Με six-pack πριν τις καλοκαιρινές διακοπές

6 ασκήσεις που θα σε οδηγήσουν γρηγορότερα στον στόχο σου.

Υπάρχουν δυο κατηγορίες αντρών που θα δεις σε ένα γυμναστήριο ή κάποιον άλλον χώρο για προπόνηση: Αυτοί που αρκούνται στα λίγα (και γι’ αυτό κάνουν εγγραφή μόλις μπει η άνοιξη με σκοπό να σώσουν ό,τι σώζεται μέχρι το καλοκαίρι) και εκείνοι που θέλουν τα πάντα –είναι οι άντρες, που πεισμώνουν και επιδιώκουν το τέλειο σώμα, δουλεύοντας με επιμονή τους μυς τους. Ωστόσο, κρυφός καημός και των δύο κατηγοριών είναι ένα και μόνο πράγμα: οι κοιλιακοί. Ανεξάρτητα από το πόσο πρησμένοι είναι οι δικέφαλοι και πόσο χτισμένοι είναι οι ώμοι και τα πόδια, η ιδανική εικόνα ενός fit άντρα που θα κυκλοφορεί με μαγιό στην παραλία, ζουμάρει αποκλειστικά στο six-pack.

> Διάβασε ακόμη: Σώμα για παραλία, χωρίς (πολύ μεγάλο) κόπο

Οι παρακάτω 6 ασκήσεις είναι σχεδιασμένες για να προσφέρουν επίπεδη έως τεμαχισμένη κοιλιά -ανάλογα με τους στόχους σου. Ο προπονητής, συγγραφέας και δημιουργός του προγράμματος The Impact, Todd Durkin, έχει να σου δώσει το καλύτερο πλάνο ταχείας γράμμωσης της κοιλιάς σου, μέσα από κινήσεις που μπορείς να εκτελέσεις ακόμη και στο σπίτι σου.  

Οι 6 κινήσεις που εγγυώνται ότι θα κυκλοφορείς με six-pack σε δυο μήνες από τώρα:

Πλάγια άρση ισχίων

Με six-pack πριν τις καλοκαιρινές διακοπές

Ξαπλώνεις στο πάτωμα με τον κορμό στα πλάγια, τον δεξί αγκώνα λυγισμένο και τον πήχη εφαπτόμενο με το έδαφος. Η λεκάνη ακουμπά στο πάτωμα. Με μια κάθετη ώθηση των ισχίων προς τα πάνω, οδηγείσαι στην κλασική στάση πλάγιας σανίδας. Μένεις εκεί για 10’’ και επιστρέφεις, εκτελώντας 20 επαναλήψεις. Μετά, αλλάζεις πλευρά και επαναλαμβάνεις. Αυτό είναι ένα σετ. Ολοκληρώνεις τουλάχιστον έξι κύκλους.

Η άσκηση του Bruce Lee (και του Rocky)

Η Σημαία του Δράκου είναι μια απαιτητική άσκηση, την οποία αν καταφέρεις να εκτελέσεις με τη σωστή τεχνική, θα σου χαρίσει απίστευτη γράμμωση των κοιλιακών σου: Ξαπλώνεις σε ένα πάγκο και στηρίζεις τα χέρια σου στις πλαϊνές άκρες, δίπλα από το κεφάλι.

> Διάβασε ακόμη: Η κολύμβηση HIIT λιώνει το λίπος σε χρόνο-ρεκόρ

Ανασηκώνεις τον κορμό σου όσο πιο κατακόρυφα μπορείς, στηριζόμενος στην άνω μεριά της πλάτης. Μένεις για λίγο και χαμηλώνεις τα πόδια μέχρι ο κορμός να φτάσει σε γωνία 45 μοιρών. Μένεις για λίγο και επιστρέφεις στην όρθια θέση. Επαναλαμβάνεις όσες περισσότερες φορές αντέχεις.

Υπερεκτάσεις Animal Flow

Με τον άνω κορμό παράλληλο στο έδαφος, τα χέρια κάθετα στο πάτωμα και τις φτέρνες να στηρίζουν το κάτω μέρος του σώματος (γόνατα λυγισμένα, μηροί κάθετοι στο έδαφος), εκτείνεις ταυτόχρονα ένα χέρι εμπρός και το αντίθετο πόδι πίσω, μέχρι να έρθουν σε παράλληλη θέση με το έδαφος. Επαναλαμβάνεις εναλλάξ και με σταθερό ρυθμό, επί 20 φορές για κάθε πλευρά. Αυτό είναι ένας κύκλος. Επαναλαμβάνεις τα σετ όσες περισσότερες φορές αντέχεις.

Το τρίγωνο του πυρήνα

ΚΟΙΛΙΑΚΟΙ

Από θέση push-ups, λυγίζεις το δεξί γόνατο προς τα εμπρός και με φορά προς τα έξω, μέχρι να φτάσει στο ύψος του δεξιού χεριού και επιστρέφεις, ενώ αυτόματα εκτελείς την κίνηση αλλάζοντας πόδι. Επαναλαμβάνεις σε σταθερό τέμπο 10 φορές για κάθε πόδι. Αυτό είναι ένα σετ. Επαναλαμβάνεις τα σετ όσες περισσότερες φορές αντέχεις.

Τρέξιμο στο πάτωμα

ΚΟΙΛΙΑΚΟΙ

Πρόκειται για μια κίνηση που μιμείται το τρέξιμο, απλά κάθεσαι στο πάτωμα με την πλάτη ανασηκωμένη και τα πόδια τεντωμένα μπροστά -χωρίς να ακουμπούν το έδαφος- και επιχειρείς εναλλάξ κινήσεις των ποδιών με τα γόνατα να λυγίζουν όσο πιο κοντά στο στήθος. Επαναλαμβάνεις σε σταθερό τέμπο επί 2 λεπτά. Αυτό είναι ένα σετ. Επαναλαμβάνεις τα σετ όσες περισσότερες φορές αντέχεις.

> Διάβασε ακόμη: Κι αν οι αρχαίοι μπορούσαν να δώσουν συμβουλές fitness;

Ύπτια οχτάρια

Ξαπλωμένος ανάσκελα και με τα χέρια να ακουμπούν στο πάτωμα για στήριξη, ανασηκώνεις και τα δυο πόδια -ενωμένα- σε γωνία 45 μοιρών και αρχίζεις να εκτελείς έκκεντρες αιωρήσεις γύρω από τον πυρήνα, με τα πόδια να σχηματίζουν τον αριθμό "8" στον αέρα. Επαναλαμβάνεις σε σταθερό τέμπο επί 2 λεπτά. Αυτός είναι ένας κύκλος. Επαναλαμβάνεις τα σετ όσες περισσότερες φορές αντέχεις.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αυτό το παράξενο βιντεοπαιχνίδι θυμίζει ταινία του Wes Anderson

Ονομάζεται Harold Halibut και χρειάστηκαν περισσότερα από δέκα χρόνια για τη δημιουργία του.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μήπως τόσο καιρό βουρτσίζεις τα δόντια σου με λάθος τρόπο;

Στο TikTok λένε πως πρέπει να κάνεις κάτι που, τουλάχιστον εμείς δε σκεφτήκαμε ποτέ.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσους φίλους χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι, σύμφωνα με το Harvard

Ναι, οι κοινωνικές σχέσεις αποτελούν βασικό παράγοντα για την ευτυχία και την ευημερία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο James Hetfield των Metallica έκανε τατουάζ με τις στάχτες του Lemmy των Motorhead

Τι εννοείς δεν είναι αυτός τρόπος για να τιμήσεις τους φίλους σου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

H άβαφη Megan Fox προκαλεί αντιδράσεις. Αλλά γιατί;

Εμάς πάντως μας αρέσει φυσική - αν και δεν πέφτει σε κανέναν λόγος για το τι θέλει η ίδια.

Γραφει Πωλινα Φραγκου