Οι μπύρες στο ηλιοβασίλεμα κάνουν καλό
Τι θα ήταν η ζωή χωρίς τέτοιες στιγμές;
Το αλκοόλ είναι μία ανταμοιβή για το τέλος της μέρας. Και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από μία παγωμένη μπύρα για να αποχαιρετήσεις τον ήλιο και να υποδεχθείς τη νύχτα. Ιδιαίτερα αν βρίσκεσαι σε κάποια παραλία κι ακόμα καλύτερα αν μπορείς να γιορτάσεις τη στιγμή μαζί με φίλους. Ναι, δεν υπάρχουν πολλά πιο ωραία πράγματα στη ζωή από το ηλιοβασίλεμα σε συνδυασμό με λίγο αλκοόλ.
Κάπου εδώ, όμως, έρχεται κι ένας διαδεδομένος μύθος σχετικά με αυτό: Ότι μας δροσίζει το καλοκαίρι και μας ζεσταίνει το χειμώνα. Τι συμβαίνει και όταν καταναλώνουμε αλκοόλ (ιδιαίτερα σε μεγάλες ποσότητες) το καλοκαίρι και γιατί η δυσφορία που νιώθουμε είναι τεράστια; Στην αρχή μας δροσίζει, γρήγορα όμως νιώθουμε ασφυκτικά. Τα αγγεία διαστέλλονται μεταφέροντας τη θερμότητα από τα εσωτερικά σημεία του σώματος προς τα εξωτερικά με αποτέλεσμα να ζεσταινόμαστε ακόμα περισσότερο.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και τον χειμώνα, αφού όμως περάσει η αρχική αίσθηση ζεστασιάς, τα τριχοειδή αγγεία κάτω από το δέρμα παραμένουν διασταλμένα απορροφώντας πιο γρήγορα το εξωτερικό κρύο. Σε πιο απλά λόγια το αλκοόλ λειτουργεί ως μεγεθυντικός φακός εντείνοντας την αίσθηση του εξωτερικού περιβάλλοντος -κάνοντας, μάλιστα, το καλοκαίρι την υπερβολική κατανάλωσή του απαγορευτική, εκτός κι αν δεν σε πειράζει το φριχτό hangover που θα ακολουθήσει την επόμενη μέρα.
Γιατί, λοιπόν, μία μπύρα στο ηλιοβασίλεμα αποτελεί ιδανική λύση; Καταρχάς μία-δύο μπύρες αποτελούν ιδανική ανταμοιβή, δεύτερον είναι μικρή ποσότητα οπότε δεν επηρεάζει τη θερμοκρασία, τρίτον εκείνη την ώρα της μέρας η ζέστη συνήθως μειώνεται δίνοντας την κατάλληλη ευκαιρία και, τέλος, γιατί εκτός από τους σωματικούς παράγοντες υπάρχουν και οι σωματικοί. Τι θα ήταν η ζωή μας αν δεν μπορούσαμε να απολαύσουμε μία μπύρα με την παρέα μας χαζεύοντας τον ήλιο που βουτά στη θάλασσα.
Από: Esquire IT
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Με το spritz του Select Aperitivo βρίσκεσαι απευθείας στη Βενετία
Μία από τις πιο ιδιαίτερες εμπειρίες του Athens Bar Show, με το κατακόκκινο bitter liqueur.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤο cocktail που μπορείς να φτιάξεις εύκολα και να εντυπωσιάσεις τους φίλους σου
Ανακάλυψε πώς ένα απλό Jim Beam Highball μπορεί να γίνει το ιδανικό cocktail για φίλους στο σπίτι, με δροσερή ισορροπία και εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
Christmas the Sailor Jerry Way | Χριστούγεννα με Sailor Jerry, ένας άχαστος συνδυασμός
Το Sailor Jerry, το αγαπημένο μας Spiced Rum, διοργάνωσε ένα street style gathering ενόψει των εορτών.
Τα 50 καλύτερα μπαρ (και) της Ευρώπης είναι γεγονός
Τα The World's 50 Best Bars λανσάρουν τη νέα λίστα Europe’s 50 Best Bars, που δίνει την ευκαιρία σε μικρότερες πόλεις να λάμψουν μέσα από τα μπαρ τους.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤο μπλε πάρτι της χρονιάς από τo BOMBAY SAPPHIRE και τη Βάσια Κωσταρά
Με θέμα Step Into The Blue, ως μέρος της νέας παγκόσμιας καμπάνιας του BOMBAY SAPPHIRE gin, το viral πάρτι που έγινε στον εμβληματικό Φάρο του Σταύρος Νιάρχος εγκαινίασε την εορταστική σεζόν με τον πιο φαντασμαγορικό τρόπο!
Lauren Mote, τι παίζει με την τεκίλα σήμερα;
Μία κουβέντα με την Global Director of Trade Excellence της Patrón σχετικά με το μέλλον της αγαύης, τις αξίες που έχουν σημαντικές εταιρείες όπως η Bacardi και όλα όσα σημαίνουν sustainability στο τώρα.
Γραφει Μπαμπης Δουκας