Είτε πρόκειται για ένα βράδυ στο σπίτι με φίλους, είτε μιλάμε για γεύμα που παραθέτεις σε κάποιο συνεργάτη από τη δουλειά, το κρασί επιτελεί πάντοτε το ρόλο του διαμεσολαβητή ώστε να σπάσει ο πάγος και ασφαλώς προσδίδει το κάτι διαφορετικό στο κομμάτι της απόλαυσης. Όλα αυτά φυσικά πριν μπει ο κορονοιός, η πανδημία, η καραντίνα στη ζωή μας. Μπορεί ο τρόπος που διασκεδάζαμε μες στον σπίτι να έχει πλέον αλλάξει, ωστόσο το κρασί παραμένει μία από τις καλύτερες, βραδινές συντροφιές. 

Αν και δεν πρόκειται για κάτι που ο καθένας κατέχει, υπάρχουν κάποιες σταθερές πάνω στις οποίες μπορείς να πατήσεις, εμπλουτίζοντας με το σωστό τρόπο το μπαρ του σπιτιού σου. Ορίστε λοιπόν κάποιες καλές οινικές ιδέες. 

Λευκό: Gruner Veltliner

Μία εξαιρετικά ισορροπημένη ποικιλία από την Αυστρία που δεν είναι ούτε υπερβολικά όξινη, ούτε βαριά, ούτε έντονη. Το λευκό της κρασί είναι ευκολόπιοτο και μπορεί να πλαισιώσει με ευκολία πάρα πολλά φαγητά. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι πρόκειται για ένα κρασί-χαμαιλέοντα που ταιριάζει σε κάθε περίσταση. 

Εναλλακτική λύση: Κάποιο καλό Chardonnay ή ακόμη και μία Μαλαγουζιά.

Αφρώδες: Σαμπάνια

Όπως φαντάζομαι θα γνωρίζεις, σαμπάνια ονομάζεται εκείνο το αφρώδες κρασί που παράγεται αλλά και εμφιαλώνεται αποκλειστικά στην Καμπανία της Γαλλίας. Αν και αφρώδη κρασιά φτιάχνονται τόσο σε άλλες περιοχές της Γαλλίας, όσο και στον υπόλοιπο πλανήτη, η σαμπάνια θα αποτελεί πάντοτε το ποτό για τις εορταστικές στιγμές ή εκείνο το κρασί που θα σε βγάλει από τη δύσκολη θέση αν δε γνωρίζεις με τι ακριβώς να συνοδεύσεις το φαγητό σε κάποιο σημαντικό γεύμα. 

Εναλλακτική λύση: Ακακίες από το κτήμα Κυρ-Γιάννη ή λευκό αφρώδες Santo των Santo Wines.

Κόκκινο: Αγιωργίτικο

Στη θέση του θα μπορούσε να υπάρχει το σαντζιοβέζε (ιταλική ποικιλία), αλλά μιας και βρισκόμαστε στην Ελλάδα, επιλέγουμε την κύρια ποικιλία από την περιοχή της Νεμέας. Πρόκειται για μία ποικιλία με φρεσκάδα, ένταση αλλά και κομψότητα, που επιβάλλεται αμέσως τόσο στη μύτη όσο και στο στόμα. 

Εναλλακτική λύση: Κάποιο Merlot.