Ένα τρικ για να είσαι περισσότερο παραγωγικός

Μπορείς να τα καταφέρεις μέσα σε τρία μόλις λεπτά.

Υπάρχει ένα κόλπο για την παραγωγικότητα, που διαρκεί μόνο λίγα λεπτά και κάνει κάθε εργασία να φαίνεται εφικτή. Μπορεί να ακούγεται παράδοξο, όταν ο στόχος είναι η αποτελεσματική διαχείριση του χρόνου, αλλά σύμφωνα με τον κλινικό ψυχολόγο Michael R. Edelstein, γνωστό και ως "ο θεραπευτής των τριών λεπτών", δεν πρόκειται για αντίφαση.

Ανάμεσα στις μεθόδους του, ξεχωρίζει μία συγκεκριμένη, που είναι πολύ σημαντική, καθώς δίνει την κρίσιμη αρχική ώθηση.

Ο κανόνας των τριών λεπτών

Η μέθοδος αυτή ονομάζεται "ο κανόνας των τριών λεπτών", ή αλλιώς, "ο καταστροφέας της αναβλητικότητας των 3 λεπτών". Αυτό το hack παραγωγικότητας έχει να κάνει με το να πείσεις τον εαυτό σου ότι χρειάζεσαι μόνο αυτό το σύντομο χρονικό περιθώριο για να ξεκινήσεις μια εργασία. Σίγουρα, ακούγεται πιο ελκυστικό και διαχειρίσιμο από την προοπτική να αφιερώσεις ένα ολόκληρο απόγευμα στη συγκεκριμένη εργασία.

Μερικές φορές, ο τεράστιος όγκος μιας εργασίας είναι αυτό που μας κρατάει πίσω, γνωρίζοντας ότι μόλις βουτήξουμε, μπορεί να μην σηκώσουμε το κεφάλι μας μέχρι να βραδιάσει. Έτσι, όπως και με κάθε στόχο που θέτουμε, η καλύτερη προσέγγιση είναι να ξεκινήσουμε από ένα μικρό βήμα.

Εργασία σε μικρές δόσεις

Αυτό το τέχνασμα μας βοηθάει να πετύχουμε ακριβώς αυτό: να αντιμετωπίζουμε τις εργασίες σε μικρές δόσεις. Ανεξάρτητα από τη φύση της εργασίας, δεσμεύσου για μόλις 3 λεπτά. Μπορείς να ρυθμίσεις ένα χρονόμετρο στο τηλέφωνό σου, αν θέλεις. Τα τρία λεπτά μπορεί να σου φαίνονται ασήμαντα, αλλά είναι αρκετός χρόνος για να αποκτήσεις δυναμική και μόλις χτυπήσει το ξυπνητήρι, πιθανότατα θα βρεθείς πλήρως αφοσιωμένος και δεν θα θέλεις να σταματήσεις. Καθαρή μαγεία.

Αν, μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, δεν έχεις όρεξη να συνεχίσεις, δεν πειράζει. Το κλειδί είναι να αναγνωρίσεις ότι έκανες το πρώτο βήμα, ξεκίνησες την εργασία και ελάφρυνες λίγο το φορτίο σου για την επόμενη φορά. Δώσε την προσοχή σου σε κάτι άλλο και, στη συνέχεια, επίστρεψε για άλλα 3 λεπτά.

Μη διστάσεις να ενσωματώσεις και άλλες συνήθειες, όπως το να προγραμματίζεις τη μέρα σου εκ των προτέρων, να την καταγράφεις σε ένα ημερολόγιο, να επιβραβεύεις τον εαυτό σου όταν ολοκληρώνεις ένα έργο, να θέτεις προθεσμίες ή να αναλαμβάνεις πρώτα τις πιο βαριές εργασίες. Η ουσία είναι να ξεκινήσεις, έστω και για λίγα λεπτά, και τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν, εγγυημένα.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πού και σε ποια ακίνητα επενδύουν οι εκατομμυριούχοι στη χώρα μας

Οι ξένοι επενδυτές καθώς και οι Έλληνες ομογενείς που αναζητούν κατοικίες στην Ελλάδα προέρχονται συνήθως από Ευρωπαϊκές χώρες.

Ένας οδηγός για να σχεδιάσεις το Πασχαλινό σου ταξίδι στην Ελλάδα

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού.

Η ιστορία της Lamborghini

Μία ημέρα σαν τη σημερινή, το 1916, ερχόταν στη ζωή ο Ferruccio Lamborghini. Και αυτή είναι η ιστορία του εμβληματικού brand που δημιούργησε.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι είναι η δίαιτα BRAT και γιατί αξίζει μία ευκαιρία

Πώς θα ακολουθήσεις τη δίαιτα που θα ηρεμήσει τον οργανισμό σου από τη διάρροια και τους εμετούς.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα χόμπι που δείχνουν ότι είμαστε εξυπνότεροι από το μέσο όρο

Η επιστήμη μίλησε: Είμαστε ευφυέστεροι από τους υπόλοιπους ανάλογα με το πώς περνάμε τον ελεύθερό μας χρόνο.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H τεχνητή νοημοσύνη βοηθά την Amazon να γλιτώσει 500.000 τόνους συσκευασίας

O κολοσσός του λιανεμπορίου εγκαινίασε το 2019 το δικό της μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να μειώσει τα απορρίμματα συσκευασίας