EURO: Τα μαθήματα ζωής του Γαλλία-Ελβετία

Ο συναρπαστικός αποκλεισμός του απόλυτου φαβορί από τη συνέχεια του EURO δημιούργησε κάποιες όμορφες ιστορίες αλλά και δίδαξε μερικά πραγματάκια.

Τι μέρα για το ποδόσφαιρο και η χθεσινή; Πιθανότατα παρακολουθήσαμε τα δύο συναρπαστικότερα ματς του EURO, με την Κροατία και την Γαλλία να αποχαιρετούν τη διοργάνωση. Για την περίπτωση των Τρικολόρ ο αποκλεισμός ήταν ασφαλώς πολύ πιο ηχηρός, με τους συμπαθέστατους Ελβετούς να στέκονται πιο τυχεροί στη διαδικασία των πέναλτι και να συνεχίζουν στα προημιτελικά.

Τι μάθαμε λοιπόν από το Γαλλία-Ελβετία;

Η αξία μίας ομάδας δεν εξασφαλίζει την τελική νίκη

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by UEFA EURO 2020 (@euro2020)

Kanté, Pogba, Griezmann, Mbappé, Benzema. Αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους (εξαιρετικά ακριβοπληρωμένους) σταρ της εθνικής Γαλλίας, οι οποίοι δεν συνεχίζουν ασφαλώς στο τουρνουά. Αντιθέτως, οι πιο 'οικονομικοί' Ελβετοί προχωρούν στα προημιτελικά, περιμένοντας την αναμέτρηση με τους Ισπανούς. 

Τα αστέρια δε λάμπουν πάντοτε

Όταν η εν ενεργεία παγκόσμια πρωταθλήτρια αποκλείεται από το πρώτο νοκ άουτ γύρο, μοιραία δημιουργείται συζήτηση γύρω από όλους όσους εμπλέκονται σε αυτήν. Ο Deschamps το γνωρίζει καλά, με δημοσιεύματα από την Γαλλία να κάνουν λόγο για αντικατάστασή του από τον Zinedine Zidane

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kylian Mbappé (@k.mbappe)

Ασφαλώς ο Kylian Mbappé είναι ο πρώτος από τους Γάλλους ποδοσφαιριστές που βρίσκεται στο στόχαστρο του Τύπου, τόσο για το μέτριο τουρνουά που έκανε, όσο και για το τελευταίο χαμένο πέναλτι με τους Ελβετούς. Προφανώς, το όνειρό του να κερδίσει τη φετινή Χρυσή Μπάλα -μετά την θεωρητική κατάκτηση του EURO από τους Τρικολόρ- δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος.

Στα πέναλτι υπάρχει πάντοτε δημοκρατία

Δεν υπάρχει πιο δημοκρατικό άθλημα από το ποδόσφαιρο. Στις περισσότερες των περιπτώσεων θα πάρεις αυτό που αξίζεις. Εκτός αν το ματς οδηγηθεί στα πέναλτι. Εκεί ξεκινά μία εντελώς διαφορετική διαδικασία, στην οποία διάφοροι παράγοντες παίζουν ρόλο.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Yann Sommer (@ysommer1)

Η προσωπικότητα, η ικανότητα, η ψυχραιμία αλλά και η τύχη. Αλλά και πάλι όλα είναι πολύ δημοκρατικά. Κάθε ομάδα έχει πέντε ευκαιρίες (αρχικά) να κάνει τη διαφορά. 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος