Με το Πάσχα να απέχει μόλις λίγες ημέρες, αξίζει να κάνεις -για να μη γράψω 'χρειάζεται' και φανώ υπερβολικός- μία οινική λίστα για τα νηστίσιμα γεύματα της Μεγάλης Εβδομάδας, τα 'κλασικά' της νύχτας της Ανάστασης όσο και του συνήθως εξαιρετικά πληθωρικού τραπεζιού του μεσημεριού της ίδιας ημέρας. Τα κρασιά του Πάσχα λοιπόν.

Οι προτάσεις του "α"

Tα κρασιά της Maison Castel

Τα κρασιά της Maison Castel αποκαλύπτουν τον ουσιαστικό χαρακτήρα κάθε terroir και κάθε ονομασίας, καθώς και την τυπικότητα των επιμέρους ποικιλιών. Επιδεικνύουν την ποικιλομορφία των πιο διάσημων οινοπαραγωγικών περιοχών της Γαλλίας - όπως του Bordeaux, της Προβηγκία, την κοιλάδα του Ροδανού και του Λίγηρα, χωρίς να ξεχνάμε φυσικά τη Βουργουνδία.

Στις ελληνικές οικογένειες, ένα γεύμα μετά τα μεσάνυχτα, σπάει τη νηστεία της Σαρακοστής με την παραδοσιακή μαγειρίτσα. Η απόλυτη οινική πρόκληση για να συνδυάσεις τόσο έντονα συστατικά σε οδηγεί στο Touraine Sauvignon Blanc. Το AOC Touraine είναι μια πολύ γνωστή ονομασία της οινοπαραγωγικής περιοχής της κοιλάδας του Λίγηρα, κοντά στα περίφημα κάστρα Chambord και Chenonceau. Το Sauvignon Blanc είναι το κυρίαρχο σταφύλι σε αυτήν την περιοχή. Η θαλάσσια επιρροή της περιοχής φέρνει φρεσκάδα και αρωματική ένταση στα κρασιά. Έντονα αρωματικό, λουλουδάτο και εξωτικό με νότες φρούτων και καλή φρεσκάδα για την απόλυτη ισορροπία.

H συνέχεια στο Athinorama.gr