Espresso Tonic για καλύτερες καλοκαιρινές ημέρες

Ας περιμένει ο freddo.

Το tonic δεν ενδείκνυται μόνο για το gin αλλά αυτό είναι κάτι που μάλλον γνωρίζεις. Εκείνο που πιθανότατα δεν ήξερες είναι πως μπορεί να συνδυαστεί άψογα με καφέ espresso και να προκύψει το εκ πρώτου ακούσματος ιντριγκαδόρικο ρόφημα Espresso Tonic - ναι, είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομά του, χωρίς κάποια επιπλέον προσθήκη-έκπληξη. 

> Διάβασε ακόμη: Η ιστορία του Pacha, του πιο θρυλικού club της Ίμπιζα

Εspresso και τόνικ λοιπόν. Γιατί; Πέραν όλων των άλλων, το tonic έχει την ικανότητα να προσδίδει γλυκύτητα και δροσιά στον καφέ, με αντίστοιχο τρόπο με εκείνον του γάλακτος, όντας ταυτόχρονα αναζωογονητικό για το στόμα, δίχως να σκεπάζει τα αρώματα του καφέ και, κυρίως, χωρίς να κάνει λιπαρό ή βαρύ τον καφέ. 

Espresso Tonic για καλύτερες καλοκαιρινές ημέρες

Το Espresso Tonic φτιάχτηκε για πρώτη φορά το 2007 από την Anna Lunell, μία από τις founders της αλυσίδας cafe Koppi Roasters στο Χέλσινμποργκ της Σουηδίας. Τα Koppi Roasters έκλεισαν τελικά το 2017 αλλά άφησαν κληρονομιά στον κόσμο του καφέ το εν λόγω ρόφημα. Μάλιστα, συνήθιζαν να προσθέτουν και κάποιο σιρόπι για έξτρα γεύση.  

> Διάβασε ακόμη: Οι 100 σημαντικότεροι άνθρωποι από τον κόσμο των μπαρ για το 2021

Αρκούν 1 ή 2 δόσεις καφέ espresso, 2 ή 3 μεζούρες tonic water, πάγος και (προαιρετικά) μία σφήνα lime (για το χυμό της). Το Espresso Tonic έχει μία εκπληκτική ισορροπία ανάμεσα σε οξύτητα, γλύκα και πικράδα, προσφέροντας παράλληλα μπόλικο χώρο για πειραματισμούς.

 


Διάβασε ακόμη για το εναλλακτικό Mojito του Ernest Hemingway, 10 τεκίλες με διάσημους ιδιοκτήτες και το Λοκάλι που ανέβηκε στην ταράτσα.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου

Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.

Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι

Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Το Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή

Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Όλα τα φώτα στο Bar Leone

Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Ένας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα

Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.

Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι

Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες