Λένε πως κατά την απόσταξη του Botanist, δημιουργείται κάτι περισσότερο από ένα ποτό. Κι αυτό γιατί αποτελεί μία αναπαράσταση του τόπου του, του πολυθρύλητου Islay. Είναι ένας τρόπος επικοινωνίας για τους ανθρώπους του, ένα σημείο επαφής μεταξύ της γης και του πνεύματος. Και όπου υπάρχει gin, υπάρχει και Martini. Και το αντίστροφο. Δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση η "βρόμικη" εκδοχή. Ένα gin με λείο σαν σατέν σώμα, με ένα μπουκέτο φυτικής φρεσκάδας, αρκεύθου και εσπεριδοειδών να είναι το πρώτο πράγμα που φτάνει στη μύτη, προτού το διαδεχθούν οι γλυκές, πικάντικες και γήινες νότες της κασσίας και του κόλιανδρου.
Το άρωμα των βοτανικών του Islay αναδύεται απαλά, τυλίγοντας υπόνοιες μέντας, θυμαριού και χαμομηλιού, οι οποίες καταλήγουν σε μία πλούσια και μεστή γεύση, με στρογγυλή αίσθηση στο στόμα και φρεσκάδα εσπεριδοειδών.
Η ισορροπία και η πολυπλοκότητα είναι χαρακτηριστικές – ιδανικές, θα έλεγε κανείς, για την umami αίσθηση που πρέπει να έχει το Dirty Martini.
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟ BOTANIST DIRTY MARTINI
Υλικά
- 65 ml The Botanist Gin
- 15 ml βερμούτ Veroni Dry
- 10 ml άλμη ελιάς
- ελιές για γαρνιτούρα
Εκτέλεση
- Βάζεις πάγο σε ένα ποτήρι Μartini και το αφήνεις στην άκρη.
- Γεμίζεις τα 2/3 ενός mixing glass με καλής ποιότητας πάγο και προσθέτεις τα υλικά, ανακατεύοντας για περίπου 30'', ώστε να επιτευχθει το ιδανικό dilution.
- Αδειάζεις τον πάγο από το ποτήρι Μartini και σουρώνεις το ποτό από το mixing glass.
- Γαρνίρεις με τις ελιές.