Σίγουρα δεν είχες σκεφτεί ποτέ πως θα έπινες το αγαπημένο σου ουίσκι, στις συνθήκες που του αρμόζουν, ενώ ταυτόχρονα θα θαύμαζες τη μορφολογία του υψηλότερου βουνού του κόσμου. Αυτό έχει καταστεί πλέον εφικτό και υπεύθυνη είναι η εταιρεία Liiton από το Τορόντο. 

Η εν λόγω εταιρεία λάνσαρε ένα μοναδικό σετ ποτηριών μέσω μία καμπάνιας Kickstarter - ο αρχικός στόχος ήταν να συγκεντρωθούν $10.000 αλλά τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ καλύτερα από όσο θα περίμενε και ο πιο αισιόδοξος από τους ανθρώπους της, με το τελικό ποσό να ξεπερνά τις $160.000.

Κάθε ποτήρι του σετ (rocks glass) ζυγίζει περίπου 450 γρ. και στον πάτο του υπάρχει μία γυάλινη μικρογραφία του Έβερεστ, σε κλίματα 1:230,000. Πέρα από το καθαρά αισθητικό κομμάτι, αυτή βοηθά στο να αερίζεται και να οξειδώνεται σε τέλειο βαθμό το ποτό, καθώς ρέει στις πλευρές της ρέπλικας, προκαλώντας το απόσταγμα να απελευθερώσει στο 100% τα αρώματά του.

Η παρουσίαση

Το mini-mountain του ποτηριού λειτουργεί επίσης σαν ένα Chill-Charge System, που παγώνει το ποτό σε 18'', αφού προηγουμένως το ποτήρι έχει φιλοξενηθεί στην κατάψυξη. Η Liiton συμπληρώνει το σετ και με μία αντίστοιχη καράφα ενός λίτρου.

Κάθε fan ή connoisseur του ουίσκι είναι δεδομένο πως λατρέψει το εν λόγω σετ, το οποίο μπορεί να αποκτήσει με $49 (περιλαμβάνει 4 ποτήρια), $89 (4 ποτήρια + καράφα) ή $299 (6 ποτήρια + καράφα, δίσκο, σουβέρ και μονόγραμμα χαραγμένο με λέιζερ)

Αν ψήθηκες, ρίξε μία ματιά εδώ.