Η μέρα των θερινών διακοπών πλησιάζει κι αντί να πετάς στα σύννεφα, αγχώνεσαι για μερικά κιλά που πρέπει οπωσδήποτε να φύγουν από το σώμα σου. Η αλήθεια είναι πως σ’ αυτό το χρονικό σημείο δεν μπορείς να θέσεις υψηλούς στόχους, όπως ας πούμε, να φτιάξεις six-pack. Αλλά υπάρχουν μερικά γρήγορα τεχνάσματα που θα σε βοηθήσουν να διώξεις μερικά περιττά κιλά λίπους από το σώμα σου (2 έως 3) μέσα στις επόμενες δεκαπέντε μέρες. Οι παρακάτω οδηγίες το εγγυώνται.

Αλκοόλ

Το πιο σημαντικό κομμάτι της δραστικής απώλειας κιλών γύρω από την κοιλιά  είναι να κόψεις εντελώς τα αλκοολούχα ποτά για τις επόμενες δυο εβδομάδες. Ακόμη και η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ φορτώνει το σώμα σου με 2.000 επιπλέον θερμίδες το μήνα, ενώ επιπλέον, επιβραδύνει το μεταβολισμό σου.

Επεξεργασμένα

Η ίδια απαγόρευση ισχύει και για κάθε είδους τροφή που είναι επεξεργασμένη -ο απόλυτος εχθρός της σιλουέτας και της υγείας σου. Το να μην μαγειρεύεις μόνος σου τα γεύματά σου -φροντίζοντας τόσο για τις ποιοτικές και άπαχες πρώτες ύλες, όσο και για τον τρόπο μαγειρέματος (κυρίως ψητά και βραστά)- χάνεις τον έλεγχο των προσλαμβανόμενων θερμίδων, ενώ επιπρόσθετα, επιβαρύνεις το σώμα σου με απαγορευμένα, "κακά" λιπαρά.

Σνακ

Ένας άλλος κανόνας γρήγορης απώλειας λίπους έχει να κάνει με τον συνδυασμό ποσότητας και συχνότητας των γευμάτων. Όσο πιο μικρά και συχνά είναι τα γεύματά σου μέσα στη μέρα, τόσο δεν θα πεινάς στο τέλος της ημέρας, πέφτοντας στην παγίδα της κατανάλωσης όλων των ημερήσιων θερμίδων σε ένα βραδινό γεύμα. Τα ενδιάμεσα σνακ αποτελούν επίσης μια καλή στρατηγική απώλειας βάρους, αφού δημιουργούν μια πρόσκαιρη πληρότητα στο στομάχι ελαχιστοποιώντας τις λιγούρες. Προτίμησε, φυσικά, φρούτα και καρπούς αντί για αλατισμένα και ζαχαρωμένα έτοιμα σνακ.


Χωρίς σωματική δραστηριότητα, δεν υπάρχει συντήρηση
μυϊκής μάζας και έτσι ο μεταβολισμός επιβραδύνει τη διαδικασία καύσης θερμίδων και λίπους



Άσκηση

Στις δυο βδομάδες που απομένουν, η άσκηση μοιάζει ανώφελη. Αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι, όταν το ζητούμενο είναι απλά να χάσεις 2 με 3 κιλά και όχι να γραμμώσεις τους μυς σου. Συνδυαστικά με τις παραπάνω διατροφικές οδηγίες, η καθημερινή σωματική δραστηριότητα μπορεί να κάνει πολύ δουλειά, επειδή η μυϊκή σου μάζα θα ενεργοποιεί περισσότερες καύσεις λίπους και ταυτόχρονα θα αυξάνεται ο μεταβολικός ρυθμός επιταχύνοντας την απώλεια θερμίδων.

Τρέξιμο ή ποδήλατο επί μία ώρα και μερικές ασκήσεις με το ίδιο το σωματικό σου βάρος επί άλλα 20 λεπτά κάθε μέρα μπορούν να κάνουν θαύματα ακόμη και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.  

Από: Esquire ES


φωτογραφία © Getty Images