Marcus Rashford, ο ήρωας που η Βρετανία έχει ανάγκη

Ο 22χρονος ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μόλις σκόραρε μέσα στο βρετανικό κοινοβούλιο, με μία σημαντική πρωτοβουλία υπέρ των φτωχών.

Long story short: Η κυβέρνηση του Boris Johnson, ανάμεσα σε όλες τις άλλες τραγικές επιλογές της, αποφάσισε πριν λίγους μήνες να διακόψει την παροχή δωρεάν σχολικών γευμάτων στα παιδιά των φτωχών οικογενειών της χώρας. Από τα συγκεκριμένα vouchers εξασφαλιζόταν φαγητό για περισσότερα από 200.000 παιδιά. Η απόφαση μάλιστα θα ίσχυε και για το καλοκαίρι που διανύουμε. Όπως ήταν λογικό, κάποιες από τις πιο αναγνωρίσιμες μορφές του Νησιού ύψωσαν το ανάστημά τους απέναντι στον ανεπαρκή, στην καλύτερη των περιπτώσεων, Βρετανό πρωθυπουργό. Η πιο ηχηρή φωνή ήταν εκείνη του Marcus Rashford.

Ο 22χρονος επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε μία σημαντική πρωτοβουλία προς όφελος των φτωχών, στέλνοντας μία επιστολή προς το βρετανικό Κοινοβούλιο, τονίζοντας την ανάγκη σίτισης των μαθητών στην Αγγλία, ειδικά κατά την περίοδο της πανδημίας, όπου ακόμη περισσότερες οικογένειες αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και χιλιάδες παιδιά υποσιτίζονται. 

"Η ιστορία μου είναι μια ιστορία αρκετά συνηθισμένη σε πολλές οικογένειες: Η μητέρα μου δούλευε όλη μέρα, κερδίζοντας έναν ελάχιστο μισθό προκειμένου να έχουμε πάντα ένα ζεστό γεύμα. Αλλά δεν ήταν αρκετό, το σύστημα δεν επέτρεπε σε οικογένειες όπως η δική μου να πετύχουν, ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά έχουν δουλέψει. Βασιζόμασταν σε δωρεάν κουπόνια σχολικών γευμάτων, στην καλοσύνη των γειτόνων και των προπονητών. Θυμάμαι ξεκάθαρα τις επισκέψεις στο Northern Moor για το χριστουγεννιάτικο δείπνο κάθε χρόνο. Και μόνο τώρα καταλαβαίνω τις τεράστιες θυσίες που έκανε η μητέρα μου" έγραψε μεταξύ άλλων ο Rashford, με κάθε λέξη του να βγαίνει πραγματικά μέσα από την καρδιά του. 

Η προσπάθειά του φάνηκε πως έπεισε την κυβέρνηση, που παραδεχόμενη το λάθος της ανακοίνωσε την επέκταση του μέτρου σίτισης, με ένα κονδύλι που φτάνει τα 120 εκατομμύρια λίρες. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Marcus Rashford έγινε ο ήρωας της εβδομάδας στο Νησί αλλά και στον κόσμο του ίντερνετ, γνωρίζοντας από όλους την αποθέωση και δείχνοντας πώς ένα αναγνωρίσιμο πρόσωπο μπορεί να αξιοποιήσει τη δύναμη της φωνής του για έναν καλό σκοπό. 

Marcus Rashford, ο ήρωας που η Βρετανία έχει ανάγκη

Επιπροσθέτως, δεν διστάζει να παραχωρεί σημαντικό μέρος από το συμβόλαιό του -κερδίζει περισσότερα από 10.000.000 λίρες ετησίως- για φιλανθρωπικούς σκοπούς, ενώ πριν λίγο καιρό βοήθησε το ίδρυμα Fareshare UK να συγκεντρώσει σχεδόν 20 εκατ. λίρες για γεύματα σε οικογένειες που έχουν ανάγκη. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος