Αλκοόλ χωρίς τύψεις, σύμφωνα με έναν ειδικό

Αυτός είναι ο πιο υγιεινός τρόπος κατανάλωσης αλκοόλ, σύμφωνα με έναν διαιτολόγο.

Υπάρχει υγιεινός τρόπος για την κατανάλωση αλκοόλ; Φυσικά! Ο συνιδρυτής της Mohr Results, Chris Mohr στις συμβουλές που δίνει, προτείνει ανάμεσα σε άλλα και τα αγαπημένα ποτά των πελατών του, τηρώντας μια υγιή προσέγγιση. Ο Mohr λατρεύει την μπίρα, το κόκκινο κρασί αλλά και το bourbon και για το λόγο αυτό έχει προσαρμόσει το πλάνο του και για το δικό του πρόγραμμα. Όπως λέει ο ίδιος "μια υγιής προσέγγιση στην κατανάλωση αλκοόλ είναι μέρος μιας υγιούς προσέγγισης στη ζωή". 

Υπάρχουν αρκετά κινήματα που κατά καιρούς έχουν επικρατήσει και το καθένα από αυτά φαίνεται να υπονοεί τα υποτιθέμενα οφέλη μιας πιο περιοριστικής -ή ακόμα και αποχής από το αλκοόλ- προσέγγισης στην κατανάλωση αλκοόλ όσον αφορά την υγεία. Το "Dryuary", περιλαμβάνει τη μη κατανάλωση αλκοόλ κατά τη διάρκεια ολόκληρου του μήνα Ιανουαρίου. "Οι άνθρωποι γίνονται περίεργα νηφάλιοι με αυτόν τον τρόπο" αναφέρει στο άρθρο του στο αμερικανικό Esquire ο Mohr και στη συνέχεια αναλύει το δικό του πρόγραμμα που βασίζεται πoλύ στο μέτρο.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ισορροπήσετε την κατανάλωση αλκοόλ και έναν υγιεινό τρόπο ζωής;

Αυτό που λειτουργεί για τον Mohr δεν είναι άλλο από την προτροπή να "σνομπάρουμε" το αλκοόλ. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Απολαμβάνω τη γεύση και απολαμβάνω ένα ποιοτικό ποτό περιστασιακά με φίλους, αλλά ποτέ μόνος μου. Δεν το παρακάνω. Το ανώτατο όριο είναι δύο μπύρες craft από δύο φορές την εβδομάδα. Ή ένα bourbon, ενώ την πλειονότητα του χρόνου επιμένω στο απλό ποτό. Αυτό μου επιτρέπει να μην χρειάζεται να ανησυχώ για μίξερ γεμάτα θερμίδες και ζάχαρη.

> Διάβασε ακόμη: Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το κορεάτικο αλκοόλ

Ποια είναι η καλύτερη επιλογή μπύρας craft;

Οι χειροποίητες μπύρες έχουν συχνά περισσότερο αλκοόλ (ABN) από τις παραδοσιακές μακρο-μπύρες. Και περισσότερο αλκοόλ σημαίνει περισσότερες θερμίδες. Για παράδειγμα, μια μπίρα 330 ml 9% ABV έχει περίπου 270 θερμίδες. Αλλά επειδή οι βιοτεχνικές ζυθοποιίες δεν είναι υποχρεωμένες να αναγράφουν τον αριθμό θερμίδων στις μπίρες τους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή την εύχρηστη εξίσωση για να υπολογίσετε ότι η μπίρα σας έχει: Πολλαπλασιάστε τον ABV επί 2,5 και, στη συνέχεια, πολλαπλασιάστε το επί τον αριθμό των ml της μπύρας σας. Προσοχή και στις μπύρες τύπου shandy. Παρόλο που είναι δροσιστικές, συνήθως είναι ένας συνδυασμός μπύρας και ζαχαρούχου σόδας ή χυμού.

Είναι η βότκα η καλύτερη επιλογή μου αν ακολουθώ δίαιτα Paleo;

Αν είστε φανατικός της Paleo δίαιτας, θα γνωρίζετε ότι τεχνικά κανένα αλκοόλ δεν κάνει. Αλλά υπάρχει ένας μικρός κατάλογος ποτών που παίρνει το πράσινο φως μας και η βότκα είναι ένα από αυτά. Απλά βεβαιωθείτε ότι είναι βότκα πατάτας. Δεν είναι όμως η μόνη σας επιλογή: το ρούμι και η τεκίλα είναι επίσης φιλικά προς την παλαιοζωική διατροφή.

Είναι η τεκίλα όντως η καλύτερη για το σάκχαρό μου;

Βάλτε αυτό στην κατηγορία των μύθων. Η τεκίλα -όπως και η βότκα, το ρούμι και το τζιν- έχουν όλα μηδέν γραμμάρια υδατανθράκων, οπότε δεν θα αυξήσουν το σάκχαρό σας αν τις πιείτε σκέτες. Αν έχετε διαβήτη, θα υπολογίσετε το ποτό σας ως δύο ανταλλαγές λίπους. Αλλά μην πιστεύετε ότι η επιλογή μιας τεκίλας από 100 τοις εκατό αγαύη αλλάζει τον αντίκτυπο. Όλα τα χαρακτηριστικά της αγαύης για την υγεία (ή αλλιώς χαμηλότερος γλυκαιμικός δείκτης κ.λπ.) χάνονται από τη στιγμή που αποστάζεται σε τεκίλα.

Ποιες είναι οι πιο υγιεινές επιλογές αλκοολούχων ποτών; Είναι κάποιο καλύτερο για το συκώτι μου;

Αγνοήστε τους μύθους που ακούσατε στο λύκειο σχετικά με το ότι το σώμα σας επεξεργάζεται με διαφορετικό τρόπο ορισμένα αλκοολούχα ποτά. Το συκώτι σας δεν αναγνωρίζει το κρασί από την μπύρα, αλλά μόνο το αλκοόλ.
Τώρα, αυτό που είπαμε, αν ένα ποτό έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ, το συκώτι σας πρέπει να δουλέψει σκληρά. Έτσι, αν πίνετε ένα δάχτυλο ουίσκι σκέτο (συνήθως περίπου 40% ABV), το συκώτι σας θα έχει ευκολότερο χρόνο από ό,τι με αυτό το Long Island Iced Tea (συνήθως τέσσερα σφηνάκια αλκοόλ - όλα τους περίπου 40% ABV). Έτσι, συνήθως, όσο πιο απλό είναι το ποτό -και όσο λιγότερο από αυτό πίνετε- τόσο καλύτερα θα είναι το συκώτι σας και κατ' επέκταση εσείς. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.