πλάνο του με στόχο τη λειτουργικότητα του μυοσκελετικού συστήματος, όπως και της αύξησης του μεταβολισμού. "Αυτός ο συνδυασμός προπονήσεων επιτρέπει σε ολόκληρο το σώμα να αποκτά ακόμη μεγαλύτερη ικανότητα να αντέχει τις βαριές προπονήσεις με μπάρες, αλτήρες και kettlebells, που συνήθως εκτελούνται αργά το απόγευμα. Η μέρα εκπαίδευσης, ολοκληρώνεται αργά το βράδυ, με μερικά χιλιόμετρα ήπιου τρεξίματος", λέει ο Tayara.

Πολύς πόνος, κουβάδες ιδρώτα, αλλά από μόνα τους δεν αρκούν. Για ένα σώμα ικανό να ανήκει στην ελίτ των ποδοσφαιριστών του πλανήτη, η διατροφή είναι ακόμη πιο σημαντική.

"Η μεταμόρφωση του σώματος του Karim είχε σαν κύρια βάση τη διατροφή. Όμως, πριν φτάσουμε στο στάδιο της κατανάλωσης συγκεκριμένων τροφών και μενού, περάσαμε αρκετές εβδομάδες εξονυχιστικής μελέτης πάνω στις ιδιαίτερες ανάγκες του σώματός του, εξερευνώντας τον τρόπο που οι μύες και το λίπος του θα έφταναν στην ιδανική αναλογία μέσω συγκεκριμένων διατροφικών πλάνων. Όσο κι αν ακούγεται υπερβολικό, ναι, τα 18 γκολ σε 35 αγώνες και οι επευφημίες στο Μπερναμπέου, οφείλονται κατά 50% στο τι έβαζε στο στομάχι του ο Karim τον τελευταίο χρόνο", λέει ο Tayara.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Karim Benzema (@karimbenzema) on

Παρακολουθώντας τις μαγικές επιδόσεις του στο χορτάρι, και με γνώμονα όλα τα παραπάνω, μπορούμε κι εμείς να κατανοήσουμε πιο εύκολα πού οφείλονται. Το "γατάκι" της εποχής που πρώτο βιολί στη Ρεάλ ήταν ο Cristiano, σήμερα έχει  μεταμορφωθεί σε τίγρη. Η νέα προσέγγιση στην προπόνηση που υιοθέτησε ο Benzema τον τελευταίο χρόνο, εξηγεί τα πάντα. Και όταν μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που ήδη έχει πατήσει τα 33, το κόλπο μοιάζει σχεδόν μαγικό.

"Οι αθλητές που έχουν πολύ ισχυρό ψυχολογικό δέσιμο με το αντικείμενό τους, σπάνια θα μιλήσουν για θαύμα ή μαγεία. Όλα έχουν να κάνουν με το κίνητρο να είσαι ο καλύτερος και να προσπαθήσεις να γαντζωθείς 100% από αυτό. Τα υπόλοιπα είναι μια απλή ρουτίνα", λέει ο Omar Tayara και συμπληρώνει:  

"Φυσικά, η διαδικασία ωρίμανσης για την κατανόηση μιας τέτοιας φιλοσοφίας είναι ατομική, εξαρτάται από τον "ποιόν” του καθενός αθλητή. Οι εξωτερικοί παράγοντες, όπως η προπόνηση και η διατροφή, είναι απλά η απόδειξη της αγάπης, της εμπιστοσύνης και της σοβαρότητας που τρέφεις για τον εαυτό σου".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Karim Benzema (@karimbenzema) on

Σημαδιακό; Ο γιος του Benzema, Ibrahim, γεννήθηκε πριν τρία χρόνια, μετά το γάμο του με την Cora Gauthier. Έχοντας ήδη αποκτήσει μια κόρη, την Mélia -από άλλη σχέση-, απολαμβάνει μία σχεδόν ήρεμη οικογενειακή ζωή. "Τίποτε όμως δεν μπορεί να με σταματήσει από το να πηγαίνω στο γυμναστήριο για μια συνεδρία spinning και μετά βάρη. Κάθε μέρα", έχει γράψει στο λογαριασμό του. Του αξίζει ένα like.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

#STYLEGUIDE BY CLODIST - SALE SHOPPING LIST

Kάθε μέρα οι editors του Esquire προτείνουν τις καλύτερες επιλογές στις εκπτώσεις από το Clodist.gr

Το πουπουλένιο μπουφάν

Μαύρο packable μπουφάν, Columbia explore more

Η πλεκτή ζακέτα με το φερμουάρ

Πλεκτή ζακέτα με stand-up γιακά, Crossley explore more

Το ιδιαίτερο πορτοφόλι

Πορτοφόλι με μοντέρνο ντιζάιν, Boss explore more

Το outdoor παντελόνι

Παντελόνι από υδροαπωθητικό και αντιανεμικό ύφασμα, The North Face explore more

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι 'σιδερένιες γυναίκες' της 24ωρης Daytona

Στα πρόσωπα 4 κυριών εκφράζεται το πιο δημοφιλές σκέλος του Women In Motorsport. Είναι οι Iron Dames και φέτος έκαναν ντεμπούτο στις 24 ώρες της Daytona.

Γραφει TopGear

Τελικά τι ώρα είναι τώρα στη Σελήνη;

Προς το παρόν δεν υπάρχει απάντηση, αλλά όλοι έχουν αρχίσει να την ψάχνουν, επειγόντως.

20 λέξεις που δεν υπήρχαν πριν από 45 χρόνια

Οι πιο δημοφιλείς νεολογισμοί και τα γλωσσικά δάνεια που έγιναν κομμάτι της σύγχρονης ελληνικής γλώσσας.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Bodybuilding για καλύτερο ύπνο

Υπάρχουν πολλές απαντήσεις στο ερώτημα του πώς θα κοιμηθείς εύκολα, αλλά αυτή δεν την περιμέναμε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η Gen Z δε μπορεί να αποφασίσει ακόμη για την απομακρυσμένη εργασία

Τα αποτελέσματα μίας πρόσφατης διεθνούς έρευνας δείχνουν διχασμό στη στάση των νέων απέναντι στην τηλεργασία.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Πόσα κιλά αντέχει το πεντάλ φρένου στην Formula 1;

Η ομάδα της Mercedes στην Formula 1 μας δείχνει τα πεντάλ στα μονοθέσια των Hamilton και Russell σε μια νέα σειρά video που αποκαλύπτουν μυστικά της F1.

Γραφει TopGear