Οι σημαντικότερες απουσίες του EURO

Οι πιο σημαντικοί παίκτες που δεν βρίσκονται στις αποστολές των εθνικών τους ομάδων για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου.

Λίγες μόλις εβδομάδες απομένουν για το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού του φετινού καλοκαιριού. Το EURO 2021 λοιπόν πλησιάζει και η μία μετά την άλλη οι ομάδες ανακοινώνουν τις 26άδες των ποδοσφαιριστών που θα βρεθούν στα γήπεδα των συνολικά 11 συνδιοργανωτών. Κάποιοι όμως θα λείπουν από αυτές. Και δεν μιλάμε για τυχαία ονόματα.

Anthony Martial (Γαλλία)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anthony Martial (@martial_9)

Από την ούτως ή άλλως υπερπληθωρική αποστολή των Γάλλων για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα απουσίαζε ένα πολύ συγκεκριμένο όνομα. Εκείνο του Anthony Martial. Ο 25χρονος επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε τραυματιστεί στο γόνατο τον περασμένο Μάρτιο, σε αγώνα των Τρικολόρ απέναντι στο Καζακστάν. Ο ίδιος προσπαθεί να επανέλθει γρήγορα, με τον Ole Gunnar Solskjaer να τονίζει πως η αποθεραπεία του πηγαίνει εξαιρετικά και ότι ίσως τον χρησιμοποιήσει και στον επερχόμενο τελικό του Europa League. Δεν ισχύει το ίδιο και για τον Didier Deschamps, που -όπως και στο Μουντιάλ της Ρωσίας- δεν τον επέλεξε για την τελική αποστολή.

Virgil Van Dijk (Ολλανδία)

Ο ηγέτης της αμυντικής γραμμής της Λίβερπουλ έχασε το μεγαλύτερο μέρος της φετινής σεζόν και άπαντες είδαν πόσο σημαντική αποδείχθηκε η απουσία του. Θεωρητικά, θα μπορούσε να ρισκάρει αλλά δεν θα ήταν ότι πιο σωστό για τη συνέχεια της καριέρας του. Τουλάχιστον, ο Frank de Boer θα έχει στη διάθεσή του τον Matthijs de Ligt, ώστε να κατευθύνει την άμυνα.

Zlatan Ibrahimovic (Σουηδία)

Στα 39 του, ο σταρ της Μίλαν είχε πραγματοποιήσει την συγκινητική επιστροφή του στην εθνική ομάδα της Σουηδίας πριν λίγο καιρό, μετά από 5 ολόκληρα χρόνια. Επιθυμούσε πολύ να ηγηθεί της προσπάθειας που θα γίνει από τους Σκανδιναβούς στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αλλά ένα επερχόμενο χειρουργείο στο γόνατο, δεν θα του το επιτρέψει. 

Sergio Ramos (Ισπανία)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sergio Ramos (@sergioramos)

Η πιο πρόσφατη από τις απουσίες που ανακοινώθηκαν. Ο αρχηγός της Ρεάλς Μαδρίτης θα χάσει το EURO λόγω τραυματισμού και ο Luis Enrique θα στερηθεί την εμπειρια του.

Marko Rog (Κροατία)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marko Rog (@marko_rog)

Ο 25χρονος μέσος της Κάλιαρι είχε ξεκινήσει πολύ δυνατά τη σεζόν αλλά μία ρήξη αχίλλειου τένοντα του ανέκοψε την ανοδική πορεία, κάτι άλλωστε που φάνηκε και από την πορεία της Κάλιαρι - δίχως αυτόν στο κέντρο, η ομάδα κινδύνευσε να υποβιβαστεί από την Serie A. 

Ansu Fati (Ισπανία)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ansu Fati (@ansufati)

Ο 18χρονος άσος της Μπαρτσελόνα ταλαιπωρήθηκε πολύ από τραυματισμούς τη φετινή χρονιά, προλαβαίνοντας να αγωνιστεί μόλις σε 10 ματς σε ισπανικό πρωτάθλημα και Champions League. Η τελευταία αρθροσκόπηση στο γόνατό του, θα του στερηθεί την ευκαιρία να αγωνιστεί στο EURO. Έχει βέβαια όλο το μέλλον μπροστά του. 

Αυτοί που θα λείψουν γιατί δεν προκρίθηκαν οι ομάδες τους

  • Erling Haaland (Νορβηγία)
  • Jan Oblak (Σλοβενία)
  • Sergej Milinkovic-Savic (Σερβία)
  • Miralem Pjanic (Βοσνία)
  • Κώστας Μανωλάς (Ελλάδα)
  • Dusan Tadic (Σερβία)
  • Martin Odegaard (Νορβηγία)
  • Κώστας Φορτούνης (Ελλάδα)
  • Filip Kostic (Σερβία)

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.