"Αν και είναι η πρώτη μου φορά στο Athens Bar Show, καθώς η εμπειρία μου από άλλα διεθνή φεστιβάλ και εκθέσεις είναι πολύ φρέσκια, πρέπει να παραδεχτώ ότι βρίσκω το ABS πιο συναρπαστικό. Υπάρχει κάτι στην ατμόσφαιρα, τη χαρά και την προθυμία των ανθρώπων να μάθουν και να μοιραστούν. Ανυπομονώ για την επόμενη χρονιά!", δήλωσε CEO πολυεθνικής εταιρείας spirits στο Athens Bar Show 2022, συνοψίζοντας όλα όσα εξηγούν την επιτυχία και τη διαχρονικότητα του Athens Bar Show που φέτος έκλεισε 12 χρόνια ζωής και "γέμισε" με τις παράλληλες εκδηλώσεις του μία ολόκληρη Athens Bar Week.

Μπάμπης Καϊδαλίδης, διοργανωτής ABS

Πάνω από όλα άλλωστε, είναι να πραγματοποιείς όσα υπόσχεσαι και στην προκειμένη περίπτωση, όταν οι διοργανωτές κάνουν λόγο για μία συνολική εμπειρία, κυριολεκτούν.

Πέρα από το networking, το Athens Bar Show ως η πιο επιδραστική Εκπαιδευτική Έκθεση του Κλάδου του Bartending και των spirits παγκοσμίως αποτελεί αποδεδειγμένα σημείο αναφοράς συναντήσεων και business deals αφορμών για τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου διεθνώς.

Φέτος, οι κινήσεις ανανέωσης ήταν τρεις: 

Η πρεσβεία της Αγαύης

Προς τιμήν του εκλιπόντος Tomas Estes, που αποτελεί πια θρύλο της Βιομηχανίας και του "κόσμου" της Αγαύης, ως εκείνος που επηρέασε όσο λίγοι την Ελληνική Κοινότητα του Κλάδου και αγάπησε και βοήθησε το ABS, δημιουργήθηκε η Tomas Estes' Agave Embassy.

Επρόκειτο για έναν χώρο γευσιγνωσίας και εκπαίδευσης αποσταγμάτων αγαύης, με "Οικοδεσπότη” τον Νίκο Ζήση, αλλά τους Νίκο Σουρμπάτη, Roberto Artusio και Cristian Bugiada του La Punta της Ρώμης, που χάρισαν στους επισκέπτες μια εμπειρία αντάξια του ονόματος που έφερε.

Το πρωτότυπο P.U.B

Το Athens Bar Show δημιούργησε το P.U.B (Premium & Ultra Premium Brands), έναν ειδικά διαμορφωμένο εκθεσιακό χώρο αφιερωμένο αποκλειστικά σε premium και ultra premium προϊόντα, ώστε κάποια "ύψιστης" ποιότητας spirits να μπορούν να δοκιμαστούν σε ένα περιβάλλον με την αντίστοιχη συγκέντρωση, ηρεμία, άνεση και φυσικά επεξήγηση από τους πλέον κατάλληλους ανθρώπους του κλάδου.

Υπήρξαν αυστηρά περιορισμένες ημερήσιες είσοδοι, ενώ ήδη υπάρχουν ιδέες για το πώς το P.U.B την ερχόμενη χρονιά θα γίνει ακόμα καλύτερο.

Το Closing Party 

30 από τα καλύτερα cocktail bars από την Περιφέρεια της χώρας καθώς και κάποια από όλη την Ευρώπη και 3 από τους γνωστότερους ραδιοφωνικούς παραγωγούς και DJ’s της χώρας, "ένωσαν δυνάμεις" και έστησαν ένα από τα πιο όμορφα και δυνατά party της χρονιάς. 

Μιχάλης Τσαουσόπουλος

Όπως είναι αναμενόμενο, το Athens Bar Show έχει ήδη ανανεώσει το ραντεβού του για το 2023: Θα διεξαχθεί στις 6-7/11, ενώ η Athens Bar Week 2023 θα διαρκέσει από τις 5 έως και τις 11/11.

Το Athens Bar Show σε αριθμούς

- Σχεδόν 90 εκθέτες.

- Περισσότερες από 12.000 κόσμου πέρασαν τις πύλες της Τεχνόπολης.

- 1000+ εργαζόμενοι και κατασκευαστές εργάστηκαν ακούραστα για περίπου μια εβδομάδα.

- 80+ σεμινάρια από την αφρόκρεμα του παγκόσμιου bartending.

- 70+ events σε 5 ημέρες της #AthensBarWeek στη πόλη.

- Σχεδόν 80 άτομα (bartenders, servers & bar backs) έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για 4 ημέρες εξυπηρετώντας άψογα εκθέτες, επισκέπτες και ομιλητές.

- 18 τόνοι πάγου καταναλώθηκαν (ακριβώς οι διπλάσιοι από πέρσι).

- Σχεδόν 30.000 γυάλινα ποτήρια από τον χορηγό του Athens Bar Show #ONIS, τα οποία μαζί με τα πλυντήρια από την Winterhalter Greece & Cyprus  βοήθησαν στην ουσιαστική μείωση των απορριμμάτων.


Social Media

Athens Bar Show
Ιστοσελίδα: www.athensbarshow.gr
Facebook: @AthensBarShow [www.facebook.com /AthensBarShow/]
Instagram: @athensbarshow [www.instagram.com/athensbarshow/]
YouTube: Athens Bar Show [https://www.youtube.com/channel/UCaZmlV4LIuOGlIIpsWYusCg ]

Athens Bar Week
Ιστοσελίδα: https://www.athensbarshow.gr/gr/el/events/
Facebook: https://www.facebook.com/athensbarweek