Αξίζει πραγματικά ο Kylian Mbappé €260.000.000;

Τι ακριβώς συμβαίνει στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο αυτή τη στιγμή και γιατί ο Γάλλος σταρ είναι το πιο καυτό όνομα που υπάρχει.

Όταν το απόγευμα της 15ης Ιουλίου του 2018 γραφόταν ο επίλογος του 21ου Παγκοσμίου Κυπέλλου της ιστορίας, όλοι είχαν στα χείλη τους ένα και μόνο όνομα. Εκείνο του Kylian Mbappé, απολύτως δικαιολογημένα. Σήμερα, δύο χρόνια μετά, ο 21χρονος Γάλλος επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν είναι ο ποδοσφαιριστής που κοστίζει όσο κανείς άλλος στο αθλητικό χρηματιστήριο, με την αξία του -σύμφωνα με το Διεθνές Παρατηρητήριο Αθλητικών Ερευνών (CIES)- να αγγίζει τα 260 εκατομμύρια Ευρώ. 

Το προαναφερθέν ποσό ακούγεται -και είναι- γιγαντιαίο. Εύλογα, δημιουργείται το μεγάλο ερώτημα: Είναι αυτή η αξία του Kylian Mbappé; Ή μήπως προκύπτει από τις ανάγκες της αγοράς και τα οικονομικά σημεία των καιρών, όπως αυτά διαμορφώνονται στις μέρες μας στον χώρο του ποδοσφαίρου;

Αξίζει πραγματικά ο Kylian Mbappé €260.000.000;

Ας προσπαθήσουμε να βάλουμε τα πράγματα σε μία λογική σειρά. Από τη μία, ο Γάλλος διεθνής είναι με διαφορά το πιο hot όνομα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου την τελευταία διετία. Μετά τo Μουντιάλ της Ρωσίας όλοι έκαναν συγκρίσεις μέχρι και με την "αποκάλυψη" του Pele, το 1958. Αυτό από μόνο του αρκεί για να κατανοήσει κάποιος την υπόσταση αλλά και το φαινομενικά άπειρο potential του παίκτη Mbappé. Από την άλλη, κανείς δεν αμφισβητεί πως μιλάμε για ένα world class project με κάτι παραπάνω από εντυπωσιακά πρώτα δείγματα γραφής.

Αλλά κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πως ο Mbappé έχει την προσωπικότητα αυτή τη στιγμή να ηγηθεί σε ένα από τα κορυφαία ποδοσφαιρικά clubs -όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, που ενδιαφέρεται έντονα για την απόκτησή του- σε βάθος μίας ή και περισσότερων σεζόν και σε ένα πολύ πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον από εκείνο του γαλλικού πρωταθλήματος.

ΚΙΛΙΑΝ ΕΜΠΑΠΕ 1

Η Παρί Σεν Ζερμέν παίζει ουσιαστικά μόνη της τα τελευταία χρόνια, χωρίς να έχει καταφέρει να κάνει την πολυπόθητη υπέρβαση στο Champions League. Ούτε καν με τον Kylian Mbappé στο πλευρό των άλλων αστέρων της. Επιπροσθέτως, το να μπαίνει στο τραπέζι ένα τέτοιο ποσό έπειτα από τα €170.000.000 που είχαν ξοδέψει οι Παριζιάνοι για να τον αποκτήσουν από την Μονακό, τον Αύγουστο του 2017, μοιάζει να ξεπερνά τα όρια της λογικής, ειδικά δε, σε ένα αβέβαιο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι μετά την πανδημία του κορονοϊού. 


Διάβασε ακόμη για τον μύθο του Έλληνα Maradona, την πιο μαγική στιγμή του Fernando Redondo, τον Miroslav Klose και την τέχνη του γκολ, τον George Best που ήταν ο καλύτερος και το ομορφότερο γκολ του Roberto Baggio.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος