Αν και η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ είναι επιβλαβής, η τεκίλα σε μέτριες ποσότητες μπορεί να προσφέρει οφέλη, χάρη στην περιεκτικότητά της σε ινουλίνη, μια διαλυτή ίνα που προάγει την πέψη και διεγείρει την παραγωγή γαστρικών οξέων, διευκολύνοντας την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών.
Και ποια είναι τα οφέλη της τεκίλας σε καθημερινή βάση; Όλα όσα έχουμε συγκεντρωμένα παρακάτω.
Βελτιώνει την πέψη
Η ινουλίνη που υπάρχει στην τεκίλα διεγείρει την παραγωγή γαστρικών οξέων, τα οποία διευκολύνουν την επεξεργασία και την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών, προάγοντας ένα υγιές πεπτικό σύστημα.
Είναι πηγή πρεβιοτικών
Η αγαύη, το φυτό βάσης για την τεκίλα, περιέχει ινουλίνη, ένα πρεβιοτικό που προάγει την ανάπτυξη ωφέλιμων βακτηρίων στο έντερο, βελτιώνοντας την υγεία του πεπτικού συστήματος.
Έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη
Η τεκίλα, που παρασκευάζεται από αγαύη, έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, που σημαίνει ότι μπορεί να έχει μικρότερη επίδραση στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα από άλλες αλκοόλες.
Είναι χαλαρωτική
Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ, όπως η τεκίλα, μπορεί να έχει χαλαρωτικό αποτέλεσμα, κάτι που βοηθά στη μείωση του άγχους προάγοντας μια κατάσταση χαλάρωσης που συμβάλλει στην καλύτερη ποιότητα ύπνου.
Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.