Η δεύτερη νιότη του Mathieu Valbuena

Ο 35χρονος Γάλλος θα συνεχίσει να παραδίδει μαθήματα ποδοσφαίρου, παραμένοντας κάτοικος Πειραιά για έναν ακόμη χρόνο.

Όταν το περασμένο καλοκαίρι ο Ολυμπιακός αποκτούσε τον Mathieu Valbuena, πολλοί εξέφραζαν τις αμφιβολίες τους για το κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα του Πειραιά. Βλέπεις, η προχωρημένη ηλικία, ειδικά για παίκτη της θέσης του, σε συνδυασμό με την πρότερη εμπειρία της ανεπιτυχούς επιστροφής του Yaya Toure στους ερυθρόλευκους έναν χρόνο πριν, ενίσχυαν την άποψη όσων διατηρούσαν επιφυλάξεις για τη μεταγραφή του.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά, ο 35χρονος Γάλλος μεσοεπιθετικός έχει εξελιχθεί σε πρωταγωνιστή της πορείας του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη, έχοντας παίξει 31 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, πετυχαίνοντας 8 γκολ και δίνοντας 21 ασίστ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Olympiacos FC (@olympiacosfc) on

Μάλιστα, εντός του 2020, έχει γράψει 8 ασίστ σε 10 συμμετοχές, κάτι που τον καθιστά τον μοναδικό παίκτη στην Ευρώπη με τέτοιες επιδόσεις, όπως άλλωστε μαρτυρά και η σχετική λίστα του έγκριτου Τransfermarkt, στην οποία το νο.28 της ομάδας του Pedro Martins φιγουράρει πάνω από σπουδαία ονόματα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου όπως οι Angel Di Maria, Jadon Sancho, Thomas Muller, Lionel Messi, Paulo Dybala και Kevin De Bruyne.

Η δεύτερη νιότη του Mathieu Valbuena

Η μέχρι στιγμής παρουσία του επιβραβεύτηκε με την επέκταση του συμβολαίου του για μία ακόμη σεζόν - ή πιο ορθά για την ενεργοποίηση του όρου για +1 χρόνο στο υπάρχον συμβόλαιό του. Είναι γεγονός πως ο Valbuena ανέλαβε από την αρχή της σεζόν το ρόλο του ηγέτη του Ολυμπιακού, ειδικά μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Κώστα Φορτούνη, τόσο στο χορτάρι όσο και στα αποδυτήρια.

Ο coach Martins πόνταρε αρκετά στην εμπειρία του, κυρίως κατά την διαδικασία των προκριματικών του Champions League αλλά και στους πρώτους -αρκετά απαιτητικούς- μήνες της χρονιάς, με τον ποδοσφαιριστή του να τον δικαιώνει απόλυτα και να κερδίζει αμέσως και με το σπαθί του την καρδιά της εξέδρας, χωρίς μάλιστα να αναλώνεται σε δηλώσεις εντυπωσιασμού και παρεμφερείς περιττές ενέργειες. Η ποιότητα και η εμπειρία του ξεχωρίζουν ακόμη και τώρα, όπως και η μοναδική του ικανότητα να ξεκλειδώνει τις αντίπαλες άμυνες με τις εμπνεύσεις του, ειδικότερα με τις μπαλιές-τρύπα, που τόσες λύσεις έχουν προσφέρει μέχρι στο σύλλογό του. 

Ίσως πάλι, ο Πειραιάς να τον εμπνέει, θυμίζοντάς του χωροταξικά την αγαπημένη του Μασσαλία - εκεί όπου έπαιξε την (μάλλον) καλύτερη μπάλα της καριέρας του από το 2006 μέχρι το 2014 με τη φανέλα της Μαρσέιγ, φτάνοντας μάλιστα μέχρι και την εθνική Γαλλίας, με την οποία έχει 52 συμμετοχές και 8 τέρματα. Το πάθος, η όρεξη και η δίψα του για διάκριση ακόμη και στη Δύση της ποδοσφαιρικής του καριέρας πλαισιώνουν άψογα την αδιαμφισβήτητη κλάση του, δείχνοντας παράλληλα πως διαθέτει εκτός των άλλων και την ιδανική ψυχοσύνθεση για να πετύχει με μία τόσο απαιτητική και συχνά υπέρμετρα βαριά φανέλα όπως αυτή του Ολυμπιακού. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mathieu Valbuena (@mv28_officiel) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mathieu Valbuena (@mv28_officiel) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mathieu Valbuena (@mv28_officiel) on

Ο Mathieu Valbuena δεν ήρθε στην Ελλάδα ως ξοφλημένος, όπως πολλοί βιάστηκαν να πουν από την πρώτη κιόλας στιγμή που συμφώνησε να μετακομίσει από την Κωνσταντινούπολη και την Φενέρμπαχτσέ στο μεγάλο λιμάνι και τον Ολυμπιακό. Ήρθε για να δείξει πώς παίζεται το ποδόσφαιρο, σε οποιαδήποτε ηλικία.


Διάβασε ακόμη για τον αιώνιο αρχηγό της Φιορεντίνα, 5 εκπλήξεις του Champions League που θύμιζαν κάποτε την Αταλάντα, τον Erling Haaland που σκοράρει και στα memes και τον αντισυμβατικό προφήτη Roberto Baggio.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσα εκατομμύρια αξίζει ο Pablo Gavi στην πραγματικότητα

Αξίζει τα λεφτά του το ανερχόμενο αστέρι στον κόσμο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα γήπεδα του Euro 2024

Αυτά είναι τα 10 στάδια, στα οποία θα διεξαχθούν οι αγώνες του Euro 2024, στη Γερμανία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Φώτη Ιωαννίδη, ποιος αμυντικός σε έχει δυσκολέψει περισσότερο;

Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ομάδας μίλησε στο Esquire για δυσκολότερους αντιπάλους και αγαπημένους συμπαίκτες.

Γραφει Μπαμπης Δουκας