Σώμα για παραλία, χωρίς (πολύ μεγάλο) κόπο

Μερικά tips για εκείνους που επιθυμούν γρήγορο αδυνάτισμα και σύσφιξη, χωρίς να είναι απαραίτητα λάτρεις της σκληρής προπόνησης.

Οι ειδικοί θα σου πουν ότι δεν υπάρχει σύντομος δρόμος για να κυκλοφορήσεις στις διακοπές με τέλειο σώμα δίχως να έχεις ιδρώσει τη φανέλα στο γυμναστήριο και με κάθε είδος άσκησης στην προπόνηση -πολλούς μήνες μάλιστα πριν. Όμως ο σοφός λαός έχει μια παροιμία που λέει "κάλλιο πέντε και στο χέρι παρά δέκα και καρτέρει". Tουτέστιν, κέρδος χωρίς πολύ πόνο, γίνεται. Αρκεί να βρεις τον τρόπο και να ακολουθήσεις πιστά κάποιες πολύ συγκεκριμένες κατευθύνσεις.

> Διάβασε ακόμη: Η κολύμβηση HIIT λιώνει το λίπος σε χρόνο-ρεκόρ

Με τις επιστημονικές συμβουλές που θα διαβάσεις παρακάτω μην περιμένεις να γίνεις σαν τον Zac Efron στο Baywatch, όμως θα έχεις πολλές πιθανότητες να ρίξεις τη μπάκα και να φτιάξεις εικόνα που δεν θα κομπλάρει σε καμία παραλία (ή pool/beach bar). Άλλωστε, για πόσο ακόμη θα βασίζεσαι αποκλειστικά στο χιούμορ σου και την πληθωρική σου προσωπικότητα; Πάμε λοιπόν.

Πίνε αλκοόλ έξυπνα

Όλα τα αλκοολούχα ποτά εκτροχιάζουν το σωματικό σου βάρος με έμφαση το λίπος στην κοιλιά. Όμως, επιλέγοντας τζιν ή βότκα με τόνικ κερδίζεις περίπου 80 θερμίδες σε σχέση με κάποιο άλλο ποτό. Άλλες τόσες κερδίζεις πίνοντας δυο ποτήρια κρασί αντί για δυο μπύρες (η ultra brut σαμπάνιες είναι ακόμη χαμηλότερες σε θερμίδες).

> Διάβασε ακόμη: Κάποιες σοφές συμβουλές από τους κορυφαίους fitness experts του κόσμου

Κοιμήσου κι άλλο

Μόλις μισή ώρα λιγότερου βραδινού ύπνου αυξάνει τον κίνδυνο παχυσαρκίας κατά 5%, λέει το επιστημονικό ινστιτούτο ενδοκρινολογίας Endocrine Society. Και ενώ η συνήθης σύσταση είναι να προσπαθείς να ολοκληρώνεις ένα πλήρες οχτάωρο ύπνου κάθε βράδυ, νοτιοκορεάτες ερευνητές αναφέρουν ότι μπορείς να ισοφαρίσεις κάποιες χαμένες ώρες μέσα στη βδομάδα, ρίχνοντας περισσότερες ώρες ύπνου το Σαββατοκύριακο.

Αγόρασε ένα kettlebell

Ο γκουρού του life coaching, Tim Ferriss, στο best seller βιβλίο του "The 4-Hour Body", γράφει: "75 αιωρήσεις με ένα kettlebell 20 κιλών κάθε μέρα, είναι μια λειτουργική υπεράσκηση για σμιλεμένο σώμα και κάψιμο του λίπους στο λιγότερο χρόνο".

Η συνέχεια στο gr.AskMen.com

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης