Η εξέλιξή σου στη δουλειά εξαρτάται όχι μόνο από το μυαλό, τις γνώσεις και την προθυμία, αλλά και από το σώμα σου. Και δεν μιλάμε μόνο για την φυσική κατάσταση, την εξωτερική εμφάνιση και τον καλλωπισμό, αλλά για το "από μέσα" του σώματος. Ποιος θα ήθελε να βρεθεί σε ένα τραπέζι συνεδριάσεων νιώθοντας καούρες στο στομάχι, κράμπες στο έντερο, ξηροστομία ή υπερβολική εφίδρωση; Το σίγουρο είναι ότι το "μέσα" σώμα σου συνεισφέρει με πολύ σημαντικό τρόπο στο πώς δείχνεις προς τα έξω και οι τροφές που έχεις καταναλώσει πριν από ένα σημαντικό ραντεβού στη δουλειά αποτελούν θεμελιώδη πτυχή για την εμπιστοσύνη που πρέπει να δείχνεις στον εαυτό σου.

Υποτιμώντας αυτό που τρως γενικώς, είναι ένα μεγάλο πρόβλημα έτσι κι αλλιώς για την υγεία και την εικόνα σου, ωστόσο οι αρνητικές επιπτώσεις είναι μακροπρόθεσμες. Εδώ, θα δεις ποιες είναι οι άμεσες θετικές συνέπειες μιας προσεκτικής επιλογής τροφών πριν από ένα επαγγελματικό meeting ή ραντεβού.

Σολομός

Τα ψάρια, γενικά, είναι ένα υγιεινό και ελαφρύ φαγητό (αν δεν τηγανιστούν), αλλά ο σολομός είναι ίσως ο πιο κατάλληλος: είναι γεμάτος ωμέγα-3, τα απαραίτητα λιπαρά οξέα που αυξάνουν τη συγκέντρωση και διατηρούν την ενέργεια σε υψηλά επίπεδα για ώρες.

Αβγά

Τα αυγά είναι κορυφαία πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας. Εγγυώνται υψηλή ενέργεια που διαρκεί, ενώ το "κοκτέιλ" αμινοξέων που περιέχουν (BCAAs, αργινίνη, κυστεΐνη και μεθειονίνη) είναι κρίσιμης σημασίας για τη διατήρηση της δομής πολλών πρωτεϊνών, όπως το κολλαγόνο -την πρωτεΐνη που χαρίζει υγεία και ομορφιά.

Αβοκάντο

Το μυστικό του βρίσκεται στα εξαιρετικής ποιότητας λίπη που περιέχει και τα οποία δημιουργούν ικανοποιητικό κορεσμό για ώρες. Παράλληλα, το αβοκάντο περιέχει περίπου 0,03 γραμμ. τρυπτοφάνης ανά φλιτζάνι. Η τρυπτοφάνη μετατρέπεται σε σεροτονίνη στον εγκέφαλό σου, ένα νευροχημικό που ευθύνεται για την αίσθηση ευτυχίας, ευημερίας και οξύνοιας.

Μύρτιλα

Φανταζόσουν ότι αυτά τα μικροσκοπικά φρουτάκια θα μπορούσαν να ανήκουν στην λίστα μας; Κι όμως, τα μύρτιλα (blueberries) κατατάσσονται από τους επιστήμονες στην κορυφή των super foods, επειδή περιέχουν πλήθος αντιοξειδωτικών βιταμινών, υψηλής ποιότητας σάκχαρα και ουσίες που μπορούν να προσφέρουν ένα δυνατό χέρι βοήθειας την ώρα που χρειάζεσαι ενέργεια και υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης. Παράλληλα, οι φυτικές ίνες του μύρτιλου λειτουργούν όπως τα προβιοτικά του γιαουρτιού, που μετριάζουν τις εντάσεις του στομαχιού και του εντέρου στο λεπτό.

Από: Esquire IT