Μετά από 70 χρόνια, η Λίβερπουλ αποχαιρετά το Melwood

Οι Κόκκινοι αφήνουν το θρυλικό προπονητικό κέντρο, που αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του club.

Όπως και το παλιό "Boot Room” του Anfield, έτσι και το Melwood αποτελεί ένα από εκείνα τα μικρά αλλά τόσο σημαντικά κομμάτια του θρύλου της Λίβερπουλ, που αναδεικνύονται μέσα από την καθημερινότητα της ομάδας και με τον τρόπο τους συμβάλλουν στο να χτιστεί η φυσιογνωμία της. Η 10η Νοεμβρίου του 2020 ήταν η τελευταία φορά που οι παίκτες και το προπονητικό team της τεράστιας ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ χρησιμοποίησαν το φημισμένο προπονητικό κέντρο, το οποίο μετά από 70 χρόνια θα γκρεμιστεί.

Η ιστορία του Melwood

Το training ground της Λίβερπουλ δημιουργήθηκε το 1950. Μέχρι τότε, οι ποδοσφαιριστές της Λίβερπουλ έκαναν και τις προπονήσεις τους στο Anfield, κάτι που λειτουργούσε επιβαρυντικά για τον χλοοτάπητα της έδρας των Κόκκινων. Η τότε διοίκηση της ομάδας, θέλοντας να προστατέψει τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, αποφάσισε να αγοράσει τις εκτάσεις που άνηκαν στο κοντινό St Francis Xavier School, στο West Derby. Σε εκείνα τα μικρά γήπεδα, δύο ιερείς/δάσκαλοι στο προαναφερθέν σχολείο, οι Father Melling and Father Woodlock, δίδασκαν και ποδόσφαιρο στα μικρά παιδιά. Οι πρώτες φράσεις των ονομάτων τους "βάπτισαν" το νέο προπονητικό κέντρο. 

Οι αρχικές εγκαταστάσεις ήταν τρία γήπεδα ποδοσφαίρου και ένα μικρό κτίριο που λειτουργούσε κυρίως σαν χώρος αποδυτηρίων. Με τα χρόνια, η δομή εμπλουτίστηκε, για να εξελιχθεί μετέπειτα σε ένα σύγχρονο προπονητικό κέντρο με όλες τις παροχές και ανέσεις. 

Ο αποχαιρετισμός και το νέο σπίτι

Άπαντες στη Λίβερπουλ, παλιοί και νέοι, έσπευσαν να αποχαιρετήσουν το Melwood, ο καθένας με τον τρόπο του. 

Η Λίβερπουλ μετακομίζει από την ερχόμενη εβδομάδα στο νέο, υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο AXA Training Centre στο Kirby, στα προάστια της πόλης. Οι καινούριες εγκαταστάσεις απλώνονται σε μία έκταση 9.200 τμ, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν τρία γήπεδα, ένα indoor sports hall, δύο γυμναστήρια, μία πισίνα, αίθουσα υδροθεραπείας και χώρο αποκατάστασης.

Για την ιστορία, την έκταση του Melwood αγόρασε οικοδομική εταιρεία, με τον χώρο να μετατρέπεται προσεχώς σε συγκρότημα κατοικιών.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσα εκατομμύρια αξίζει ο Pablo Gavi στην πραγματικότητα

Αξίζει τα λεφτά του το ανερχόμενο αστέρι στον κόσμο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα γήπεδα του Euro 2024

Αυτά είναι τα 10 στάδια, στα οποία θα διεξαχθούν οι αγώνες του Euro 2024, στη Γερμανία.

Γραφει Γιαννης Σπανος