Ας πούμε ότι φτάνει το τέλος μιας κουραστικής εβδομάδας, βράδυ Παρασκευής. Είσαι τελειωμένος από την κούραση αλλά σε περιμένει μια μακριά νύχτα κοινωνικοποίησης. Χρειάζεσαι καφεΐνη αλλά και ένα ποτό. Ή και τα δύο, ταυτόχρονα. Αντί να πιεις τον τέταρτο καφέ σου μέσα σε δέκα ώρες και ένα γρήγορο σφηνάκι στο σπίτι, γιατί να μην τα συνδυάσεις; Τεκίλα με έγχυση καφέ είναι η λύση -infused with coffee αν προτιμάς τους διεθνείς όρους της bartending κοινότητας- μαζί με βανίλια. Το αξίζεις άλλωστε. 

Η παρακάτω συνταγή προέρχεται από το βιβλίο Tequila: Shake, Muddle, and Stir του Dan Jones και η αλήθεια είναι ότι απαιτεί μερικές ημέρες για να ετοιμαστεί. Το αποτέλεσμα όμως θα σε δικαιώσει, συνδυάζοντας δύο από τα σημαντικότερα περιουσιακά στοιχεία της ανθρωπότητας: τον καφέ και την τεκίλα.

Υλικά

  • 1 ξυλάκι βανίλιας
  • 20 μεζούρες λευκή τεκίλα
  • 3 1/2 μεζούρες φρεσκοαλεσμένος καφές
  • 3 1/2 μεζούρες σιρόπι ζάχαρης

Εκτέλεση 

  1. Τοποθετείς το ξυλάκι βανίλιας στην τεκίλα και το αφήνεις να εγχυθεί σε αυτή για 24-72 ώρες (αναλόγως την ένταση της βανίλιας που επιθυμείς. Αν το αφήσεις μία ημέρα θα έχει μια απαλή γεύση, αν το αφήσει παραπάνω θα αποκτήσει περισσότερες ανθικ΄ςε νότες).
  2. Όταν ολοκληρωθεί η έγχυση, αφαιρείς τη βανίλια και προσθέτεις τον καφέ. Ανακινείς πολύ καλά και τοποθετείς στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ημέρες. 
  3. Σουρώνεις με φίλτρο καφέ και προσθέτεις σιρόπι ζάχαρης. Ανακατεύεις καλά και το ποτό σου είναι έτοιμο. 

Από: Esquire US