Τι θα χρειάζεται μία επιτυχημένη καριέρα στο μέλλον κατά τον Bill Gates

Ο Mr. Microsoft έδωσε την προφητεία του.

Συνήθως είναι κουραστικό να ακούς συμβουλές για το πως θα βελτιώσεις το εργασιακό σου μέλλον. Ιδιαίτερα όταν μιλούν για επιτυχία άνθρωποι που δεν έχουν δουλέψει ποτέ ή που βρέθηκαν στη θέση που κατέχουν λόγω γνωριμιών, καθαρής τύχης ή καταγωγής. Στην περίπτωση όμως του Bill Gates τίποτα από αυτά δεν ισχύει.  Ο αυτοδημιούργητος Mr. Microsoft έχει αποδείξει ξανά και ξανά την οξυδέρκειά του σε περισσότερους από έναν τομείς.

Οι καριέρες θα χτίζονται με βάση τη φυσική, τα μαθηματικά και τα οικονομικά

Παλιότερα είχε μιλήσει για το μέλλον του εργασιακού τοπίου στον Daniel Roth, υψηλά ιστάμενο editor του Linkedln, αποκαλύπτοντας ποια κατά την άποψή του είναι εκείνα τα στοιχεία που μπορούν να χαρίσουν μία επιτυχημένη καριέρα σε μερικά χρόνια από τώρα. Η φυσική, τα μαθηματικά και τα οικονομικά είναι οι τρεις τομείς στους οποίους πιστεύει -αφού, όπως χαρακτηριστικά είχε πει, πάρα μα πάρα πολλές καριέρες θα χτίζονται με βάση αυτά.

Τι θα χρειάζεται μία επιτυχημένη καριέρα στο μέλλον κατά τον Bill Gates

Διευκρίνισε βέβαια πως δεν χρειάζεται να είσαι εξειδικευμένος επιστήμονας αλλά περισσότερο να έχεις μια καλή βασική γνώση γύρω από αυτά. Γιατί, κατά τον Bill Gates, θα είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να συνεννοηθείς με τους ειδικούς επί του θέματος ή τουλάχιστον να μπορείς να καταλάβεις την σκέψη τους. "Δε σημαίνει ότι όλοι θα γράφουμε κώδικα στο μέλλον, θα χρειάζεται όμως να αντιλαμβανόμαστε τι μπορούν και τι δεν μπορούν να κάνουν οι μηχανικοί" είχε πει, δίνοντας τη δική του προφητεία για το μέλλον της εργασίας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος