Η MONIN, παγκόσμιος ηγέτης στα σιρόπια και τα premium mixers, σε συνεργασία με τη Sky Spirits, έφερε για πρώτη φορά στην Ελλάδα έναν διαγωνισμό αφιερωμένο αποκλειστικά στους baristi, με θεματική "Become the Most Creative Barista”.
Η ημέρα ήταν γεμάτη έμπνευση, τεχνική και φαντασία, με όλους τους συμμετέχοντες να παρουσιάζουν μοναδικές δημιουργίες καφέ, αναδεικνύοντας τις απεριόριστες δυνατότητες των προϊόντων της MONIN. Ο διαγωνισμός ξεχώρισε για τον ανοιχτό, δημιουργικό χαρακτήρα του, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εκφράσουν τη δική τους οπτική στον καφέ, συνδυάζοντας γεύσεις, αρώματα και καινοτόμες τεχνικές.
Την κριτική επιτροπή συνέθεσαν τέσσερις καταξιωμένοι επαγγελματίες του χώρου: ο Στέφανος Δωματιώτης συνιδρυτής της Create, Coffee Consultant & World Coffee Judge, ο Σταύρος Λαμπρινίδης National Cordinator της SCA GREECE WCC REPRESENTATIVE WCIC Champion, ο beverage expert της MONIN, Claudio Lopes και ο technical judge, Στέλλιος Παπάς. Με την εμπειρία και το κύρος τους, συνέβαλαν καθοριστικά στη δημιουργία μιας υψηλού επιπέδου διαγωνιστικής εμπειρίας, γεμάτης γνώση και δημιουργικότητα.
Μεγάλος νικητής του MONIN Barista Cup 2025 αναδείχθηκε ο Δημήτρης Βαρελάς από το "Electra Hotel", ο οποίος θα ταξιδέψει στις Βρυξέλλες για να παρακολουθήσει το World Coffee Event 2026, με όλα τα έξοδα μεταφοράς και διαμονής καλυμμένα.
Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Αποστολία Καπνιά από το "Zen Garden" στη Θεσσαλονίκη, ενώ την τρίτη θέση ο Στέργιος Κώστας. Και οι δύο φιναλίστ κέρδισαν από ένα εξειδικευμένο σεμινάριο καφέ από την "Create by Stefanos Domatiotis” και ένα επαγγελματικό barista kit, γεμάτο εργαλεία και έμπνευση για νέες δημιουργίες.
Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, οι συμμετέχοντες είχαν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα εμπνευσμένο σεμινάριο από τον Claudio Lopes, ο οποίος παρουσίασε τη φιλοσοφία της MONIN και ανέδειξε τις καινοτόμες εφαρμογές των προϊόντων L’Artiste μέσα από πρακτικές και δημιουργικές τεχνικές.
Το MONIN Barista Cup 2025 σηματοδότησε μια νέα εποχή για τη MONIN, εγκαινιάζοντας έναν θεσμό που φιλοδοξεί να καθιερωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο και να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τη δημιουργικότητα, την έμπνευση και την εξέλιξη των baristi σε όλο τον κόσμο.