Ο Ronnie O’Sullivan μέσα από δικά του λόγια
Ο θρύλος του snooker κλείνει σήμερα τα 47 του χρόνια.
Ο Ronnie O’Sullivan είναι η ίσως πιο αναγνωρίσιμη μορφή στην ιστορία του snooker (μπιλιάρδο) και ένας πραγματικός θρύλος του αθλήματος. Γεννήθηκε μία ημέρα σαν σήμερα -στις 5 Δεκεμβρίου 1975- στο χωριό Wordsley των Δυτικών Μίντλαντς, στο Έσσεξ της Αγγλίας όπου μεγάλωσε, προτού γνωρίσει τη ζωή στο Σόχο - οι γονείς του διατηρούσαν sex shop στη δημοφιλή λονδρέζικη γειτονιά.
Το προφίλ ενός μύθου
Ήδη από τα 10 του θεωρούνταν τεράστιο ταλέντο, έκανε το πρώτο του maximum break (το μέγιστο των πόντων που μπορείς να πάρεις σε ένα φρέιμ) σε ηλικία μόλις 15 ετών και πριν κλείσει τα 18 έγινε ο νεότερος παίκτης που κέρδισε το UK Championship. Απέκτησε τότε το παρατσούκλι The Rocket και έκτοτε έχει κατακτήσει μεταξύ άλλων 5 World Championships, 5 Masters και 4 UK Championships, με τους συνολικούς του τίτλους να είναι 37 και τα κέρδη του από το snooker να ξεπερνούν τις £11.500.000.
Στη ζωή του έχει βιώσει αρκετά: Είδε τον πατέρα του να καταδικάζεται σε ισόβια φυλάκιση για δολοφονία και τη μητέρα του να πηγαίνει για έναν χρόνο στη φυλακή για φοροδιαφυγή. Είχε παλαιότερα προβλήματα με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά, τα οποία ξεπέρασε, προτού βρεθεί αντιμέτωπος και με την κατάθλιψη. Τίποτα δεν φάνηκε όμως αρκετό για να τον λυγίσει. Είναι λάτρης των moto sports και τους ποδοσφαίρου, δηλώνοντας οπαδός της Άρσεναλ.
DerHexerΕκείνο που τον κάνει ξεχωριστό, πέρα προφανώς από το τεράστιο ταλέντο του και την προσωπική του ιστορία, είναι το μοναδικό του στυλ που συνδυάζει την επιθετικότητα ενός παρακμιακού μπιλιαρδάδικου με τη φινέτσα που απαιτείται στα μεγαλύτερα τουρνουά του αθλήματος.
Μέσα από τα δικά του λόγια
Το Esquire συγκέντρωσε κάποιες από τις πιο χαρακτηριστικές ατάκες που έχει πει σε συνεντεύξεις του και αντικατοπτρίζουν πλήρως τη φιλοσοφία του.
> Προσπαθώ να διασκεδάζω με τις πολλές αρνητικές σκέψεις που κάνω. Δεν έχω μεγάλη αυτοπεποίθηση. Αλλά για κάποιον χωρίς αυτοπεποίθηση νομίζω τα έχω καταφέρει καλά.
> Παλαιότερα με τσάκιζε το να χάνω.
> Ο σωματικός και ο ψυχικός πόνος του snooker δημιουργεί πολλές επιπτώσεις, που εμφανίζονται με τον καιρό.
> Το όνειρό ζωής μου κάποτε ήταν να γίνω κτηματομεσίτης.
> Κατάφερα να κερδίσω παγκόσμιους τίτλους παρότι είχα να αντιμετωπίσω ένα δύσκολο οικογενειακό περιβάλλον, την κατάθλιψη, το ποτό και τα ναρκωτικά. Δεν ξέρω πώς. Αλλά συνέβη και δεν είναι καθόλου άσχημο.
> Έχω πειραματιστεί με αρκετές θρησκείες και γκουρού κατά καιρούς, συμπεριλαμβανομένου και του Βουδισμού. Κανείς και τίποτα δεν μου προσέφερε μεγαλύτερη γαλήνη και ηρεμία από το τραπέζι του μπιλιάρδου.
DerHexer> Κυνηγάω την τελειότητα και γι' αυτό το παιχνίδι μου φαίνεται πολύ συχνά εξωφρενικά εύκολο. Ακόμη και μετά από μία τέλεια κατάληξη μπορεί να είμαι δυσαρεστημένος επειδή δεν χτύπησα την μπάλα ακριβώς όπως θα ήθελα.
> Περισσότερο χρησιμοποιώ εγώ το snooker από ό,τι αυτό εμένα.
> Πολλοί παίκτες snooker είναι έντονοι και σοβαροί. Εμένα πάντως θέλω να με θυμούνται σαν τον Billy the Kid.
> Αυτό το παιχνίδι μπορεί να σου διαλύσει το μυαλό, όπως δεν μπορεί να κάνει κανένα άλλο παιχνίδι. Έχω πει στο γιο μου να μην ασχοληθεί ποτέ σοβαρά με το μπιλιάρδο γιατί τον αγαπώ πάρα πολύ.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Rashidi Yekini: Ο άνθρωπος που έβαλε τη Νιγηρία στον ποδοσφαιρικό χάρτη του κόσμου
Η ιστορία του κορυφαίου σκόρερ της Νιγηρίας, του παίκτη που σημάδεψε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994 και έγινε σύμβολο του αφρικανικού ποδοσφαίρου.
Γραφει Κωστας ΧρηστουMatch Point για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό-Μια νίκη μάκρια από το Final Four της Αθήνας
Οι δύο ελληνικές ομάδες βρίσκονται μια ανάσα από το Final Four της Euroleague, έχοντας τον έλεγχο των σειρών και την πρόκριση στα χέρια τους.
Laonardo Bonucci: Ο τελευταίος των παλιών αμυντικών
Από τη Juventus μέχρι την Εθνική Ιταλίας, ένας στόπερ που έπαιξε άμυνα σαν να ήταν τέχνη και άλλαξε τον τρόπο που τη βλέπουμε.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΓιατί το Παρί Σεν Ζερμέν-Μπάγερν Μονάχου ήταν το πιο διασκεδαστικό παιχνίδι όλων των εποχών
Η Παρί λύγισε τη Μπάγερν 5-4 σε έναν ημιτελικό-ροντέο με 9 γκολ, τρομερό ρυθμό και μεγάλες φάσεις. Η πρόκριση μένει ανοιχτή ενόψει της ρεβάνς στη Γερμανία.
Γραφει Γιαννης ΜπελεσιωτηςEuroLeague playoffs: Οι "αιώνιοι" έκαναν το 1-0 και κοιτάνε προς τον ελληνικό τελικό
Ιδανική πρεμιέρα στα playoffs: ο Παναθηναϊκός έκανε break στη Βαλένθια, ο Ολυμπιακός διέλυσε τη Μονακό και η Φενέρ πήρε προβάδισμα απέναντι στη Ζαλγκίρις.
Γραφει Γιαννης ΜπελεσιωτηςΟ Γιάννης Τσουκαλάς χρειάστηκε μόνο ένα ζευγάρι γάντια για να πάρει όσα άξιζε
Ο Γιάννης Τσουκαλάς αφηγείται τη διαδρομή του στο kick boxing, τον παγκόσμιο τίτλο στη Σερβία και το περιστατικό που τον έκανε γνωστό σε όλη την Ελλάδα.
Γραφει Γιαννης Μπελεσιωτης