Η διατροφή για την απόκτηση περισσότερης μυϊκής μάζας

Εκτός από το κοτόπουλο, υπάρχει μια λίστα από φυσικές πηγές άπαχης πρωτεΐνης, που χτίζουν μυς ακόμη και αν δεν προπονείσαι συστηματικά (έως και καθόλου).

Σε κάθε δίαιτα που έχει σχεδιαστεί για αύξηση της μυϊκής μάζας υπάρχει ένα βασικό συστατικό: αγνή, άπαχη πρωτεΐνη, η οποία πέρα από θεμελιώδες στοιχείο για αύξηση των μυών και μεγαλύτερη αντοχή στις προπονήσεις, προστατεύει από την οστεοπόρωση, βοηθά στην απώλεια βάρους και διευκολύνει το νυχτερινό ύπνο.

Ωστόσο, η κατανάλωση πρωτεΐνης διέπεται από ορισμένους κανόνες ασφαλούς πρόσληψης, ούτως ώστε το σώμα να απορροφά τα πολύτιμα μακροθρεπτικά συστατικά που απαιτούνται για να εκτελέσει σωστά τις λειτουργίες του, χωρίς να σε παχαίνει. Τι σημαίνει αυτό; Ότι όσο κοτόπουλο και αν καταβροχθίσεις σε ένα τραπέζι, μόνο 30 έως 50 γραμμάρια πρωτεΐνης μπορεί να απορροφήσει ο οργανισμός με σκοπό να αυξηθούν οι μύες -τα υπόλοιπα, είναι απλά παραπάνω θερμίδες, οι οποίες πρέπει να καούν με σκληρές προπονήσεις.

Αν όμως εσύ δεν είσαι από τους τύπους που περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους σε ένα γυμναστήριο, το να μείνεις σε αυτή την συγκεκριμένη ποσότητα πρωτεΐνης από τις τροφές που καταναλώνεις, γίνεται πιο εύκολο αν συμπεριλάβεις στο εβδομαδιαίο μενού σου κάποιες συγκεκριμένες τροφές οι οποίες παρέχουν την ιδανική συνιστώμενη ποσότητα.

  • Ωμό σπανάκι: παρέχει μεγάλες ποσότητες γλουταμίνης, που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη άπαχης μυϊκής μάζας.
  • Γαλακτοκομικά με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά: είναι πλούσια σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, ενώ επιπλέον βοηθούν στην καταπολέμηση διαταραχών του ύπνου.
  • Βραστά αυγά: οι περισσότερες πρωτεΐνες αυγών βρίσκονται στο ασπράδι, με τα λίπη να περιορίζονται στον κρόκο.
  • Ψητά ή βραστά πουλερικά: γαλοπούλα και κοτόπουλο παρέχουν μεγάλες ποσότητες πρωτεΐνης -περίπου 30 γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια στήθους.
  • Όσπρια: φασόλια, φακές και ρεβίθια αποτελούν την πιο άπαχη πηγή πρωτεΐνης, όπου συνδυαστικά με τις φυτικές ίνες που περιέχουν, ενισχύουν το μεταβολισμό οδηγώντας σε ταχύτερο κάψιμο του λίπους γύρω από τους μυς.
  • Τόνος: αποτελείται αποκλειστικά από άπαχη πρωτεΐνη -περίπου 23 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά 100 γραμμάρια.
  • Ανάλατοι ξηροί καρποί: φιστίκια, αμύγδαλα και καρύδια είναι επίσης καλή πηγή πρωτεΐνης, και αποτελούν ιδανικό σνακ ενδυνάμωσης των μυών.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.

Διαγωνισμός | Κέρδισε μία διπλή πρόσκληση για την Avant Premiere του The Fall Guy

20 τυχεροί-ες θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση για την πρεμιέρα του The Fall Guy με τον Ryan Gosling.

Καμία έκπληξη, σύντομα θα δούμε καλλιστεία τεχνητής νοημοσύνης

Τα καλλιστεία ομορφιάς τεχνητής νοημοσύνης "Miss AI" μάλλον είναι και τα μοναδικά που ίσως να έχουν θέση ακόμα στην εποχή μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος