AQ, το είδος της ευφυΐας που μετρά περισσότερο στην αγορά εργασίας

Κι όμως, είναι ακόμη πιο σημαντικό από το IQ και το EQ.

Γράφει: Esquire Editors 20 Φεβρουαρίου 2022

Πριν από πολλά χρόνια το ΙQ ήταν ένας από τους βασικούς δείκτες για να προβλέψει κανείς πόσο ψηλά θα μπορούσε να φτάσει κάποιος στην επαγγελματική κλίμακα. Αξιολογούσε τη μνήμη, την αναλυτική σκέψη και τις μαθηματικές δεξιότητες και όσο πιο ισχυρός ήταν σ’ αυτούς τους τομείς ένας άνθρωπος, τόσο πιο πιθανό θεωρούνταν να γίνει και πετυχημένος στη δουλειά του. Αργότερα προέκυψε το EQ. Η λεγόμενη και "συναισθηματική νοημοσύνη". Γιατί τι σημασία έχει να μπορεί κάποιος να αντιληφθεί κάτι αν δεν έχει την ικανότητα να μεταδώσει το όραμά του σε άλλους ή να συνεργαστεί χωρίς προβλήματα; Τα τελευταία χρόνια όμως ένας νέος δείκτης είναι αυτός που μετρά τη δεξιότητα που έχει τις υψηλότερες μετοχές στην αγορά εργασίας: το AQ. Τα αρχικά προέρχονται από τις λέξεις Adaptability Quotient (Δείκτης Προσαρμοστικότητας) και περιγράφουν την ικανότητα να προσαρμοζόμαστε στις αλλαγές προκειμένου να συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε.

H σημασία της προσαρμοστικότητας

Ακόμα κι αν ακούγεται προφανές, ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή όπου όλα γύρω μας αλλάζουν με γρήγορους ρυθμούς, δεν είναι κάτι δεδομένο για όλους. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος προτιμά τη σταθερότητα, εκτιμά την επανάληψη γνωστών μοτίβων και απολαμβάνει τη συνήθεια, ιδιαίτερα όταν αυτή έχει οδηγήσει στο παρελθόν στη λήψη σωστών αποφάσεων. Έτσι, αντί να επιδιώκουμε την αλλαγή, οι άνθρωποι έχουμε μια ανεξάντλητη ικανότητα να ανακαλύπτουμε παντού ενδείξεις για να διατηρήσουμε σταθερές τις αξίες και τις πεποιθήσεις μας, ακόμα κι όταν είναι αμφισβητήσιμες.

H συνέχεια στο MadameFigaro.gr

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η νέα δίαιτα του Orlando Bloom περιλαμβάνει (και) δηλητήριο βατράχου

Ο δημοφιλής ηθοποιός μόλις αποκάλυψε ότι στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για το Orlando Bloom: To the Edge έκανε ακραία πράγματα - και όχι μόνο στη διατροφή του.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Καλώς ήρθες ηλεκτρική Ferrari

Όσα γνωρίζουμε για το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο της ιταλικής εταιρείας που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2025.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Πώς θα αντιμετωπίσεις την τενοντίτιδα ώμου, αν παίζεις τένις

Όλα όσα γνωρίζουμε για την πρόληψη και την θεραπεία της ασθένειας.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.