Τι πρέπει να γνωρίζεις για το σκοτσέζικο ουίσκι

Πώς θα ευχαριστιέσαι στο απόλυτο, το αγαπημένο σου ποτό.

Ένας από τους πιο γοητευτικούς κόσμους στον χώρο του ποτού, είναι δίχως αμφιβολία αυτός γύρω από το ουίσκι. Και μιλώντας για τον "βασιλιά" των ποτών, η πρώτη χώρα που αβίαστα είναι η Σκωτία.

Ορίστε λοιπόν, πώς θα γευθείς το σκοτσέζικο ουίσκι όπως ακριβώς του αρμόζει.

Μάθε πού φτιάχνεται

Campbeltown, Islay, Highlands και Lowland, συν το Speyside. Αυτές είναι οι περιοχές όπου φτιάχνεται το σκοτσέζικο ουίσκι και κάθε μία από αυτές έχει το δικό της γευστικό προφίλ και ξεχωριστή μέθοδο παραγωγής. Για παράδειγμα, αν επιζητάς εύκολες γεύσεις και ήπια αρώματα, τα Highlands (Macallan, Glenmorangie, Oban κ.α.) θα σου δώσουν ακριβώς ότι ψάχνεις. Aν πάλι προτιμάς τις πιο καπνιστές αποχρώσεις, ενδείκνυνται τα ουίσκι του Islay (Lagavulin, Laphroaig, Ardbeg, Bruichladdich κ.α.)

Είναι απλά ουίσκι

Αυτό σημαίνει πως αν ήδη έχεις έναν συγκεκριμένο τύπο ουίσκι που προτιμάς περισσότερο, ενδεχομένως να βρεις το σκοτσέζικο σχεδόν ίδιο. Αν π.χ. το ποτό σου είναι το bourbon, θα βρεις πολλές ομοιότητες στα scotch που βγάζουν αρώματα καραμέλας ή βανίλιας.

Μην το παρακάνεις με το νερό ή τον πάγο

Όπως στα περισσότερα ουίσκι, έτσι κι εδώ, το ποτό μπορεί να επωφεληθεί από την προσθήκη νερού ή πάγου, αλλά είναι πολύ εύκολο να ξεφύγει κάποιος και να βάλει λίγο (ή και πολύ) παραπάνω.

Βάλ' το σε cocktail

Ναι, αποτελεί μια εξαιρετική βάση για cocktail. Δοκίμασε ένα Rob Roy ή ένα Bobby Burns. Υπάρχουν δεκάδες νόστιμα cocktail που έχουν σαν βάση το εν λόγω ουίσκι και θα σε βάλουν πιο εύκολα σε μια διαδικασία τόσο να γνωρίσεις όσο και να αγαπήσεις το ποτό.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.