Πρόγραμμα για deadlifts από το "Βουνό" του GoT

Γιατί αν υπάρχει ένας άνθρωπος εκεί έξω που μπορεί να μιλήσει για τις άρσεις θανάτου, αυτός είναι ο Hafthor Bjοrnsson.

O Hafthor Bjornsson συνεχίζει να αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία ότι είναι ο πιο δυνατός άνθρωπος στον πλανήτη. Ο Ισλανδός γίγαντας, γνωστός ως το "Βουνό" του Game of Thrones, στέφθηκε για τρίτη συνεχόμενη φορά πρωταθλητής στους αγώνες Strongman Classic 2020 αφού πρώτα είχε σπάσει ένα ανεπίσημο ρεκόρ για τις άρσεις θανάτου. Γιατί όταν άλλοι αθλητές κάνουν απλά deadlifts, o Βjornsson δείχνει ικανός να μετακινήσει ολόκληρα βουνά με τα χέρια και την πλάτη του μόνο.

Ποιος είναι ο επόμενος στόχος του; Να σηκώσει 501 κιλά σε deadlift. Έτσι, οι παρούσες συνθήκες καραντίνας και κατ' οίκον περιορισμού του έδωσαν την ιδανική ευκαιρία για να προπονηθεί σκληρά ώστε να πετύχει το πολυπόθητο ρεκόρ. Μπορεί να μην υπάρχουν επίσημοι αγώνες, το "Βουνό" όμως συνεχίζει να προπονείται σαν να μην υπάρχει αύριο, όσο τροφοδοτεί τα προσωπικά του social media με τα κατάλληλα βίντεο.

Το πρόγραμμα

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hafþór Júlíus Björnsson (@thorbjornsson) on

Προφανώς, αυτό που παρακολουθούμε στο βιντέακι, δεν είναι κάτι που πρέπει να δοκιμάσεις στο σπίτι - εκτός αν είσαι και εσύ ένας από τους κορυφαίους Strongmen του πλανήτη. Μπορείς όμως να πάρεις fitness έμπνευση, όση ώρα βλέπεις τον Βjornsson να κάνει 3 επαναλήψεις των 440 κιλών λες και απλά σηκώνει βαράκια στο σπίτι. Άλλωστε, μιλάμε για τον άνθρωπο που δε δίστασε, έστω στην πλάκα, να κυνηγήσει τον Conor McGregor με σκοπό να τον ρίξει στο καναβάτσο - σε ένα βίντεο που έχει πάρει εκατομμύρια views στο ίντερνετ. 

Ο μεγάλος στόχος όμως παραμένει μπροστά του: Στις 2 Μαΐου έχει δηλώσει ότι θα προσπαθήσει να σπάσει το ρεκόρ που διατηρεί ο Eddie Hall, ο οποίος και είχε σηκώσει 500 κιλά ακριβώς το 2016. Μέχρι σήμερα, το δικό του επίσημο ρεκόρ είναι 480 κιλά, δε δείχνει όμως διατεθειμένος να μείνει σε αυτό. Τον χωρίζουν μόλις 21 κιλά από το να γράψει ιστορία. Θα τα καταφέρει άραγε; Ας δείξουμε λίγη υπομονή, ο καιρός γαρ εγγύς. 

Από: Esquire ES

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αυτό το παράξενο βιντεοπαιχνίδι θυμίζει ταινία του Wes Anderson

Ονομάζεται Harold Halibut και χρειάστηκαν περισσότερα από δέκα χρόνια για τη δημιουργία του.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μήπως τόσο καιρό βουρτσίζεις τα δόντια σου με λάθος τρόπο;

Στο TikTok λένε πως πρέπει να κάνεις κάτι που, τουλάχιστον εμείς δε σκεφτήκαμε ποτέ.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσους φίλους χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι, σύμφωνα με το Harvard

Ναι, οι κοινωνικές σχέσεις αποτελούν βασικό παράγοντα για την ευτυχία και την ευημερία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο James Hetfield των Metallica έκανε τατουάζ με τις στάχτες του Lemmy των Motorhead

Τι εννοείς δεν είναι αυτός τρόπος για να τιμήσεις τους φίλους σου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

H άβαφη Megan Fox προκαλεί αντιδράσεις. Αλλά γιατί;

Εμάς πάντως μας αρέσει φυσική - αν και δεν πέφτει σε κανέναν λόγος για το τι θέλει η ίδια.

Γραφει Πωλινα Φραγκου