
Οι μπύρες στο ηλιοβασίλεμα κάνουν καλό
Τι θα ήταν η ζωή χωρίς τέτοιες στιγμές;

Το αλκοόλ είναι μία ανταμοιβή για το τέλος της μέρας. Και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από μία παγωμένη μπύρα για να αποχαιρετήσεις τον ήλιο και να υποδεχθείς τη νύχτα. Ιδιαίτερα αν βρίσκεσαι σε κάποια παραλία κι ακόμα καλύτερα αν μπορείς να γιορτάσεις τη στιγμή μαζί με φίλους. Ναι, δεν υπάρχουν πολλά πιο ωραία πράγματα στη ζωή από το ηλιοβασίλεμα σε συνδυασμό με λίγο αλκοόλ.
Κάπου εδώ, όμως, έρχεται κι ένας διαδεδομένος μύθος σχετικά με αυτό: Ότι μας δροσίζει το καλοκαίρι και μας ζεσταίνει το χειμώνα. Τι συμβαίνει και όταν καταναλώνουμε αλκοόλ (ιδιαίτερα σε μεγάλες ποσότητες) το καλοκαίρι και γιατί η δυσφορία που νιώθουμε είναι τεράστια; Στην αρχή μας δροσίζει, γρήγορα όμως νιώθουμε ασφυκτικά. Τα αγγεία διαστέλλονται μεταφέροντας τη θερμότητα από τα εσωτερικά σημεία του σώματος προς τα εξωτερικά με αποτέλεσμα να ζεσταινόμαστε ακόμα περισσότερο.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και τον χειμώνα, αφού όμως περάσει η αρχική αίσθηση ζεστασιάς, τα τριχοειδή αγγεία κάτω από το δέρμα παραμένουν διασταλμένα απορροφώντας πιο γρήγορα το εξωτερικό κρύο. Σε πιο απλά λόγια το αλκοόλ λειτουργεί ως μεγεθυντικός φακός εντείνοντας την αίσθηση του εξωτερικού περιβάλλοντος -κάνοντας, μάλιστα, το καλοκαίρι την υπερβολική κατανάλωσή του απαγορευτική, εκτός κι αν δεν σε πειράζει το φριχτό hangover που θα ακολουθήσει την επόμενη μέρα.
Γιατί, λοιπόν, μία μπύρα στο ηλιοβασίλεμα αποτελεί ιδανική λύση; Καταρχάς μία-δύο μπύρες αποτελούν ιδανική ανταμοιβή, δεύτερον είναι μικρή ποσότητα οπότε δεν επηρεάζει τη θερμοκρασία, τρίτον εκείνη την ώρα της μέρας η ζέστη συνήθως μειώνεται δίνοντας την κατάλληλη ευκαιρία και, τέλος, γιατί εκτός από τους σωματικούς παράγοντες υπάρχουν και οι σωματικοί. Τι θα ήταν η ζωή μας αν δεν μπορούσαμε να απολαύσουμε μία μπύρα με την παρέα μας χαζεύοντας τον ήλιο που βουτά στη θάλασσα.
Από: Esquire IT
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.
Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι
Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΤο Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή
Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΌλα τα φώτα στο Bar Leone
Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈνας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα
Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.
Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι
Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.
Γραφει Τιμος Σαλαμες